Vijesti
17. 4. 2023.

Ivan Penava? Čini se da je Domovinski pokret naučio lekciju. Dalija Orešković? Izjavljivala je da mrzi HDZ i da s nama treba kao s nacistima

DP je 2020. unaprijed uvjetovao da može s HDZ-om, ali 'ne s Plenkovićem'. Stoga Penavinu izjavu da 'apriori ne odbija suradnju s HDZ-om' doživljavam kao da su shvatili da im onakva isključivost nije bila osobito mudra. Grintajući s kim bi, a s kim ne, njih 16 zastupnika svelo se na 5, a mi smo već u 7. godini mandata. * Moj 'Auf Wiedersehen' išao je gospođi iz tzv. Centra, a ne cijeloj oporbi, kamoli građanima. Osim što nas uspoređuje s nacistima, osobno me optužuje za korupciju. Uzvratio sam joj retoričkom figurom, koja se vadi iz konteksta i generalizira. * Aferu 'Sortirnica' nitko iz oporbe ne spominje. Da je kojim slučajem uhićen HDZ-ovac, a ne SDP-ovac, jamčim da ne bismo mogli živjeti od napada!

Nakon što je izvijestio javnost o zaključcima s redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a, predsjednik Andrej Plenković odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

Kreditni rejting, sjajne turističke brojke, snažni rast BDP-a, proširenje LNG terminala, zahuktala obnova… Imamo razloga za zadovoljstvo!

Izdvajamo odgovore o Ivanu Penavi, Daliji Orešković i SDP-ovoj involviranosti u kriminalni slučaj „Sortirnica“:

Izbori za više od godinu dana

Kako komentiram izjavu Ivana Penave da "apriori ne odbija suradnju s HDZ-om“? Iskreno, mislim da se malo previše priča o parlamentarnim izborima s obzirom da će se održati za više od godinu dana, no valjda je to svima najlakša tema - od oporbe do medija.

Zajedno, nastavljamo predano raditi za boljitak Hrvatske & na redovitim izborima 2024. idemo po treći, povijesni mandat!

Sad je kasno da se kaju

Domovinski pokret je zadnji put - u kampanji 2020. - unaprijed uvjetovao da mene, predsjednika HDZ-a i hrvatskog premijera, NEMA u mogućoj poslijeizbornoj suradnji.

Poručivali su da mogu s HDZ-om, ali „ne i s Plenkovićem“. Stoga ove Penavine riječi mogu doživjeti jedino kao neku vrstu naučene lekcije da onakvo isključivo ponašanje nije bilo osobito mudro.

DP se sam isključio iz partnerstva u ovoj Vladi, a SDP-ov je domet pokušati blokirati LNG - projekt koji nam osigurava energetsku autonomiju!

Daleko su dogurali

Što je epilog DP-ovih postupaka tri godine kasnije? Lamentirajući i grintajući s kim bi, a s kim ne bi, njih 16 sada se svelo na 5 zastupnika, a mi smo sa stabilnom većinom već u 7. godini mandata u Banskim dvorima, izgradili smo Pelješki most, uveli zemlju u eurozonu i Schengen, donijeli Hrvatskoj 25 milijardi bespovratnih europskih sredstava za ovo desetljeće razvoja…

Koja blamaža udružene oporbe!

Nije li pretjerala gđa Orešković?

Moj „Auf Wiedersehen“ na saborskome aktualnom prijepodnevu išao je samo zastupnici tzv. Centra Daliji Orešković, a ne cijeloj oporbi, kamoli građanima.

Gospođa je izjavljivala da mrzi HDZ i da s nama treba kao s nacistima nakon II. svjetskog rata. Zanimljivo, niste je pitali pretjeruje li ona dok tako govori o stranci koja je ostvarila sve strateške ciljeve hrvatskog naroda u zadnjih 30 godina.

Mene pak osobno svaki put optužuje za korupciju - bez bilo kakvog argumenta. Pristojno sam joj u replici uzvratio kroz retoričku figuru, a sada se to vadi iz konteksta i nastoji generalizirati. 

Afera „Sortirnica“ kao da ne postoji za „pravedničku“ oporbu. Pa naravno, radi se o SDP-u!

Velika pravna stručnjakinja

Dok je bila predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa svaki joj je važan slučaj pao na upravnim sudovima. Znači, nije znala provoditi vlastiti zakon.

A onda dijeli lekcije i uzima si pravo „tumačiti“ da smo mi kod pitanja sudjelovanja u EU misiji vojne pomoći Ukrajini (EUMAM) kršili Ustav RH i zakon. To je laž. Išli smo s istom procedurom kao i u 40-ak prijašnjih misija ili operacija HV-a.

Hoće li uvažena Dalija Orešković svojoj djeci sada pisati pisma o članovima Centra koji rade ovakve užasne stvari?!

Ni „s“ od „Sortirnice“

Aferu „Sortirnica“, u koju su uključeni SDP-ovci, nitko iz oporbe - ni s ljevice s tzv. desnice - ni riječju nije spomenuo na prošlotjednom „aktualcu“. Tema ne postoji, o tome ne govorimo, zaboravljamo, ignoriramo. Da je slučajno uhićeni poduzetnik iz Međimurja bio član HDZ-a, garantiram da mi ne bismo mogli živjeti od napada!

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

A A A