Vijesti
16. 3. 2021.

Daljnje pripreme za pobjedu na lokalnim izborima, očuvanje radnih mjesta i obnova, Schengen i NPOO, cijepljenje i turistička sezona…

(VIDEO) Zajednička sjednica nacionalnih tijela HDZ-a. Andrej Plenković: Neki su se godinama zaklinjali u HDZ i dr. Tuđmana, ali sada kada više nisu u prvoj lokalnoj postavi - druga priča. Nekredibilno. Pobijedit ćemo i u VSŽ-u i u Vukovaru! * Škoro je s ucjenjivačkim gardom krenuo u parlamentarne izbore i završio u - opoziciji. Neka tamo stoji. Čudi me to što se uopće ima volju kandidirati poslije tolikih poraza. * Svojom pripremljenošću, znanjem i istinskom željom da pridonese razvoju Zagreba Davor Filipović superioran je u odnosu na ostale kandidate.

Aktivnosti Vlade RH te naših saborskih i europskih zastupnika ovog tjedna, Plenkovićevi sastanci na najvišoj razini s EU i NATO čelnicima u Bruxellesu, destruktivna oporba i nastavak priprema za našu pobjedu na lokalnim izborima, očuvanje radnih mjesta, obnova… teme su to o kojima se razgovaralo na zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu.

Za 10-ak dana upućujemo Zahtjev Europskoj komisiji za sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a radi sanacije šteta od potresa potkraj 2020.

Snažna podrška našem ulasku u Schengen, gospodarskom oporavku & očuvanju slobode kretanja uoči turističke sezone!

Raspravljalo se i o protuzakonitim manevrima predsjednika RH, okončanju Schengenske evaluacije i ulasku u eurozonu, borbi protiv COVID-a u kontekstu turističke sezone koja započinje za Uskrs, Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, razvojnim projektima i bespovratnim europskim sredstvima, angažmanu naših ministara diljem Hrvatske…

Hrvatska uspješno okončala postupak Schengenske evaluacije!

„Safe Stay in Croatia“, ohrabrujući broj rezervacija za Uskrs, produljenje sezone, cijepljenje turističkih djelatnika & pomoć poduzetnicima u turizmu!

Sve u svemu, kako je uočio sjednice bio najavio predsjednik HDZ-a i Vlade RH, u Središnjici se održao još jedan redoviti sastanak nacionalnog vodstva naše stranke.

SUPERIORNI FILIPOVIĆ, FRUSTRIRANI ŠKORO, IZGUBLJENI GRBIN

Uoči sjednice, Andrej Plenković stao je pred novinare. Donosimo sažetke njegovih odgovora na tzv. unutarnjopolitička pitanja:

Istinska želja da pridonese razvoju Zagreba

Naš Davor Filipović svojom pripremljenošću, poznavanjem gradskih problema i istinskom željom da pridonese razvoju Zagreba superioran je u odnosu na ostale kandidate. Ima odgovore, ima viziju, ima argumente, a i širinu koja se uklapa u globalne trendove.

Besplatni dječji vrtići, pokrivanje kamata na kredite za obnovu & zadržavanje svih dosadašnjih socijalnih prava!

Nerealizirane političke ambicije

Odlasci iz HDZ-a? Godinama su se zaklinjali u našu stranku i dr. Franju Tuđmana, ali nakon unutarstranačkih izbora, kada više nisu u prvoj postavi, kada više nisu lokalni špic igrači, najedanput imaju - drugu priču. Prilično nekredibilno.

Da, g. Penava, „krivi“ smo jer je naša Vlada osigurala 2 milijarde investicija za Vukovar!

I prije su pojedinci odlazili, no ne sjećam se da su postigli baš neki veliki uspjeh. Pobijedit ćemo i u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u Vukovaru, kojem smo pomogli kao nijednom gradu dosad.

Neka stoje u opoziciji

Miroslav Škoro? Domovinski pokret pretendira biti blijeda kopija HDZ-a. Lani su s ucjenjivačkim gardom krenuli u parlamentarne izbore i završili u - opoziciji. Neka tamo stoje. Čudi me to što Škoro uopće ima volju kandidirati se poslije tolikih poraza.

O „hrabrom“ biznismenu Škori & revolucionarnom aktivistu Tomaševiću

SDP-ovce nije briga za zakone

Vrhovni sud? Postoje Ustav i zakon i njih moramo poštovati. Zapanjujuće je da netko može biti čelnik oporbene stranke - da, mislim na Peđu Grbina - i tvrditi da ga nije briga za zakon. Koliko bi i kakvih sve osuda bilo da takvo što dolazi iz HDZ-a!

Milanovićevo revolucionarno pravo - svjesno krši zakone i Ustav, a difamira i kleveće sve svoje neistomišljenike!

A A A