Vijesti
6. 6. 2024.

Vlada je sama, do posljednjeg centa, osigurala golema sredstva za cjelovitu obnovu Zagrebačke katedrale, simbola glavnog grada i hrvatskog naroda!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković obišao gradilište Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava: Radovi na najzahtjevnijem, najkompleksnijem i najskupljem projektu obnove sakralne baštine dobro napreduju. U projektnu dokumentaciju i prvu fazu obnove uloženo je oko 30 milijuna € iz Fonda solidarnosti EU-a, a ukupna će vrijednost ovoga istinskoga građevinskog pothvata dosegnuti 85 milijuna €! Za obnovu nakon potresa vjerskih objekata diljem Zagreba i Sisačko-moslavačke županije do sada je investirano oko 400 milijuna €.

Zagrebačku katedralu obnovit ćemo u potpunosti i u očekivanom roku, kako to glavni grad Hrvatske i zaslužuje! - poručio je predsjednik Vlade RH nakon što se sastao sa zagrebačkim nadbiskupom mons. Draženom Kutlešom te s njim obišao gradilište Zagrebačke katedrale.

Andrej Plenković potom se i uspeo na vrh zvonika Zagrebačke katedrale:

- Država je odlučila u cijelosti financirati obnovu ovog simbola grada Zagreba i hrvatskog naroda. Zahvaljujem potpredsjedniku Vlade Branku Bačiću, ministrici Nini Obuljen Koržinek, svim angažiranim stručnjacima i radnicima, kao i Zagrebačkoj nadbiskupiji na suradnji i strpljenju! 

Nadbiskup zahvalio Vladi i premijeru Plenkoviću 

Mons. Dražen Kutleša zahvalio je Vladi i hrvatskom premijeru te dodao da je riječ o jednom od najtežih projekata obnove u čitavoj Europi:

- Zagrebačka nadbiskupija ne bi to mogla sama odraditi. 

Kako je vođena uspješna Operacija „Maksimir“? Podsjetnik za one „zaboravne“ (koji se kite tuđim perjem, a za svoje propuste optužuju druge)

OBNOVA ZAVRŠENA NA 11.985 LOKACIJA

O postpotresnoj obnovi bilo je riječi i na sjednici Vlade RH, održanoj nakon što je premijer Plenković obišao Zagrebačku katedralu.

PPVRH Branko Bačić izrazio je zadovoljni ubrzanom dinamikom obnove od potresa i u Zagrebu i na Banovini, u što je dosada uloženo 2,6 milijardi eura:

- S današnjim danom obnova je u potpunosti završena na 11.985 lokacija. Trenutačno se radi na 1.732 gradilišta. 

O PREVARI ZVANOJ „MOŽEMO“

Dok mi radimo i poštujemo simbole hrvatskog naroda i države, možemosi mašu jugo-komunističkim zastavama i nameću rodnu ideologiju, a njihova gradska vlast bojkotira blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - nebeske zaštitnice Zagreb. 

Ali, imaju obraza kititi se tuđim perjem, naslikavati se pokraj škola i vrtića za čiju je obnovu sredstva osigurala naša Vlada, a krivnju za sve vlastite promašaje i lažna obećanja prebacivati na druge.

A A A