Vijesti
10. 11. 2021.

Milanović je besprizorno odbio čestitati Dan državnosti, a sad krši Zakon o obrani - koji je sam donio dok je bio premijer!?

Najbolje da pita svog ministra obrane što piše u Zakonu. Upravo je Kotromanović 2015. poslao dopis predsjednici RH da se prvo njemu mora obratiti ako išta treba od HV-a, a ne načelniku GS-a. Zakon se nije promijenio, no odjednom predsjednik smije ignorirati MORH!? * Ponosni smo koliko smo povećali izdvajanja za HV u odnosu na SDP-ovu Vladu! Umjesto da je sretan zbog Rafalea, Milanović izmišlja „talačku situaciju“!? * Borba protiv korupcije naš je beskompromisni, trajni cilj. Pravosuđe je u našem mandatu neovisno, naravno da me iznenadila vijest o uhićenju Gabrijele Žalac. * Na mjesec dana produžujemo odluku o ograničavanju cijene goriva. Nećemo dopustiti da se ugrozi životni standard naših građana.

Nakon što je otvorio konferenciju "Ekonomska politika Hrvatske u 2022. - postpandemijski izazovi", održanu u Opatiji u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

Donosimo njegove ključne poruke:

Još najmanje mjesec dana ograničene cijene goriva

Vlada RH će na mjesec dana produžiti odluku o ograničavanju maksimalne cijene dizelskog goriva i motornih benzina. Nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju. Ako bude potrebe, tu zaštitnu mjeru možemo koristiti tri mjeseca, a i druge alate imamo na raspolaganju. Nećemo dopustiti da se ugrozi životni standard hrvatskih građana nakon što smo u COVID krizi spasili 700.000 radnih mjesta!

https://www.hdz.hr/article/2819/nakon-uspjesnog-nosenja-s-najvecom-krizom-necemo-dopustiti-pad-zivotnog-standarda-nasih-gradana

Licemjerje s Pantovčaka

Ponovit ću: Ponosni smo koliko smo povećali izdvajanja za Hrvatsku vojsku u odnosu na SDP-ov mandat u Banskim dvorima! Ponosni smo i zato što smo u okolnostima COVID krize iznašli način kako da financiramo kupnju višenamjenskih borbenih aviona.

Ponosni smo koliko smo povećali izdvajanja za HV u odnosu na Milanovićev mandat! Nastavljamo s ulaganjima

I umjesto da je Milanović sretan i zadovoljan zbog Rafalea, izmišlja nekakvu „talačku situaciju“ u HV-u!?

Besprizornik krši vlastiti zakon

Milanović je besprizorno odbio čestitati Dan državnosti i kršio Zakon o sudovima, a sad krši Zakon o obrani - koji je sam donio dok je bio premijer. Najbolje da pita svog ministra obrane Kotromanovića što piše u tom zakonu. Upravo je Ante Kotromanović, naime, 2015. potpisao i poslao dopis tadašnjoj predsjednici Republike da se prvo mora obratiti njemu ako išta treba od Hrvatske vojske, a potom će on kao ministar komunicirati dalje prema načelniku Glavnog stožera.

Zakon se, koliko znamo, otad nije mijenjao. Ali, najedanput Milanović smije ignorirati ministra i MORH!? Stvar je jasna kao dan.

Bu! Bu! Milanović nas je baš zaplašio! Neće mu proći protuzakoniti i protuustavni naum o privatizaciji Hrvatske vojske

Zabrana govora admiralu Hranju

Na sjednici Vijeća za obranu normalno smo, primjereno, u duhu sadržaja rasprave postavili pitanje načelniku Glavnog stožera, a onda su se drugi ubacili - „Ne, ne, ne, nećete na to odgovoriti!“. Toliko o tome tko ga je zapravo ponizio, Milanović se sad koristi čistom zamjenom teza. Nema dileme što je istina. Uostalom, pitajte admirala Roberta Hranja. On je ozbiljan čovjek.

Neovisnost pravosudnih tijela

Borba protiv korupcije naš je trajni, beskompromisni cilj. O uhićenju Gabrijele Žalac ne znam ništa drugo od onog što sam pročitao na portalima. Pravosudna tijela u našem su mandatu neovisna, naravno da me iznenadila vijest. Presumpcija nevinosti postoji.

Milanović & milanovićevci

Vodimo zemlju u europskom smjeru, podižemo nacionalnu ekonomiju, borimo se protiv korupcije, rješavamo kosture iz ormara, poput brodogradilišta, koje su nam nakrcali raznorazni prethodnici, no ovi milanovićevci - bilo s radikalne ljevice bilo s „desnice“ kao što je Most - sipaju nesuspregnutu mržnju prema ovom HDZ-u te nam nastoje nalijepiti etikete, tvrde da „nema nikakve razlike između Sanaderova i mog HDZ-a“. Ti milanovićevci su smiješni.

Most i SDP zajedno u očajničkoj borbi protiv neovisnosti pravosuđa & razotkrivanja kriminala!

A A A