Vijesti
23. 12. 2021.

Milanović & Most svakog dana iz gliba idu u gore blato

Andrej Plenković za Dnevnik Nove TV: Referendumska „inicijativa“ ne donosi ništa za „slobode“, a još manje za zaštitu ljudskih života. Mostovci jedino žele jest podići svoju vidljivost i nauditi Vladi, pa i po cijenu opstrukcije borbe za zdravlje naših sugrađana. A u destrukciji ih podupire jedan antimasker - Milanović. * Interesi Hrvata u BiH ne mogu se zaštititi antagoniziranjem drugih aktera, međunarodnih i domaćih. Stvaranjem milijuna neprijatelja neće se omogućiti legitimna zastupljenost. * Nakon što smo premostili krizu i „pokrili“ plaće za oko 700.000 radnika, čak i povećali zaposlenost, definitivno smo iz faze očuvanja radnih mjesta ušli u fazu njihovog kreiranja.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV komentirao je mnogobrojne političke teme. S njim je razgovarao kolega Mislav Bago.

Donosimo ključne poruke predsjednika Andreja Plenkovića:

Veća zaposlenost nego pretkrizne 2019.

Spriječili smo valove otpuštanja, spriječili smo valove stečajeva. Nakon što smo premostili krizu i „pokrili“ plaće za oko 700.000 radnika, čak i povećali zaposlenost u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, definitivno smo iz faze očuvanja radnih mjesta ušli u fazu njihovog kreiranja. U potpore hrvatskim radnicima i poduzećima u privatnom sektoru već je uloženo 12.5 milijardi kuna.

“Biram Hrvatsku”

U tom kontekstu, mjera “Biram Hrvatsku”, za koju je u proračunu za 2022. planirano više od milijarde kuna, kvalitetna je nadgradnja već uspješnih politika (samo)zapošljavanja Vlade RH. Poticaj za samozapošljavanje podižemo sa 130.000 na 150.000 kuna, a povratnici koji su radili u nekoj drugoj članici EU-a minimalno godinu dana mogu bespovratno dobiti dodatnih 50.000 kuna.

Nedvojbena postignuća

Ova je godina bila odlična u pogledu ekonomskih aktivnosti: Hrvatska će imati rast BDP-a od minimalno 9% - jedan od 3 najveća u cijeloj Europskoj uniji! Podigli smo kreditni rejting zemlje, a na korak-dva smo od ulaska u europodručje i Schengen.

HDZ je nositelj & jamac političke stabilnosti - bez koje ne bi bilo ni ekonomskih ni vanjskopolitičkih postignuća Vlade RH!

Politikantski profiteri

Referendumska „inicijativa“ ne donosi ništa za „slobode“, a još manje za zaštitu ljudskih života i suzbijanje COVID-a. Mostovci su antivakseri - i sami vidite da izbjegavaju odgovoriti jesu li za to da se ljudi cijepe ili ne. Jedino što žele jest podići svoju vidljivost i nauditi legitimno izabranoj vlasti, pa i po cijenu opstrukcije borbe za zdravlje hrvatskih građana. To su jedina svrha i jedini smisao njihove „inicijative“.

Karijes s Pantovčaka

U destrukciji ih podržava jedan antimasker. Da, mislim na Milanovića. Lik završava svoje istupe s pokličem „Dolje maske!“. To je ta „odgovornost“ predsjednika države u vremenu najveće pandemije u zadnjih 100 godina. Je li to normalno? Nije. Je li korona „karijes“? Nije. Odvraća li time ljude (i) od cijepljenja? Odvraća. Milanović svakog dana iz gliba ide u gore blato.

Štetočina Milanović

Predsjednik države svojim nastupima, svojim besramnim lažima i trivijalnim glupostima, neodgovorno šteti interesima Hrvatske i Hrvata u BiH. Njihovi se interesi ne mogu zaštititi antagoniziranjem drugih aktera, domaćih i međunarodnih. Stvaranjem milijuna neprijatelja neće se omogućiti reforma izbornog zakonodavstva i legitimna zastupljenost Hrvata.

Milanovićevo štetočinstvo već je poprimilo međunarodne razmjere. Svađa se sa svima, s Mađarskom, Austrijom, BiH… to je štetočinska politika

Produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata

Ne vidim problem u produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom blagdana za dva sata. Hrvatska si to može priuštiti, za razliku od Njemačke, jer omikron još nije jako raširen. Ništa se neće strašno dogoditi u ta dva sata.

NA BOŽIĆ & NOVU GODINU S OBITELJI

Na kraju velikog godišnjeg intervjua predsjednik Andrej Plenković zaželio je građanima sretne blagdane i otkrio da će Božić i Novu godinu provesti u krugu obitelji.

A A A