Vijesti
8. 11. 2020.

Broj zaraženih stagnira, zdravstveni sustav u stanju je iznijeti pritisak. Nastavljamo s postojećim mjerama, a razmatramo nove

Andrej Plenković s Nacionalnim stožerom civilne zaštite: Od sutra u 11 sati Stožer će se vratiti praksi redovitih konferencija za medije. I to u ponedjeljak, srijedu i petak kako bi javnost imala bolji uvid u sve što se zbiva i mjere koje se poduzimaju. KB Dubrava? Od novog vodstva, koje stupa na dužnost sljedećeg tjedna, očekujem da stvari dovede u red i da bolnica funkcionira onako kako bi trebala.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a sastao se u nedjelju u Banskim dvorima s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite. Teme: aktualna epidemiološka situacija, zaštitne mjere i daljnje aktivnosti u borbi protiv Covida-19, a za zaštitu zdravlja i života ljudi te za stabilnost zdravstvenog sustava.

Online nastava na sveučilištima & rad od kuće:

U izjavi za medije nakon sastanka Andrej Plenković je najavio da će Stožer sutra produžiti sve postojeće mjere te dodao da se razmatraju nove - koje se odnose na online nastavu na sveučilištima i na rad od kuće:

- Temeljna ograničenja koja postoje nastavit će se primjenjivati do daljnjeg. Unazad 7-8 dana bilježimo stagnaciju broja zaraženih, no situacija je i dalje ozbiljna. Što se tiče kapaciteta zdravstvenog sustava, on je u stanju iznijeti ovaj pritisak. Ministar zdravstva o tome vodi računa, zajedno sa svim zdravstvenim djelatnicima.

Moguće je dodatno pooštravanje mjera, ali lockdowna i policijskog sata neće biti

Najavio je i da će se od sutra u 11 sati Nacionalni Stožer vratiti praksi redovitih konferencija za medije:

- I to u intervalima ponedjeljak, srijeda, petak kako bi javnost imala bolji uvid u ono što se zbiva i mjere koje se poduzimaju.

Od novog vodstva KB Dubrava očekujem da stvari dovede u red

Komentirajući nestanak struje i vandalizam u KB Dubrava, o kojima ga je obavijestio ministar zdravstva, napomenuo je da nije dobro da se događaju takve situacije u bolnici koja je, posebno sada, najvažnija u Zagrebu:

- Od novog vodstva, koje stupa na dužnost sljedećeg tjedna, očekujem da stvari dovede u red i da bolnica funkcionira onako kako bi trebala.

BEZOBRAZLUK & LAŽI IZ UREDA PRH

Na upit novinara komentirao je zadnje priopćenje iz Ureda predsjednika RH, u kojem se tvrdi da "Vlada obmanjuje javnost" te da Pantovčak nije dobio dopis o sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost:

- Otužno, smiješno, patetično i jadno. Dokument je dostavljen Uredu predsjednika još u petak u 19:10 sati. Ponudili smo tri termina za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Za razliku od Milanovića, bavimo se bitnim temama

Opovrgnuo je da Vlada „krši Zakon o domovinskoj sigurnosti“:

- Aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru, Izvješće o sastancima Europskog vijeća, Godišnje Izvješće o radu Vlade - od ekonomije preko reformi do Covida - novi paket porezne reforme, rebalans proračuna, sastanak Znanstvenog savjeta za borbu protiv epidemije… Cijelo se vrijeme bavimo bitnim pitanjima, a sad moramo odgovarati na bezobrazluk koji potpisuje glasnogovornik Ureda PRH.

Ovo je vrijeme odgovornosti, požrtvovnost i solidarnosti cijele nacije - Uvjeren sam da ćemo zajedno prebroditi izazove koji su pred Hrvatskom!

5. krug porezne reforme: Rasterećenje za više od 10 milijardi kuna! Još je i veće ako pribrojimo neoporezive primitke

Rebalans proračuna u službi je zaštite zdravlja naših sugrađana, očuvanja radnih mjesta & obnove Zagreba i okolice!

Zaključio je da će odgovoriti na svaku laž i uvredu. „Neću dopustiti vrijeđanje svojih najbližih suradnika“.

A A A