Vijesti
18. 11. 2023.

Svi branitelji zaslužuju našu trajnu zahvalnost i poštovanje, sve žrtve u velikosrpskoj agresiji počast, a svaka Vlada ima zadaću pomagati Vukovar!

(VIDEO & PHOTO) 32. godišnjica vukovarske tragedije. Kolona sjećanja. U dostojanstvu, u mislima i molitvama. Andrej Plenković iz Grada Heroja: „Vukovar, svjetionik hrvatske slobode i simbol Domovinskog rata, ne smije biti mjesto podjele, nego mjesto zajedništva. I HOS je branio Vukovar. Svi su u Koloni dobrodošli, kao što su to bili i svih ovih godina. Odajemo počast hrvatskim braniteljima i civilima koji su dali živote za slobodu i demokraciju. Njihova hrabrost i žrtva obvezuju nas da štitimo dignitet Domovinskog rata i radimo za boljitak Hrvatske“. PPVRH Oleg Butković predvodio je izaslanstvo Vlade RH u Škabrnji.

Neugasivi plamen ljubavi. Svaki Hrvat u srcu nosi Vukovar. Izmiješani osjećaji tuge i ponosa. Tuge zbog žrtava, ponosa zbog pobjede u pravednome Domovinskom ratu.

S tornja Župne crkve sv. Filipa i Jakova odzvanjao je zvuk zvona. Duž puta kojim je prolazila Kolona sjećanja tisuće crvenih lampiona koje su rano jutros upalili učenici osnovnih škola. Iz prostorija Hrvatski radio Vukovar preko zvučnika su se emitirala javljanja ratnog novinara Siniše Glavaševića, ubijenog na Ovčari.

Zastave, molitva, sjećanja. Krenuvši od Nacionalne memorijalne bolnice, rijeka ljudi koračala je prema Memorijalnom groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje su državna i ostala izaslanstva položila vijence i upalila svijeće. Gdje su odala počast žrtvi Grada Heroja Hrvatske i svih Hrvata.

Da se nikada ne zaboravi!

Veliki iskoraci ZA Vukovar

„Naša je Vlada učinila velike iskorake kada je riječ o ulaganjima u Vukovar, u školstvo, radna mjesta, komunalnu infrastrukturu, zdravstvo. Svaka Vlada ima zadaću maksimalno voditi računa o Vukovaru!“ - također je poručio predsjednik Vlada RH i HDZ-a iz Grada na Dunavu:

- Vukovar smo proglasili mjestom posebnog pijeteta, a 18. studenog Danom sjećanja i neradnim danom kako bi se što više hrvatskih građana moglo pokloniti žrtvama.

To što smo dobronamjerni ne znači da nećemo uzvratiti

Upitan o odnosu s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom (DP), Andrej Plenković je kazao da je njegova komunikacija uvijek dobronamjerna, pristojna i kulturna:

- Ali, ako nas netko vrijeđa ili napada, onda odgovaramo. To je tako, ne samo s njim, nego i s bilo kim drugim.

Tko je Penava da za 'nepoštivanje žrtve' optužuje tri puta ranjavanog Medveda, ratnog zapovjednika kojem je stariji brat poginuo oslobađajući Slunj u Oluji?!

Izaslanstva Vlade RH i Hrvatskog sabora cvijeće su položila i na grobove Blage Zadra i Marka Babića (na Memorijalnom groblju) te kod Spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Nacionalno vodstvo HDZ-a

Osim Plenkovića, u Vukovaru su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici Vlade RH Tomo Medved, Ivan Anušić, Davor Božinović i Branko Bačić, 6-ero ministara...

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023., "Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“

ŠKABRNJA - PRENOSIMO POVIJESNU ISTINU!

U Škabrnji je izaslanstvo Vlade RH predvodio potpredsjednik Oleg Butković.

A A A