Vijesti
25. 2. 2024.

Plenković ima gotovo 5 puta veću podršku za premijera od Grbina - popularniji je nego svi ostali „kandidati“ skupa!

CROBAROMETAR (2): Da premijera mogu izravno birati, uvjerljiva većina hrvatskih građana željela bi na toj dužnosti ponovno vidjeti upravo Andreja Plenkovića  - 27%! Nakon njega nitko, pa tek onda Sandra Benčić s 10,1% i Ivan Penava sa 7,4%. Sve agresivniji i primitivniji Peđa Grbin nije uspio ući ni u TOP 3. Mora se zadovoljiti s 4. mjestom i bijednih 6,3% potpore. No proturazvojna ljevica ima i drugi problem, ne radi se samo o niskom rejtingu njenih „kandidat(kinja)a“. Ne prepoznaju ih kao dobra rješenja ni glasači stranaka koje su ih gurnule u ovu izbornu utrku. 

Za nama je buran politički mjesec, no to nije negativno utjecalo ni na HDZ-ovu ni na Plenkovićevu popularnost - napomenuli su u Dnevniku Nove TV. 

Ljevica itekako ima razloga za zabrinutost. Očito je u velikom problemu.

Pitanje za natražne ljevičare, jedva okupljene iz cijele zemlje nakon tjedan dana priprema i agresivne kampanje: Zar stvarno mislite da ćemo ustuknuti?

Nepovjerenje u Benčić, Grbina & Penavu

Prema Crobarometru, razdražljivu Sandru Benčić na čelu Vlade RH želi samo 35,4% ispitanika koji su se izjasnili da će glasovati za Možemo.

Za Peđu Grbina stanje je još gore - podržava ga 33,2% onih koji, za sada, namjeravaju dati glas za SDP. 

Ivana Penavu među biračima Domovinskog pokreta podržava 44,1% - što je malo bolje nego kod Grbina i Benčić, ali nipošto nije razlog za veselje. 

Plenković - Pouzdano!

S druge strane, sadašnjeg hrvatskog premijera čak 81,2% glasača HDZ-a iznova vidi u Banskim dvorima - u 3. uzastopnom, povijesnom mandatu. 

Hrvati vide tko je tko

Građani vide tko je pouzdan, vide tko je jamstvo stabilnosti i sigurnosti te nastavka rasta plaća, zaposlenosti i BDP-a. 

I još jedan podatak koji izaziva glavobolju u oporbi: premijer Andrej Plenković u prednosti je pred Grbinom i Benčić i među neodlučnim biračima.

I u 8. godini mandata 

Podvucimo crtu: i HDZ i predsjednik naše stranke i Vlade suvereno su prvi na ljestvicama popularnosti. I to u 8. godini mandata, čime se nitko ili malo tko u Europi može pohvaliti!

CROBAROMETAR: S rejtingom od 28.7% jači smo nego SDP, NE Možemo & MOST skupa!

NAPOMENA:

Za Dnevnik Nove TV istraživanje je provela agencija Ipsos od 1. do 20. veljače na uzorku od 679 građana koji planiraju izaći na izbore.

A A A