Vijesti
13. 11. 2019.

Članove koji potiču nasilje i mržnju treba izbaciti iz naše stranke!

Gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Mato Franković komentirao je za N1 govor mržnje pojedinih članova u WhatsApp i Viber grupama. „Potpuno podržavam odluku Predsjedništva HDZ-a. Neodgovorne pojedince i govor mržnje potrebno je sankcionirati“.

Nikada nisam bio u takvim grupama, niti sam znao za njih. No zna se da svaka stranka ima svoj statut, zna se kada se i gdje što radi i kako se ponaša. A ako se nekome ne sviđaju pravila igre, onda on u toj stranci ne treba biti. Može biti slobodni zastupnik, freelancer, i osvojiti nešto, a osvojit će jedno veliko - ništa! - poručio je Franković.

Onima koji pozivaju na fizičke likvidacije i mržnju nema mjesta u HDZ-u!

Prvo predsjednički izbori

Ti bi pojedinci - nastavio je - trebali znati kada je vrijeme za natjecanja unutar HDZ-a:

- Sada su pred nama predsjednički izbori i u skladu s tim se trebamo i ponašati. Doći će vrijeme za unutarstranačke izbore. Očito su neki, međutim, „naučili“ na neke druge igre. Njih apsolutno treba sankcionirati, podržavam i stajalište i odluku Predsjedništva HDZ-a.

Predsjednica ima izvrstan Program - Očekujemo punu mobilizaciju HDZ-a i potporu većine hrvatskih ljudi za njezin 2. mandat!

Pojedinci prolaze, HDZ ostaje

Istaknuo je da je HDZ jedinstvena stranka, a da su pojedinci znali dolaziti i prolaziti kroz nju:

- Velika smo obitelj od više od 200.000 članova i uvijek ćete imati manji dio njih koji ne razmišlja kao aktualno vodstvo stranke. I to je legitimno, ali je problem u govoru mržnje koji se u navedenim grupama širio kroz te poruke. To treba, ponavljam, sankcionirati. Apsolutno sam za izbacivanje članova koji su poticali nasilje i govor mržnje.

Sve je jasno

Ne treba tu ponavljati ni govore vjerske ni papu spominjati ili što slično. Jer sve je jasno - dodao je predsjednik dubrovačkog HDZ-a:

- Svaki član stranke trebao bi znati kako se u njoj treba ponašati. Zato i imamo Statut. Prema načelu supsidijarnosti, Predsjedništvo HDZ-a određuje nacionalnu politiku, županijske organizacije određuju onu županijsku, a lokalne lokalnu. I kada se svi toga držimo, problema nema.

A A A