Vijesti
10. 6. 2024.

„Vidim da se Grbin neće ponovno kandidirati. Dočekat ću i 4. predsjednika SDP-a otkad sam na čelu HDZ-a!“

(VIDEO) „ODVAŽNO 2“. PHDZ/PVRH Andrej Plenković o sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a: Donijeli smo odluku da će se u subotu, 13. srpnja, održati unutarstranački izbori u HDZ-u prema načelu 1 član - 1 glas. Neposredno ćemo birati predsjednika, zamjenika predsjednika te 4 potpredsjednika HDZ-a. Tim „Odvažno za Hrvatsku“, koji je u ožujku 2020. premoćno slavio, iznova će se natjecati. U istom sastavu. Tim koji pobjeđuje se ne mijenja. A HDZ pobjeđuje i u 1. i u 2. poluvremenu, i na velikoj i na maloj izlaznosti, i u srijedu i u nedjelju!

Kandidirat ću se ponovno za predsjednika HDZ-a, Tomo Medved za zamjenika, a Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Branko Bačić i Oleg Butković za potpredsjednike stranke - otkrio je Andrej Plenković:

- Obavili smo konzultacije, svi su izrazili želju obnoviti svoje mandate. Imat ćemo, dakle, Akciju „Odvažno 2“. Sredinom srpnja, 17. tog mjeseca, napunit će se 8 godina da sam postao predsjednik HDZ-a. „Rođendan“ ćemo proslaviti - radno.

Upitan očekuje li da će njegov tim imati protukandidate, predsjednik HDZ-a i Vlade RH odgovorio je da smo demokratska stranka:

- Tko god želi, može se kandidirati. Naravno, ako ispuni zadane preduvjete, poput primjerice dovoljnog broja prikupljenih potpisa.

„U SUPERIZBORNOJ GODINI BIT ĆE 3:0 ZA NAS!“

Osim što je donio odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, Nacionalni odbor HDZ-a podržao je, također jednoglasno, Izvješće glavnog tajnika (i voditelja Izbornog stožera HDZ-a) Krunoslava Katičića o rezultatima europskih izbora.

I o tome je, naravno, Plenković govorio nakon sastanka vodstva naše stranke:

- Dvije uvjerljive pobjede u razmaku od samo mjesec i pol dana najbolja su potvrda da nam sugrađani daju potporu za smjer kojim vodimo Hrvatsku! Slavili smo u 15 županiji, 2 od 4 najveća grada, 6 od 10 velikih gradova te u golemoj većini lokalnih jedinica od Prevlake pa sve do Dunava.

Pobjeda, pobjeda! ZA još snažniju, važniju & razvijeniju Hrvatsku!

Najuspješniji smo u EPP-u

Premoćnu pobjedu HDZ-a na izborima za članove Europskog parlamenta stavio je i u kontekst rezultata Europske pučke stranke (EPP), političke grupacije kojoj pripadamo:

- Sa 6 od 12 eurozastupničkih mandata iz Hrvatske, tj. s 50%, HDZ je, razmjerno gledano, najuspješnija stranka EPP-a, naše narodnjačko-demokršćanske obitelji desnog centra. Koja je pak ponovno osvojila najviše mandata u EP-a, oko 190, te ostala najsnažnija politička skupina u Europi.

Ili snažna i važna Hrvatska uz potporu EU-a i moćnog EPP-a ili ekonomski urušena i izolirana Hrvatska bez utjecaja i ičije konkretne pomoći!

Usporedbe radi, iznio je podatke o rezultatima naših sestrinskih stranaka:

- U Francuskoj su „Les Républicains“ također dobili 6 zastupničkih mjesta, ali od mogućih - 85. A mi, podsjećam, od 12. U Njemačkoj su pobijedili CDU i CSU, ali su uzeli 30 od 96 mandata. To je dosta manji postotak nego naš. Još jedan primjer - Grčka. Vladajuća „Nova demokracija“ - 7 od 21 mandata. HDZ će biti još vidljiviji, još utjecajniji, još respektiraniji u Europi.

Čestitke Ursule von der Leyen

Na već uobičajeno, uvijek isto pitanje novinara o svojim „europskim ambicijama“, Plenković je uzvratio - „Tu sam!“:

- Ja sam hrvatski premijer koji je 3 puta uzastopno dobio povjerenje hrvatskog naroda. Čuo sam se sinoć s gospođom Ursulom von der Leyen, međusobno smo si čestitali na pobjedi na EU izborima. Ona je kandidatkinja EPP-a za predsjednicu Europske komisije. Ništa se nije promijenilo.

Zajedno, rame uz rame! Sve što radimo, radimo kako bi Hrvatska bila još snažnija, još važnija, još utjecajnija!

Milanovića pobjeđujemo u nizu

Nastavljamo s radom na dobrobit Lijepe naše i lagano se okrećemo pripremama za predsjedničke izbore - najavio je:

- Možemo li „detronizirati“ Milanovića? Naravno da možemo! Pa i sami vidite da ga pobjeđujemo u nizu.

U superizbornoj godini bit će i 3:0 za nas, ponovno ćemo pobijediti Kršitelja Ustava i njegov SDP! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Milanović & njegovi poslušnici s natražne ljevice opet su demonstrirali svoju politiku detuđmanizacije!

LIVE STREAM

Plenkovićevu konferenciju za medije, koju je u zagrebačkom Westinu održao nakon sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a, izravno smo prenosili na našem Facebooku i X-u.

A A A