Vijesti
28. 4. 2023.

3. svibnja komemorativni skup u „Lisinskom“ u povodu 25. godišnjice smrti ratnog ministra obrane i potpredsjednika HDZ-a Gojka Šuška

Veliki skup, na kojem se očekuje oko 2.000 ljudi, organiziraju Središnjica HDZ-a, Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" i Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman, a govore će održati Andrej Plenković, generali Tomo Medved i Miljenko Filipović, Mario Kapulica, Dragan Čović te u ime obitelji kći Katarina Šušak Filipović. Hrvatska pošta će 3. svibnja, na samu godišnjicu, u optjecaj pustiti marku sa Šuškovim portretom. Njegovo kratko izvješće “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!” postalo je sinonim za sve pobjedničke operacije HV-a tijekom Domovinskog rata.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić izvijestio je da će na skupu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (srijeda, 3. svibnja, s početkom u 18:00) biti prikazan i dokumentarni film o povijesnoj ulozi koju je Gojko Šušak, kao najbliži suradnik prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, imao u danima stvaranja suvremene Hrvatske:

- Naglasak je na ustrojavanju pobjedničke Hrvatske vojske te zajedništvu Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva. Upravo je nacionalno zajedništvo bilo temelj pobjede u pravednome Domovinskom ratu te u obrani i oslobađanju Lijepe Naše od velikosrpskog agresora.

24. godišnjica smrti velikana suvremene hrvatske povijesti Gojka Šuška - ratnog ministra obrane & najbližeg suradnika dr. Tuđmana

Prije toga, izaslanstvo naše stranke položit će vijence na grobove dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška na zagrebačkom Mirogoju - također je najavio Katičić.

PRIGODNA POŠTANSKA MARKA

Dodajmo da će Hrvatska pošta 3. svibnja, na samu 25. godišnjicu smrti Gojka Šuška, u optjecaj pustiti prigodnu poštansku marku s njegovim portretom. Bit će otisnuta u 30.000 primjeraka.

Dizajnerica Sabina Rešić autorica je marke, a fotografiju koja je poslužila kao predložak ustupila je redakcija časopisa „Hrvatski Vojnik“.

Na poleđini slavna rečenica

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. - Zagreb, 3. svibnja 1998.), bio je ministar obrane RH od 1991. do svoje smrti 1998. te najbliži suradnik dr. Tuđmana. Kao ratni ministar dao je nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske.

Njegovo kratko izvješće “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!” postalo je sinonim za sve pobjedničke operacije HV-a i hrvatskih oružanih snaga tijekom Domovinskog rata, a upravo je ta rečenica odabrana za poleđinu marke.

A A A