Vijesti
11. 9. 2020.

HDZ BiH: O sudbini hrvatskog naroda odlučivat će Hrvati, a ne Izetbegović & Komšić!

Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da će, ako bude morao birati između ravnopravnosti Hrvata u BiH i Komšića, izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke - priopćili su članovi Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz redova naše sestrinske stranke.

Želimo jasno poručiti Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH. O njoj će odlučiti sami Hrvati! - poručili su federalni zastupnici HDZ-a BiH.

Iz Orašja: Ravnopravnost Hrvata u BiH - prioritet Hrvatske!

Urušavanje ustavnih temelja BiH

U priopćenju navodi da SDA i Izetbegović “otvoreno iskazuju opredijeljenost ka politici raspada BiH kao zajednice tri jednakopravna naroda”:

- Birati između prava jednog konstitutivnog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića jest nedopustivo i to vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja.

Poziv europskim predstavnicima

Pozivamo međunarodne predstavnike u BiH, prije svih predstavnike institucija Europske unije, da se javno očituju i zaustave otvorenu političku agresiju na BiH koju provodi Bakir Izetbegović te tako pomognu u izgradnji BiH kao države jednakopravnih naroda i građana koji će uživati sva prava, slobode i živjeti životom dostojnim slobodnih i sretnih ljudi - stoji na kraju priopćenja.

Plenković & Čović: Partneri u izgradnji europske budućnosti BiH & zaštiti prava hrvatskog naroda u njoj

A A A