Vijesti
28. 5. 2021.

Osnaživanje obrane i sigurnosti & modernizacija pobjedničke Hrvatske vojske jedna je od naših najvažnijih zadaća!

Andrej Plenković: Svim hrvatskim vojnicima čestitamo Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja HV-a! Kontinuirano ulažemo u jačanje položaja hrvatskog vojnika i policajca te trajno iskazujemo poštovanje prema hrvatskim braniteljima. Njihova žrtva i hrabrost dale su nam slobodu, ponos i državu.

Izaslanstvo Vlade RH, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, položilo je u povodu Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja HV-a vijence na zagrebačkom groblju Mirogoju - ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Vodstvo dr. Tuđmana, nacionalno zajedništvo & hrabrost branitelja

U izjavi medijima, Plenković je poručio da odaje počast svim hrvatskim braniteljima, policajcima i vojnicima, koji su položili živote na Oltar Domovine, za slobodu Hrvatske:

- Prisjećamo se toga jedinstvenog razdoblja hrvatske povijesti, u kojem smo imali vizionarstvo i vodstvo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika. Upravo ta sinergija donijela je Hrvatskoj slobodu, donijela je ponos, donijela joj je državu!

HDZ i danas svoju politiku temelji na načelima koje je zacrtao dr. Franjo Tuđman!

Na nama je - nastavio je - da njegujemo tu slobodu i sva postignuća koja su ostvarena u proteklih 30 godina:

- Zasigurno, jedna je od najvažnijih zadaća jačanje hrvatske obrane i sigurnosti, osnaživanje Hrvatske vojske, njena modernizacija i ulaganja u nju, ali i poštovanje hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca te dostojanstveno davanje svih zasluženih prava hrvatskim braniteljima.

Odluka o nabavi višenamjenskih borbenih aviona

Izdvojio je da je upravo to okvir ove Vlade, u kojoj svoj veliki doprinos daju potpredsjednik i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te savjetnik i bivši potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević:

- Ponosan sam da ćemo danas na sjednici Vlade, upravo na 30. obljetnicu ustrojavanja HV-a, donijeti odluku o nabavi višenamjenskih borbenih aviona, ključnu odluku za daljnje jačanje pobjedničke Hrvatske vojske!

Saborski Odbor za obranu podržao Vladu RH u postupku nabave borbenog aviona. Odluka na Dan Hrvatske vojske!

A A A