Vijesti
11. 11. 2021.

Korona, potresi, migrantski pritisak… Uza za sve nedaće koje su nas pogodile, ni u jednom trenutku nije stao proces jačanja HV-a!

Sjednica Vlade RH (2). Andrej Plenković: Za razliku od Milanovića, vodimo računa o svim resorima: o vojnicima i policajcima, zdravstvu i prometnoj infrastrukturi, radnicima i umirovljenicima, školstvu i poljoprivredi, javnim financijama... Ali, ako govorimo o izdvajanjima za HV, i na tom smo polju daleko, daleko ispred njega dok je bio premijer! Tomo Medved: Unatoč svim izdvajanjima za zdravstvo, očuvanje radnih mjesta i zaštitu granice, kontinuirano povećavamo proračun za obranu. Prijepori? Mogu se razriješiti jedino tako da predsjednik RH počne poštovati Zakon o obrani.

Osim o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa, na sjednici Vlade RH govorilo se i o novim Milanovićevim izgredima, kršenju Zakona o obrani, lažnim optužbama i pokušajima privatizacije  Hrvatske vojske.

Bolest ne bira - protiv nje se ne može boriti samo dio građana, nego jedino svi zajedno

O politikantu & licemjeru s Pantovčaka

Predsjednik Andrej Plenković, u svome uvodnom izlaganju, od tema koje su obilježile zadnji tjedan izdvojio je i sjednicu Vijeća za obranu:

- Za razliku od predsjednika RH, vodimo računa o svim resorima i segmentima društva. Kako poštujemo vojnike, policajce i branitelje, tako brinemo i o zdravstvu, radnicima, umirovljenicima, prometnoj infrastrukturi, poljoprivredi, javnim financijama, školstvu... To je ta razlika između Milanovićeva luksuza da forsira, kako mu dnevnopolitički odgovara, jedan segment ukupnog funkcioniranja države i, s druge strane, onih koji imaju puno širu odgovornost.

Milanović je besprizorno odbio čestitati Dan državnosti, a sad krši Zakon o obrani - koji je sam donio dok je bio premijer!?

Izdvajamo daleko više od Milanovićeve Vlade

 „Ali, ako govorimo o izdvajanjima za Hrvatsku vojsku, i na tom smo polju daleko, daleko ispred Milanovića dok je bio premijer“ - naglasio je Plenković:

- Nakon rebalansa, proračun za obranu 2021. iznosi 7.19 milijardi kuna, a nabavljamo i borbene avione, što se SDP-ova Vlada nije usudila! Siguran sam da većina hrvatskih ljudi to vidi i razumije. Privrženost naše Vlade jačanju položaja Hrvatske vojske i naših obrambenih sposobnosti jasna je, kontinuirana i potvrđena konkretnim postignućima u zadnjih pet godina.

Ponosni smo koliko smo povećali izdvajanja za HV u odnosu na Milanovićev mandat! Nastavljamo s ulaganjima

Jačanje obrambenih sposobnosti

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved naglasio je da smo u ovih pet godina kontinuirano povećavali proračun za obranu:

- Uza za sve nedaće koje su pogodile Hrvatsku - i korona i potresi i migrantski pritisak! - uza sva izdvajanja za zdravstvo, očuvanje radnih mjesta i zaštitu granice, naša Vlada ni u jednom trenutku nije zaustavila proces jačanja HV-a i obrambenih sposobnosti. Pobjednička Hrvatska vojska, stvorena u Domovinskom ratu, i danas je jamac sigurnosti, moderna sila koja je spremna ispuniti sve svoje zadaće.

Naša je obveza nastaviti ulagati u snažni i moderni HV & u još bolji položaj hrvatskih vojnika. To će ova Vlada i činiti!

Vratili smo HV u Vukovar & u Gradu Heroju izgradili novu vojarnu

Uz nabavu borbenih aviona - dodao je Medved - velika sredstva ulažu se i u kopnenu vojsku i mornaricu:

- Primjerice, projekti opremanja oklopnog vozila Patria i izgradnje obalnih ophodnih brodova. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo vratili HV u Vukovar te u Gradu Heroju izgradili novu vojarnu, a vratili smo vojsku i u Varaždin, Ploče, Sinj, Pulu - među svoj narod!

Prijepori se mogu razriješiti - zaključio je - jedino tako da predsjednik RH počne poštovati Zakon o obrani.

A A A