Vijesti
13. 10. 2021.

Otklanjam bilo kakvu odgovornost sadašnjeg vodstva HDZ-a za djela pojedinaca, i to otprije više od desetljeća!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković: Odluka Vrhovnog suda nema ni najmanje veze ni s desetinama tisuća vrijednih članova naše stranke. Ova je presuda još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“, kako to oporba sipa floskule. Odlučno odbacujemo i njihove pokušaje da nam nalijepe etiketu „kriminalne organizacije“, no to je i bilo očekivano s obzirom na uvjerljive izborne poraze te nered i raspad u redovima oporbe.

Izjavu predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenković i njegove odgovore na novinarska pitanja o presudi Vrhovnog suda u ponovljenom postupka u slučaju Fimi media možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo, objedinjeno, ključne poruke:

Sa slučajem nemamo nikakve veze

Otklanjam bilo kakvu odgovornost sadašnjeg vodstva HDZ-a za djela pojedinaca, i to iz razdoblja 2004-2009. Predsjednik sam stranke od 2016. - mi s tim nemamo nikakve veze. Vodimo stranku na transparentan način, podmirujemo sve obaveze, nemamo nikakvih kredita ni bilo čega što bi moglo dovesti u pitanje naše financijsko poslovanje.

Sudska odluka nema ni najmanje veze ni s desetinama tisuća vrijednih članova naše stranke.

HDZ je odgovoran zbog pojedinca, ne i kriv

Žao nam je što Vrhovni sud nije prihvatio argumente obrane, ali kao legalisti poštujemo pravnu državu i presudu. A presuda kaže da je HDZ, kao pravna osoba, odgovoran na temelju krivnje ondašnjeg čelnika Ive Sanadera. Dakle, HDZ je odgovoran, ne i kriv.

Još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“

Nakon temeljite analize pravorijeka, razmotrit ćemo moguće pravne korake, no ova je presuda još jedan dokaz da ne postoji nikakvo „HDZ-ovo pravosuđe“, kako to oporba sipa populističke floskule i na najnižoj mogućoj razini želi oponirati HDZ-u. Te su floskule i više nego konkretno demantirane.

Most i SDP zajedno u očajničkoj borbi protiv neovisnosti pravosuđa & razotkrivanja kriminala!

Što je oporbi drugo i preostalo?

Odlučno odbacujemo i njihove pokušaje da nam nalijepe etiketu Ive Sanadera i „kriminalne organizacije“, no to je i bilo očekivano s obzirom na uvjerljive izborne poraze te nered i raspad u njihovim redovima. Što je oporbi drugo i preostalo? Ali, neće to dugo trajati.

Sve ankete potvrđuju da je HDZ dominantna snaga kojoj i u 5. godini mandata naše Vlade građani ukazuju uvjerljivo najveće povjerenje!

HDZ je već platio političku cijenu

Za događaje iz slučaja Fimi media, ponavljam, otprije više od desetljeća HDZ je već platio političku cijenu - na parlamentarnim izborima 2011. kada su birači stranku, poslije 8 godina na vlasti, poslali u oporbu.

Hrvatski građani vide tko je tko danas

Hrvatski građani vide tko je tko danas; vide tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, tko rješava probleme, a tko sad nastoji ušićariti politikantske poene.

Da, u plusu smo 50 milijardi kuna! Da, osigurali smo dodatnih 25 milijardi eura! Ali nismo u EU-u samo da uzmemo što više novca

A A A