Vijesti
17. 6. 2021.

Iduće tri godine nema izbora - to je tisuću dana za Hrvatsku, koje ćemo iskoristiti vođeni konceptom modernog suverenizma!

Mario Kapulica: Naša odlučnost i naša snaga i dandanas proizlaze iz čvrste uvjerenosti da je ono što radimo dobro za Hrvatsku! To je bit, to je naš smisao. I sve dok to činimo, s ponosom ćemo izgovarati ove tri riječi - Hrvatska demokratska zajednica! '1990-ih su one bile poziv na okupljanje i borbu za slobodu. Na parlamentarnim izborima uz njih je išla poruka da zajedno gradimo sigurnu RH, a na lokalnima da znamo što je bitno i da ćemo sve snage usmjeriti na rješavanje tih pitanja. A važno je znati što je bitno u vrijeme u kojem neki političari koriste Hrvatsku kao modnu pistu i loše glume Chucka Norrisa, a da ništa konkretno nisu napravili.

Predsjednik naše stranke i naše Vlade RH Andrej Plenković skupa je s prvim čovjekom Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mariom Kapulicom položio vijenac kod spomen-ploče dr. Tuđmana na stadionu NK Jarun, na mjestu na kojem je HDZ i osnovan toga povijesnoga 17. lipnja 1989. godine.

32. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a: Vijenci i svijeće na grobu prvoga hrvatskog predsjednika - utemeljitelja naše stranke i suvremene Hrvatske

I poslije 32 godine najjača smo, stožerna stranka hrvatskog naroda!

Obraćanje predsjednika naših utemeljitelja, koji su i organizirali prelijepi događaj na Jarunu, donosimo u cijelosti:

HDZ - instrument za napredak Hrvatske

Svim članicama i članovima HDZ-a, posebice utemeljiteljima, čestitam ovu obljetnicu. Čestitam je i onima koji su HDZ osnovali i onima koji su se Hrvatskoj demokratskoj zajednici priključili nakon osnutka s ciljem da kroz nju rade za Hrvatsku.

Jer to je bit. To je sva svrha i smisao našeg političkog djelovanja. I dok to radimo, ove tri riječi, koje stoje u nazivu naše stranke, naš su zaštitni znak. Devedesetih godina prošlog stoljeća te tri riječi predstavljale su poziv na okupljanje i borbu za suverenu Hrvatsku. Na prošlim parlamentarnim izborima uz njih je bila poruka i poziv da zajedno gradimo sigurnu Hrvatsku, a na ovim lokalnima da znamo što je za Hrvatsku bitno i da ćemo sve svoje snage usmjeriti na rješavanje tih pitanja.

Estradna zvijezda s Pantovčaka

A važno je znati što je bitno u današnje vrijeme, u kojem političari koriste Hrvatsku i njene institucije kao modnu pistu, ponašaju se i privlače pozornost kao estradne zvijezde, i glume, i to loše, Chucka Norrisa na NATO summitima, a da ništa konkretno nisu napravili. 

Izjava o BiH već je bila izmijenjena. Stoltenberg je nazvao Milanovića kako bi spriječio međunarodnu blamažu

Odavno više nema Titove garde u kojoj je u Beogradu ušao na vlastiti zahtjev u Partiju, no očito su Titova garda i Partija ostale duboko u Milanoviću!

Zato je naša zadaća zadržati fokus na bitnom i ostati ponosni na te tri riječi, koje su u teškim i olovnim vremenima odzvanjale rijetkom srčanošću, iskrenošću, zanosom i ljubavlju za Hrvatsku. Ponosni na svoje ime pod kojim smo prije 32 godine činom osnivanja, ovdje u Zagrebu, u hrvatskoj metropoli, ali u skromnim i zabačenim prostorijama tadašnjeg NK Borca, počeli dobivati svoj politički legitimitet, koji smo potvrditi na prvim višestranačkim izborima unatoč svim napadima i osporavanjima.

Ponosni na 3 riječi - Hrvatska demokratska zajednica!

No moramo gledati u budućnost jer je taj prije 32 godine stečeni politički legitimitet Hrvatska demokratska zajednica - što nije pošlo za rukom nijednoj drugoj stranci, ako se strankama mogu nazivati organizacije koje potezom pera raspuštaju polovicu svog članstva - u očima hrvatskog naroda zadržala i 32 godine poslije te ostala njegova glavna politička snaga.

I to je povijesna istina. A za povijesnu je istinu naš utemeljitelj i predsjednik dr. Franjo Tuđman u razgovoru za švedsku televiziju 1977. rekao da je i do sada uvijek sebi krčila put, bez obzira koliko taj put težak bio, pa će biti tako i u hrvatskom slučaju, i sada i u budućnosti.

Danas je 2021. godina i o nama ovisi kako će odzvanjati te tri riječi - Hrvatska demokratska zajednica - i što će predstavljati na kraju ovog našega mandata koji je započeo prije pet godina.

Novi suverenizam & „novi utemeljitelji“

Kao što dobro znamo, u iduće tri godine nema nikakvih izbora. TISUĆU DANA ZA HRVATSKU! To je mandat koji je pred nama i koji nam valja iskoristiti. I, gospodine predsjedniče, pozivam vas da ga iskoristite, da nas ne štedite, da nas mijenjate ako treba i da za tisuću dana, kada pogledamo unatrag, možemo izreći onu poznatu - dobar smo boj bili, trku završili, vjeru sačuvali.

Svoju smo suvremenu politiku nazvali NOVIM HRVATSKIM SUVERENIZMOM. Kako bih podržao taj koncept, pridružio sam se HDZ-u Andreja Plenkovića prije pet godina. Postao sam predsjednik utemeljitelja kako bih se pridružio „novim utemeljiteljima“. A to su oni koji u današnje vrijeme imaju hrabrost i odlučnost otvoriti našu stranku prema novim generacijama hrvatskih ljudi i novim zadaćama - bez čijeg rješavanja nema ostvarivanja ciljeva u budućnosti.

Još odlučniji i dosljedniji u zauzimanju za naše ciljeve!

I danas, punog srca zbog ostvarenih političkih ciljeva naše stranke, na dan kada se ne mogu osjećati drugačije nego slavljenički, pozivam sve članove naše stranke i sve naše dužnosnike da budu odlučniji, snažniji, jasniji i dosljedniji od svih drugih u zalaganju za naše političke ciljeve.

A ta odlučnost, snaga, jasnoća i dosljednost, i odrješitost, mogu proizaći samo iz uvjerenosti da je ono što radimo dobro za Hrvatsku. Gdje te vjere nema - nastupa mlitavost. U kome te vjere nema - u njemu uzrokuje lijenost i kukavičluk. Stoga budimo hrabri i odlučni, jer ovo su ključne godine za našu domovinu! Napravimo sve da je plamen koji smo zapalili prije 32 godine svojim sjajem i toplinom vječno obasjava!

A A A