Vijesti
31. 3. 2024.

„Ne bih na Uskrs o kampanji, a Milanovića ionako ne želim komentirati“

„Neka se hrvatski građani ova dva dana odmore od politike, neka Uskrs provedu u miru i veselju. Još jednom svima od srca čestitam najveći katolički i kršćanski blagdan! I ja ću biti sa svojom obitelji i najmilijima - poručio je premijer Andrej Plenković nakon uskrsne svete mise, koju je u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu predvodio zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša.

Želim svima svako dobro! Nadbiskup Kutleša u propovijedi je poslao poruke nade i ohrabrenja da svi zajedno, kao narod i pojedinci, budemo bolji - kazao je još predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon uskrsne svete mise na zagrebačkom Kaptolu.

Uskrsna čestitka predsjednika Andreja Plenkovića

Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje što očekuje od predstojećih parlamentarnih izbora, Andrej Plenković je poručio da očekuje obnovu povjerenja hrvatskog naroda za upravljanje zemljom:

- Kao što smo to povjerenje dobivali proteklih osam godina.

Nećemo o Milanoviću

Odbio je komentirati novi Milanovićev ispad:

- Irelevantan je. Mogao je dati ostavku, pa bi sve bilo drukčije. Nije na meni da govorim o eventualnom poništenju izbora.

Premijer Plenković tek je napomenuo kako bi u predizbornoj kampanji svi trebali poštovati odluke Državnog izbornog povjerenstva (DIP) i Ustavnog suda.

Spomen-dom Josipa Jovića u Aržanu

Što se tiče obilježavanje 33. godišnjice Akcije „Plitvice“ („Krvavog Uskrsa“) i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, odgovorio je da su danas na Plitvicama trojica potpredsjednika Vlade RH:

- Ondje sam bio prije nekoliko godina, a podsjećam da smo prošle godine otvorili Spomen-dom Josipa Jovića u Aržanu.

Otvoren Memorijalni centar u spomen na Josipa Jovića & sve hrvatske policajce i vojnike ubijene i poginule u velikosrpskoj agresiji

ČESTITKA MONS. KUTLEŠI

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković uputio je čestitku zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši:

„Preuzvišeni oče nadbiskupe, osnaženi uskrsnom porukom nade, učvršćujemo našu vjeru i jačamo društveni optimizam u zahtjevnim i izazovnim vremenima. Ostajemo predani izgradnji međusobnog razumijevanja, tolerancije i mira, kao i nastavku zajedničkog rada za boljitak naše domovine.

Vama, oče nadbiskupe, svim hrvatskim katoličkim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima u Domovini i iseljeništvu od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs“.

A A A