Vijesti
28. 6. 2024.

Medved: Osnaženi potpisima potpore više od 40.000 članica i članova HDZ-a, velika nam je čast ići po obnovu povjerenja na unutarstranačkim izborima!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zamjenik predsjednika Tomo Medved i potpredsjednici Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić kandidirali su se na unutarstranačkim izborima za nastavak obnašanja tih dužnosti. Uime cijelog tima „Zajedno za sve izazove“ kandidature je Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a predao ZPHDZ Medved: HDZ ostaje najjača politička snaga u Hrvatskoj, čvrsto pozicionirana na desnom centru. Vođeni domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim vrijednostima, u novom ćemo mandatu nastaviti snažiti stranku za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore te Hrvatsku činiti boljom zemljom u svim područjima!

(VIDEO) Predvodeći Vladu RH, HDZ je zadnjih 8 godina očuvao političku stabilnost u HR, osigurao gospodarski rast i razvoj, osnažio međunarodni položaj zemlje i uspješno odgovorio na sve izazove - poručio je još zamjenik predsjednika HDZ-a:

- Nakon pobjeda na parlamentarnim i europskim izborima, osnaženi potpisima potpore više od 40.000 članica i članova, velika nam je čast ići po obnovu povjerenja u našoj stranci!

Odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo se na kandidaturu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima:

- Njegova je vlada ostala zapamćena po „lex Perkoviću“ i bacanju hrvatskog kreditnog rejtinga u smeće, a njegov je predsjednički mandat obilježen kršenjem Ustava, nepoštovanjem Zakona i neprimjerenim javnim komuniciranjem. Sve to hrvatski građani vide i pamte.

Kršitelj Ustava opet želi biti predsjednik RH, a bit će - još jednom - teško poražen!

A A A