Vijesti
12. 9. 2020.

Izetbegović najavljuje rušenje ustavnog poretka BiH novim „slučajevima Komšić na svim razinama“

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara: Dobro je što su prijetnje predsjednika SDA imali priliku čuti i predstavnici međunarodne zajednice. Pred Izetbegovićem je izbor - je li za BiH poštujući volju hrvatskog naroda ili nije za BiH, rušeći njene temelje te ravnopravnost i prava konstitutivnih naroda.

Nakon kontroverznih poruka koje je predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio hrvatskom narodu i njegovim legitimnim političkim predstavnicima jasno je kako ta bošnjačka stranka planira budućnost naše države. Dobro je što je njegove prijetnje cijela javnost ima priliku čuti, ne samo stanovnici Bosne i Hercegovine, nego i prijatelji BiH iz međunarodne zajednice - istaknuo je u priopćenju Marinko Čavara.

HDZ BiH: O sudbini hrvatskog naroda odlučivat će Hrvati, a ne Izetbegović & Komšić!

Nepoštivanje volje hrvatskog naroda

Naglasio je da Izetbegović otvoreno najavljuje rušenje ustavnog poretka najavljujući „slučajeve Komšić“ i na nižim razinama vlasti, odnosno, najavljuje izbacivanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, tko god to bio, iz struktura upravljanja Federacije BiH:

- HDZ BiH jedini ulaže napore da se spasi Daytonski mirovni sporazum i Aneks 4. Sada je valjda svima jasno na što upozoravamo kada govorimo o nelegalnom Središnjem izbornom povjerenstvu BiH koje treba poslužiti kao institucionalni poligon za namjere tzv. probosanskih snaga da ovladaju federalnim Domom naroda.

Komšić - Izetbegovićev izbor

Jasno je da je Komšić izbor Bakira Izetbegovića i svih onih koji ne poštuju volju hrvatskog naroda, a koji je izabrao Dragana Čovića i HDZ BiH. Nije pred g. Izetbegovićem izbor između dvije osobe, nego opredjeljenje je li za BiH poštujući volju hrvatskog naroda ili nije za BiH, rušeći temelje BiH i ravnopravnost i prava konstitutivnih naroda - zaključio je u priopćenju predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik sestrinskog nam HDZ-a BiH.

Iz Orašja: Ravnopravnost Hrvata u BiH - prioritet Hrvatske!

A A A