Vijesti
7. 5. 2024.

Dogovor s manjinama potvrda je poraza svih onih koji su kršili Ustav! DP? Vjerujem da ćemo ubrzo u potpunosti postići suglasje

Član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić: Rekao bih da smo vrlo blizu dogovora s Domovinskim pokretom - da ćemo već ovog tjedna utvrditi 76 i više potpisa potrebnih da Andrej Plenković 3. put postane mandatar, a potom i premijer. Približili smo stajališta o mnogim pitanjima, razgovore vodimo u konstruktivnom i partnerskom ozračju. Model podrške koji su odabrali zastupnici nacionalnih manjina omogućava, s jedne strane, formiranje većine na čelu s HDZ-om i političku stabilnost, a s druge nastavak zaštite manjinskih prava i demokratskih standarda.

„Nacionalne manjine pružaju potporu premijeru Andreju Plenkoviću, s time da mu zastupnici SDSS-a neće dati potpise za mandatara nove Vlade RH - zajedno su izvijestili zastupnik za češku i slovačku manjinu Vladimir Bilek i predstojnik Ureda Predsjednika HDZ-a Marko Milić nakon uspješnih prijepodnevnih pregovara između naše stranke i zastupnika nacionalnih manjina:

- Ionako je potpisa i više nego dovoljno. Model podrške koji su odabrali predstavnici manjina omogućava, s jedne strane, formiranje većine na čelu s HDZ i političku stabilnost, a s druge nastavak zaštite manjinskih prava i demokratskih standarda.

Potpora Jandrokoviću - cijenimo povjerenje manjina

MILIĆ: Ovaj je dogovor potvrda poraza svih onih koji su kršili Ustav i plod povjerenja koje manjine imaju u jednog čovjeka, a on se zove Andrej Plenković. Mi cijenimo to povjerenje, izvrsno smo surađivali ovih 8 godina. Operativni programi jamčit će da manjine i dalje budu zaštićene.

BILEK: 8 zastupnika manjina ostaje zajedno u istom klubu, svi ćemo podržati Gordana Jandrokovića za predsjednika Hrvatskog sabora. Vjerujemo da će se konstituirajuća sjednica održati u idućih 10-ak dana. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazi Hrvatska i izbornih rezultata. Zasigurno ćemo mandataru Plenkoviću dati više od jednog potpisa.

DP - USKORO DOGOVOR

Član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić stao je pred novinare i nakon popodnevnog sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta:

- Kako smo prošlog tjedna i bili najavili, ponovno smo se sastali i približili stajališta o mnogim pitanjima. Slijedom volje hrvatskih birača 17. travnja, sutra ćemo razgovarati o strukturi i programu Vlade RH.

Iz Vukovara: Blizu smo dogovora. Pobjednici će formirati parlamentarnu većinu!

HDZ izborni pobjednik 3. put zaredom

Vjerujem da ćemo u potpunosti postići suglasje o odrednicama koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine koju će predvoditi HDZ kao izborni pobjednik 3. put zaredom - nastavio je:

- O puno točaka imamo podudarna mišljenja, o nekima možda i ne, ali, iznova naglašavam, vjerujem da ćemo se dogovoriti. Razgovore vodimo u konstruktivnom i partnerskom ozračju, sutra bi javnost mogla čuti i za koje je resore DP iskazao interes.

Rekao bih da smo vrlo blizu dogovora s DP-om, da ćemo ovog tjedna utvrditi 76 i više potpisa potrebnih da Andrej Plenković 3. put postane mandatar, a ubrzo potom i hrvatski premijer - zaključio je Marko Milić.

Grbin? Život je takav, gubitnici snose konsekvence

A A A