Vijesti
7. 2. 2024.

Zar su stvarno mislili da će nas prestrašiti? Da će nas pokolebati?

Teški politički poraz Grupacije „Lex Perković“. Rigidna ljevica, MOST-ovi provokatori i njihov idol Milanović uspjeli su u Hrvatskom saboru prikupiti samo 60 glasova protiv Ivana Turudića. PVRH Andrej Plenković: Kao sudac donosio je hrabre odluke u nizu vrlo osjetljivih predmeta: Lex Perković, rehabilitacija bl. Stepinca, Sanader, Polančec, odgovornost HDZ-a kao pravne osobe… Svatko tko nas imalo pozna mogao je računati s time da nećemo ustuknuti pred koordiniranom operacijom i pritiscima onih struktura koje su pokušale izvesti politički udar na Vladu RH i koje su se grčevito protivile Turudićevu izboru.

Hrvatsko pravosuđe ostaje neovisno, nema povratka na Milanovićeve premijerske dane i bivši režim kada je partija odlučivala koga će se isljeđivati, hapsiti i optuživati te kome će se suditi.

Za razliku od SDP-ova mandata, u borbi protiv korupcije danas više nema nedodirljivih. I to je ono što muči Milanovića, Grbina, Grmoju, Peović i Benčić. Novom glavnom državnom odvjetniku (GDO) Ivanu Turudiću nikad neće oprostiti ni to što je izručio udbaške zločince...

PLENKOVIĆ: Donosio je nepristrane odluke - i to je ono što se traži

Dan prije saborske sjednice na kojoj se glasovalo o GDO-u, održan je u Banskim dvorima sastanak parlamentarne većine.

Donosimo ključne poruke s konferencije za medije PVRH/PHDZ Andreja Plenkovića:

Jednoglasna potpora

Gospodin Turudić ima jednoglasnu potporu za glavnog državnog odvjetnika. Kao sudac donosio je hrabre odluke u nizu vrlo osjetljivih i zahtjevnih predmeta: Lex Perković, rehabilitacija blaženog Alojzija Stepinca, Ivo Sanader, Damir Polančec, odgovornost HDZ-a kao pravne osobe za postupke tadašnjeg čelnika stranke… Donosio je nepristrane odluke, u skladu s Ustavom i zakonima - i to je ono što se traži. Odabrali smo ga kao kandidata za kojeg smatramo da je zreo obavljati tu važnu dužnost.

Naš je stav - jedinstven. Nećemo ustuknuti pred koordiniranom operacijom i dosad neviđenim pritiscima onih struktura u hrvatskom društvu koje su - što otvoreno i javno, što anonimno i tajno - pokušale izvesti politički udar na Vladu RH i koje se grčevito protive Turudićevu izboru za GDO-a.

KAKO TO? 8 pitanja na koja Zoran „Lex Perković“ Milanović i njegovi mališani nemaju odgovor

U sms-ovima nema ničeg - osim voajerizma

Čini se da su nas podcijenili: imamo puno iskustva s krizama, pogotovo onima fabriciranima, pa je svatko tko nas imalo pozna mogao računati s time da će naša reakcija biti ozbiljna, čvrsta, snažna i sukladna zakonu.

Jedinstveni, jednodušni stav nacionalnog vodstva HDZ-a - Ustrajat ćemo na Turudiću kao kandidatu za glavnog državnog odvjetnika!

Zar su stvarno mislili da će nas dan-dva prije saborskog glasovanja prestrašiti sa sms-ovima u kojima nema ničeg - osim voajerizma i zle namjere sitnog, uskog kruga privilegiranih ljudi koji si uzima pravo dilati privatne korespondencije?

Stoga poruka i nekima u DORH-u - držite se svojih ovlasti i nadležnosti, ne petljajte se u nadležnosti Hrvatskog sabora i Vlade RH. Mi se ne petljamo u rad neovisnog pravosuđa,

SIGURNOSNE ZAPREKE ZA MILANOVIĆA

Osim radi zaustavljanja neovisnog pravosuđa, sva ta silna oporbena kanonada ovih dana služila je i tome da se odvuče pažnja s onog tko je jedini sigurnosno dvojben u cijeloj priči - samog Milanovića.

Da Milanović tu “logiku” primijeni na sebe, ne bi smio više ni dana biti PRH! Morao bi dati ostavku jer se družio s Kovačevićem - koji je bio pod mjerama nadzora!

Za SDP, MOST, NE Možemo te ostale proturazvojne i protueuropske opcije posve je normalno da imamo predsjednika RH koji jede „ostatke oborite ribe“ s USKOK-ovim optuženikom D. Kovačevićem; koji do dana današnjeg nije otkrio za koga je radio kao „konzultant“; koji zapošljava članove obitelji kod devastatora Latkovića; koji konspirativno na Hvar dovodi Dodika; koji je Mamićeva ortaka postavio za šefa policije; koji je htio posvađati HR s cijelim demokratskim svijetom kako bi zaštitio udbaše; koji je priznao da je kao premijer znao za sve tajne izvide… A da Putinov narativ, prijetnje blokadom Finskoj i Švedskoj & svakodnevne uvrede na račun US, EU ili NATO i ne navodimo.

To mališanima, mališanima, nimalo ne smeta, to im nije nikakva “sigurnosna zapreka”. Bit će zanimljivo i dalje pratiti nespokojne reakcije Grupacije „Lex Perković“.

A A A