Vijesti
6. 4. 2024.

Ne zamaramo se Milanovićevim nebulozama. Čvrsto štitimo granicu, osnažujemo policiju i vojsku. Činimo Hrvatsku sigurnijom nego ikada prije!

(VIDEO) Davor Božinović: Ulazak RH u Schengen najbolja je potvrda dobro obavljenog posla. A to nije palo s neba. Prošli smo zahtjevni proces, ispunili 281 uvjet, postigli konsenzus članica EU-a. SDP-ova Vlada nije bila sposobna ispuniti makar jedan uvjet, pa Milanoviću preostaje jedino podmetati, izmišljati da je „socijalna pomoć“ razlog dolaska ilegalnih migranata. I to premda ona kod nas iznosi „grandioznih“ 20 € mjesečno. Možete li zamisliti da bi se zbog tih 20 € itko iz Afganistana ili Bangladeša odlučio otisnuti na daleki put i riskirati vlastiti život kako bi došao baš u Hrvatsku?!

Kao i u svim ostalim krizama, naša se Vlada već dva mandata uspješno nosi s globalnim izazovom ilegalnih migracija - također je poručio je PPVRH/MUP Davor Božinović, prvi na listi naše stranke u 6. izbornoj jedinici.

Kršitelj Ustava & njegovi diletanti

Na konferenciji za medije u Središnjici HDZ-a predstavio je dio Izbornog programa „Za sve izazove“ na temu suverene i sigurne Hrvatske:

- Ne opterećujemo se Milanovićevim nebulozama i oporbenim neznanjem, fokusirani smo na daljnje osnaživanje svih sastavnica domovinske sigurnosti, modernizaciju policije i Hrvatske vojske, civilnih službi...

Novi kanaderi & borbeni zrakoplovi

Božinović, koji je i međunarodni tajnik HDZ-a, na tom je tragu izdvojio da je Hrvatska ovih dana potpisala ugovor za nabavu dva kanadera nove generacije…

… te da krajem mjeseca stižu višenamjenski borbeni avioni Rafale.

Glavni partner SAD-a u ovom dijelu Europe

Vezano za sve snažniji međunarodni položaj Hrvatske, podsjetio je i na projekt „Partnerstvo za obrazovanje“, koji se provodi u suradnji s Vladom SAD-a:

- U Opatiji smo dodijelili certifikate policijskim službenicima, tužiteljima i carinskim službenicima iz jugoistočne Europe. Hrvatska je glavni američki partner u ovom dijelu Europe, i FBI-u i Ministarstvu domovinske sigurnosti i Ministarstvu pravosuđa. O uspješnoj suradnji s Europolom i ostalim EU agencijama da i ne govorim.

Prva skupina državljana RH primljena u Global Entry! Božinović u Bijeloj kući, State Departmentu, DEA-i, Pentagonu & Ministarstvu domovinske sigurnosti

Nastavljamo i u 3. mandatu!

Poručio je da je Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem u svakoj kriznoj situaciji djelovala racionalno te donosila promišljene odluke na temelju znanja i iskustva:

- Hrvatska je spremna odgovoriti na sve rizike, sve moguće vanjske krize i šokove. I to smo dokazali u našem mandatu. Ispunili smo najavu o sigurnoj Hrvatskoj i sada, s velikim postignućima iza sebe i jasnom vizijom za budućnost, idemo po novu pobjedu!

Izbor je jednostavan: ili HDZ i sigurnost, s daljnjim rastom plaća i zaposlenosti, ili pustoš zvana SDP!

HRVATI ĆE ZDRAVIM RAZUMOM ODGOVORITI NA MRŽNJU & BEZAKONJE!

Na dodatno pitanje novinara o Milanoviću, Davor Božinović je napomenuo da je s obzirom na količinu njegovih izmišljotina jednostavno nemoguće voditi konstruktivni, argumentirani dijalog:

- Sije mržnju, nasrće na sve koji mu se ne klanjaju. Možda je to zanimljivo medijima, ali ne vidim koju korist od toga mogu imati hrvatski građani.

A Peđa Grbin?

- „Pojeo“ ga je Milanović. Nisam siguran koliko je kršitelj Ustava time pomogao SDP-u, ali sam siguran u nešto drugo, što se pokazalo na svim parlamentarnim izborima - da većina birača donosi odluke na temelju zdravog razuma. A upravo je zdravi razum u osnovi svega onog što naša Vlada radi, što HDZ nudi sugrađanima za iduće 4 godine.

A A A