Vijesti
19. 1. 2022.

DP se sam isključio iz partnerstva u ovoj Vladi, a SDP-ov je domet pokušati blokirati LNG - projekt koji nam osigurava energetsku autonomiju!

(VIDEO) AKTUALAC. PVRH Andrej Plenković: Penava, nudite li nam to koaliciju? Podsjećam da ste nakon parlamentarnih izbora uvjetovali da možete s HDZ-om, ali bez Plenkovića. Nakon poraza za zamjenika predsjednika HDZ-a, postali ste čelnik DP-a. I biste li Vi sad koalirali s onim tko kaže „može DP, ali bez Penave“? * Hajdašu Dončiću, kad vidim toliku netalentiranost u SDP-u, gotovo mi vas dođe žao. Grbin je postao bezvezan, gori od - Bernardića! Ahmetović sa svojom neuspješnom demontažom LNG terminala gora je od Grbina, a Vi ste - najtužniji!

Aktualnim prijepodnevom započela je nova sjednica Hrvatskog sabora, koja će trajati do sredine srpnja. Udružena oporba svih boja i zastava još je jednom demonstrirala manjak talenta i znanja, a višak zlobnih namjera, destrukcija i laži u (ispraznim) pokušajima nanošenja štete HDZ-u.

Nisu nas uspjeli spriječiti da izgradimo LNG terminal, očuvamo radna mjesta & pripremimo sjajnu turističku sezonu! Ni ubuduće nećemo pokleknuti pred njima!

Iz saveza DP-Most-SDP-Možemo postavljali su pitanja uglavnom premijeru Andreju Plenkoviću. Njihove su floskule i infantilne opaske, očekivano, naišle na žestoke i argumentirane odgovore.

Donosimo ključne naglaske iz kontravoleja predsjednika Vlade RH i HDZ-a na zastupnička pitanja Ivana „Zaboravnog“ Penave (DP), Mirele „LNG“ Ahmetović (SDP) i Siniše „Tužnijeg od Ahmetović“ Hajdaša Dončića (SDP također).

„ZABORAVIO“ KOLIKO SMO POMAGALI I VUKOVARU I NJEMU

Zastupniče Penava, nudite li Vi to nama koaliciju pozivajući na „zajedništvo nacionalnih snaga“ nakon popisa stanovništva? Pružate, kao, ruku suradnje, no podsjećam da ste nakon parlamentarnih izbora 2020. godine uvjetovali da možete s HDZ-om, ali bez Plenkovića. Sami ste se izbacili kao partner u ovoj Vladi. Nakon što niste uspjeli postati zamjenik predsjednika HDZ-a, postali ste čelnik Domovinskog pokreta. I biste li Vi sad koalirali s onim tko kaže „može DP, ali bez Penave“? Pa toga nema nigdje!

A bio je 10 godina u HDZ-u

„Zaboravljate“ i da sam Vam osobno pomagao, kolegijalno i prijateljski, da 2014. postanete gradonačelnik. „Zaboravljate“, a bili ste 10 godina u HDZ-u, i koliku smo kao Vlada potporu pružali Vukovaru, od financija do proglašenja 18. studenog državnim blagdanom. A to smo činili od srca, prije svega radi Vukovaraca, radi Grada Heroja. I činit ćemo to i dalje!

Čuvamo sjećanje na žrtvu Vukovara, štitimo povijesnu istinu o velikosrpskoj agresiji & potičemo razvoj Grada Heroja!

HAJDAŠ DONČIĆ < AHMETOVIĆ < GRBIN < BERNARDIĆ

Zastupniče Hajdaš Dončić, ni Grbina ni Vas prošla varijanta SDP-a nije izbacila, već suspendirala. I onda ste došli vi, „veliki“ socijaldemokrati, uključivi, sofisticirani, skloni dijalogu, pa ste kroz prozor izbacili čak 18 zastupnika! Grbin je u svojoj zloći postao bezvezan, nebitan, gori od - Bernardića! Kako kaže jedan komentator, odjednom se od 2.1 metra pretvori u liliputanca. Kad vidim sintezu tolike netalentiranosti, gotovo mi vas dođe žao.

Tužno da tužnije ne može biti

A malo i o Vašoj kolegici Ahmetović, koja je još „sitnija“ od - Grbina! Kopala je rukama i nogama da demontira izgradnju LNG terminala - iako on poslije 40 godina Hrvatskoj osigurava diversifikaciju opskrbe plinom i energetsku autonomiju. To su dometi SDP-a. Tužno. A još je tužnije to što Vi insinuirate nekakve koruptivne radnje s francuskim predsjednikom - da je došao u Hrvatsku valjda meni dati mito, da smo napravili deal i popili šampanjac!? Jeste li normalni?

Tko o čemu, Grbinova komesarka o nacionalnim interesima & strateškim projektima. A „kopala“ je da zaustavi LNG terminal!

KOMESARKA SE ČUDOM ČUDI

Zastupnice Ahmetović, osim što ste htjeli spriječiti ključni energetski projekt u Hrvatskoj, sada pak podmećete Vladi da nije koristila EU mehanizme kako bi zaštitila građane od povećanja cijene energenata. Čudna tvrdnja - s obzirom da u Hrvatskoj, za razliku od ostalih država EU, struja i plin za kućanstva uopće nisu poskupjeli. Niti će poskupjeti sve do kraja sezone grijanja! A to smo uspjeli - unatoč eksploziji cijena na svjetskom tržištu - upravo koristeći raspoložive mehanizme.

Suočeni smo s unutarnjim i vanjskim pokušajima demontaže naše države. No neće spriječiti ulazak u Schengen, uvođenje eura & uspjeh turističke sezone!

Za sprječavanje mogućeg cjenovnog udara na proljeće razmatramo niz mjera: od manje stope PDV-a do većih naknada za socijalno ugrožene obitelji. Donijet ćemo ih prije travnja. Gorivo? Ako se utvrdi kako bi cijene i dalje mogle rasti, donijet ćemo uredbu - kao i prošli put kad je zaprijetila eskalacija.

A A A