Vijesti
2. 4. 2024.

Ishod izbora? Nakon što smo povećali broj radnih mjesta za 210.000 u odnosu na SDP-ovu Vladu, u 3. mandatu stvorit ćemo ih još najmanje 125.000!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Pred građanima je jednostavan izbor - ili HDZ, koji kontinuirano podiže plaće i zaposlenost, koji osnažuje gospodarstvo i učvršćuje međunarodni položaj RH, ili SDP i ostali koji bi zemlju bacili u izolaciju te je ekonomski odvukli natrag, na staro i loše, u tzv. kreditno smeće. Diljem Hrvatske odlične su reakcije na naš Izborni program „Za sve izazove“. Stabilnost, pouzdanost i sigurnost - ključne su to poruke naše kampanje. Hrvati su mudar narod, vide tko je tko.

Hrvati vide da smo ostvarili ciljeve koje smo postavili 2020. i ispunili obećanja o sigurnoj Hrvatskoj - također je istaknuo predsjednik naše stranke i naše Vlade nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a:

- Hrvati znaju da će ova Vlada, u svome 3. uzastopnom mandatu, ispuniti i nove najave - o primjerice porastu prosječne plaće na najmanje 1.600 € ili o godini dana radnog staža majkama za svako dijete.

1.239 € - najveća prosječna neto plaća u povijesti! Od listopada 2016. naovamo porasla je za čak 490 €, a u SDP-ovu mandatu za samo 24 €!

Sjajni su odjeci i na našu jasnu viziju da će svako dijete u Hrvatskoj imati zajamčeno mjesto u vrtiću - dodao je Andrej Plenković.

Izborni program „Za sve izazove“: Uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska - 5 stupova HDZ-ove vizije za iduće 4 godine!

Donosimo i ostale naglaske iz Plenkovićeve izjave i njegovih odgovora na novinarska pitanja nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a:

U zavjetrini Pantovčaka

Milanović? Kršitelj Ustava je politička kukavica, imao je šansu kandidirati se i preuzeti odgovornost za rezultat svog SDP-a i sebe. No njemu je ugodnije u zavjetrini Pantovčaka.

Izbor je jasan: uspješni HDZ ili slabi SDP - skriven iza kršitelja Ustava!

I inače smatram da na premijersko mjesto NE može pretendirati netko tko se nije kandidirao na parlamentarnim izborima. Principijelno se protivim takvoj demokratskoj deformaciji.

MOST-ova kombinacija s Tihomirom Oreškovićem brzo je i propala upravo zbog toga što on nije bio kandidat, što nije imao izvorni izborni mandat. Tko želi biti predsjednik Vlade morao bi ući u političku utakmicu, izložiti se, upustiti u razmjenu argumenata, a ne kršiti ustavni poredak.

Sovjetski avioni nisu mu smetali

Milanovićeve prijetnje da će zabraniti preleta Rafalea? Pa ne kupujemo ih valjda da stoje u hangaru? Nabavom tih borbenih aviona, za što je isključivo zaslužna naša Vlada, podigli smo obrambene sposobnost Hrvatske na dosad nezamislivu razinu. To je iskorak koji ćemo još desetljećima valorizirati.

Ruski MiG-ovi, međutim, nisu mu smetali, letjeli su iznad gradova dok je bio najneuspješniji premijer u povijesti, a i sada kada je ništa bolji predsjednik RH.

Uostalom, Milanović neće još dugo biti na toj dužnosti, predsjednički izbori održavaju se krajem godine. Veselit ćemo se još jednoj kampanji. Kršitelj Ustava ništa korisnog nije napravio ni kao premijer, njegova bilanca ne da je mizerna, nego je - nepostojeća.

Smijurija zvana SDP

S kim ću se sučeliti? S Grbinom? Pa on je abdicirao. Lik je na presicama vama novinarima tvrdio da gledate u „premijerskog kandidata“, no onda je rekao „Joj, sorry, sorry, nisam ja, evo ja ću se maknuti, doći će moj stric“. SDP je smijurija.

Možemosi - otimači plaća

Benčić? Mogla bi se malo pozabaviti Zagrebom, objasniti zašto je grad tako prljav, neuređen, ili zašto su njezini proturazvojni možemosi nametnuli sugrađanima najveći porez na dohodak u Hrvatskoj. Time im izravno otimaju od plaća.

I još jedno pitanje: zbog čega nisu riješili problem otpada? Sve što je Zagrepčanima pozitivno, to im dolazi od središnje vlasti.

A A A