Vijesti
10. 6. 2024.

Vodstvo Hrvata u BiH čestitalo na trijumfu na europskim izborima!

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović: Iskrene čestitke sestrinskom HDZ-u i g. Andreju Plenkoviću na još jednoj snažnoj i važnoj pobjedi! Našoj Željani Zovko želim uspješan rad u Europskom parlamentu - kao što je to činila i do sada. Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto: Čestitke premijeru Plenkoviću, HDZ-u i svim strankama EPP-a na pobjedničkom rezultatu. Uz potporu naše narodnjačke političke obitelji nastavljamo provoditi zadane reforme u cilju ubrzanja europskog puta BiH!

Kao na nedavnim parlamentarnim izborima, Hrvati iz BiH i na europskima su dali svoj nezanemarivi doprinos slavlju HDZ-a.

Od 7.994 hrvatskih državljana koji su u BiH izišli na birališta, dobili smo čak 6.836 glasova. Ili 85,5%!

Trijumf u XI. Izbornoj jedinici - HDZ-u sva 3 saborska mandata!

PREDSTAVNICA HRVATA IZ BiH U EP-u

Željana Zovko, kao predstavnica Hrvata iz BiH na 6. mjestu na listi HDZ-a, ponovno je izabrana, i to izravno, u Europski parlament!

Svima je zahvalila na povjerenju koje joj je ukazano:

- HDZ, predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem, nikada nije bio jači u borbi za sigurnost, stabilnost i demokraciju. Hvala svakom pojedincu koji je bio uz mene na ovom putu.

Naš interes je jasan: europska BiH & puna ravnopravnost hrvatskog naroda!

Ponosno nastavljam dalje!

Ova pobjeda i moj 3. mandat u EP-u obvezuju da zajedno napravimo još više kako bi hrvatski narod bio još snažniji i važniji - dodala je:

- Pred nama su, međutim, izazovna vremena, pred nama je puno posla. Ponosno nastavljam dalje borbu za Hrvate gdje god bili, a osobito za svoje Hrvate u BiH.

ČESTITKE IZ RODNOG MOSTARA

Među ostalima, našoj staroj/novoj eurozastupnici Željani Zovko čestitao je i Gradski odbor HDZ-a BiH iz njenoga rodnog Mostara:

- Vjerujemo da ćete svojim radom i zalaganjem donijeti pozitivne promjene i čvrsto, kao dosad, zastupati interese Hrvata iz BiH. Neka Vaše znanje, stručnosti i iskustvo donesu odluke koje su ključne za našu ravnopravnost i opstanak u BiH.

HDZ je najsnažniji zagovornik europskog puta BiH - to je i strateški interes Hrvatske!

Ponosni smo jer imamo osobu poput Vas koja će nas predstavljati u Europskom parlamentu! - zaključili su iz Grada na Neretvi.

ČOVIĆ GLASOVAO U ORAŠJU

Dragan Čović, koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS), glasovao je za europske izbore u Orašju, u društvu sa zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH Borjanom Krišto i dopredsjednicom te sestrinske nam stranke Darijanom Filipović.

- Za nas Hrvate, koji smo predvodnici euroatlantskog puta BiH, posebna je privilegija da možemo dati svoj glas za EP. S premijerom Plenkovićem i našom zastupnicom Zovko, mi imamo svoj snažni glas u Bruxellesu i Strasbourgu!

A A A