Vijesti
6. 4. 2024.

Milanović i SDP - kreditno smeće! Plenković i HDZ - korak do A rejtinga!

Svjetska agencija Fitch potvrdila je najviši kreditni rejting u povijesti Hrvatske - BBB+ uz pozitivne izglede za njegovo daljnje povećanje. Nema povratka na staro i loše, na SDP-ovo kreditno smeće, uništavanje radnih mjesta i Milanovićevu pustoš! Hrvatska će nastaviti rasti i iduće četiri godine! Premijer Andrej Plenković: Na korak smo do magičnog slova „A“, do najvišega mogućega kreditnog rejtinga. Taj povijesni iskorak ostvarit ćemo u 3. mandatu naše Vlade RH!

To što je kreditni rejting Hrvatske na najvišoj investicijskoj razini do sada rezultat je politike odgovornog upravljanja javnim financijama koju Vlada RH provodi proteklih osam godina - također je istaknuo Andrej Plenković komentirajući najnovije izvješće agencije Fitch Ratings.

- Hrvatska ostvaruje snažni gospodarski rast i vodi razboritu fiskalnu politiku, kojom smanjujemo udio javnog duga i ostavljamo prostor za mjere pomoći građanima u svim potencijalnim krizama.

Rekordna europska sredstva

Trošimo onoliko koliko uprihodimo, a u apsorpciji sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Hrvatska je među najboljima u Europskoj uniji - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Ta su sredstva važne investicijske poluge, posebno za obnovu Zagreba i Banovine te za ulaganja u gospodarstvo, pravosuđe, zdravstvo, vodnokomunalnu infrastrukturu i poljoprivredu.

„EU iduće generacije“ dodana je vrijednost našim gospodarstvima i razvoju. Zahvaljujući tom golemom novcu, Hrvatska je udvostručila javne investicije!

Bijeg iz Milanovićeva kreditnog smeća

Zemlju smo zatekli u SDP-ovu kreditnom smeću, na tzv. neinvesticijskoj razini, no uspjeli smo podići rejting za čak 4 stupnja! - zaključio je hrvatski premijer.

Izbor je jasan: uspješni HDZ ili slabi SDP - skriven iza kršitelja Ustava!

PRIMORAC: Hrvatska će tri puta brže rasti od prosjeka europodručja!

Izvješće svjetske agencije komentirao je i ministar financija Marko Primorac. Izrazio je zadovoljstvo jer je Fitch Ratings „prepoznao postignuća Vlade RH u pogledu političke, gospodarske i financijske stabilnosti“:

- Prepoznao je i sve koristi koje je članstvo u europodručju donijelo našoj nacionalnoj ekonomiji, kao i napredak Hrvatske u provedbi reformi i ulaganja iz NPOO-a, što je poluga za još brži razvoj. U samom smo europskom vrhu po učinkovitosti povlačenja europskih sredstava!

Ohrabrujuće prognoze

Izdvojio je i prognozu te renomirane agencije da će gospodarski rast Hrvatske 2024.-2025. u prosjeku iznositi 3,2%:

- A to je 3 puta više od procijenjenog prosjeka rasta eurozone, za koji Fitch predviđa 1,1%!

U EUROPSKOM VRHU: Naša nacionalna ekonomija porasla je u 4. lanjskom tromjesečju za 4,3% na godišnjoj, a za 1,3% na kvartalnoj razini!

A A A