Vijesti
4. 4. 2024.

Naša je Vlada Zagrepčanima smanjila poreze & povećala plaće, a Tomašević i Benčić povećali su im poreze & smanjili plaće!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković na predstavljanju kandidata HDZ-a u 1. izbornoj jedinici: Zahvaljujući poreznom rasterećenju Vlade RH, u siječnju je prosječna plaća u RH porasla za gotovo 50 €. A porasla bi još i više da disfunkcionalni možemosi nisu stanovnicima Zagreba nametnuli najveći porez na dohodak u zemlji! Premda su prihodi lokalnih jedinica rekordno porasli, proturazvojna ljevica podigla je taj porez u većini gradova koje vodi i time ljudima otela plaće. HDZ-ovim gradonačelnicima to nije palo na pamet.

Ljevica je bez ikakvog opravdanja povećala porez na plaće ne samo u Zagrebu, u kojem je na vlasti platforma beznađa „NE Možemo“, nego i u Splitu (tzv. Centar), u Rijeci, Sisku, Varaždinu (SDP)… To je ta njihova “progresivnost”! - također je poručio predsjednik naše stranke i naše Vlade iz Westina.

Stvarni domet nesposobnih možemosa

Osim što su svjesno nanijeli štetu Zagrepčanima, oduzeli im od zarađenih plaća, možemosi su se osramotili i lažnim optužbama da „poljski radikali HDZ-u plaćaju oglase“ - nastavio je Andrej Plenković:

- Gledati tko što gugla i što lajka na Facebooku, to je njihov domet. Od tehničke pogreške Googlea puno je problematičnije to što zbog njihove nesposobnosti nije riješen problem otpada. Zbog njih je Zagreb prljaviji i zapušteniji nego ikad, a prometne su gužve nesnosne. Neka se više fokusiraju na svoj posao.

Google poklopio zlonamjerne aktivističke diletante: Riječ je o našoj tehničkoj pogrešci - koja nema veze s HDZ-om!

Vlada je održala Zagreb iznad površine

Napomenuo je da je Vlada iz Fonda solidarnosti EU-a osigurala sav novac za obnovu Zagreba, dok su Tomašević i Benčić prosvjedovali protiv upravo tih europskih sredstava, lupajući loncima i bacajući se po cesti:

- Od njih nikada nećete čuti ni to da država (i) Zagrepčanima subvencionira cijene struje i plina. Subvencionira je i njihovoj gradskoj upravi te svim komunalnim službama i poduzećima. 

700 milijuna eura za povijesnu obnovu zdravstvene infrastrukture u Zagrebu osigurala je Vlada RH. A ne gradska vlast - da ne bi bilo nikakve dileme!

Ekonomski, socijalni i međunarodni iskoraci 

S druge strane, mi smo u dva dosadašnja mandata u Banskim dvorima svladali brojne neplanirane krize i očuvali društvenu koheziju - dodao je:

- Ostvarili smo pritom velike ekonomske, socijalne i međunarodne iskorake. Hrvatski BDP je dosegnuo 76% prosjeka razvoja Europske unije, čime smo sustigli Mađarsku - koja je pristupila EU-u gotovo 10 godina prije nas! 

Izbor je jasan: uspješni HDZ ili slabi SDP - skriven iza kršitelja Ustava!

Naši su građani odgovorni i ozbiljni, čvrsto sam uvjeren da će ponovno ukazati povjerenje onima koji Hrvatskoj jamče stabilnost, sigurnost, prosperitet te daljnji rast i razvoj, koji su spremni za sve izazove! - zaključio je predsjednik Plenković.

LIVE STREAM

Na predstavljanju kandidata iz 1. izborne jedinice - koje se moglo pratiti u izravnom prijenosu na HDZ-ovim društvenim mrežama - govorili su i nositelji naših lista Gordan Jandroković (2. IJ) i Davor Božinović (6. IJ), glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić te predsjednik zagrebačke organizacije naše stranke Mislav Herman.

JANDROKOVIĆ: Oporba se odlučila za destrukciju, govor mržnje i stvaranje kaosa, a Milanović je to sve spustio na još nižu razinu. Sve opcije koje ga podržavaju preuzele su na sebe odgovornost za njegovo bezakonje i kršenje Ustava!

BOŽINOVIĆ: Iznalazili smo najbolja rješenja i donosili najkvalitetnije odluke kako bi hrvatski ljudi sa što manje posljedica prošli kroz sve krize. Sigurna država u kojoj se iz godine u godinu živi sve bolje, to je naša misija!

KATIČIĆ: Upravljanje velikim sustavom ne može se temeljiti na prosvjedima, vezivanju lancima i dreci. Ono zahtijeva i znanje i ozbiljnost. A Zagreb je, nažalost, primjer onog što se događa kada vlast preuzmu neodgovorni aktivisti!

Fijasko. Čemer i jad proturazvojnih možemosa. Građani su jasno poručili što misle o njima

HERMAN: Tomašević nam je nabio harač. Maksimalnim porezom na plaće on od sugrađana godišnje uzima 220 milijuna €, čime se npr. može izgraditi 9,5 stadiona u Kranjčevićevoj. A što možemosi rade? Farbaju klupice, crtaju mačkice po ulici, pale kresove i pjevaju o bratstvu i jedinstvu! 

A A A