Vijesti
16. 3. 2022.

Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti hrvatskog neba, Štetočina s Pantovčaka tjera naše saveznike?!

(VIDEO) Dok nam strateški partneri upućuju poruku podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja. Andrej Plenković: „U RH stižu i dva F-16. SAD itekako hoće pomoći, o čemu sam i razgovarao s državnim tajnikom Blinkenom. U odnosu na prijašnje Vlade znatno više investiramo u modernizaciju HV-a, zamjenjujemo zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom, a u budućnosti ćemo ulagati još više“. Mario Kapulica: „Milanovićeva protuzakonita 'zabrana'? Ispada kako bi naša protuzračna obrana trebala rušiti savezničke avione!?! Zašto želi proizvesti sukob između Hrvatske i zapadnih partnera?“.

GLAS IZ KREMLJA. PARDON, S PANTOVČAKA

Na Milanovićevu „zabranu“ da saveznički avioni nadlijeću gradove promptno smo reagirali komentarom na našem FB-u. Objavu prenosimo u cijelosti:

Još nesvjestan brutalne ruske agresije

Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Ruska Federacija - ne tako daleko od Hrvatske - provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od II. svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe.

Slušajući štetočinu Milanovića, pomislio sam da traži sankcije za Ukrajinu!

Opet maltretira načelnika Glavnog stožera

Milanović ponovno maltretira načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH - koji je zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali Hrvatskoj pomoć u zaštiti zračnog prostora, kao i time što HRZ i francusko mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi.

Preletima Rafalea šaljemo poruku sigurnosti našim građanima, ali i poruku solidarnosti & strateškog partnerstva

Dok SAD i Francuska šalju Hrvatskoj poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja…

3 PORUKE KOJE SU RASRDILE BAĆUŠKU ZORANA

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković nije komentirao Milanovićevu „zabranu“, no prije novog ispada Štetočine s Pantovčaka uputio je tri snažne poruke koje su ga zasigurno rasrdile. Jer se njima NE podmeće napadnutoj Ukrajini.

Stižu i dva F-16

U Hrvatsku stižu dva američka borbena zrakoplova F-16. Potvrda je to našega strateškog partnerstva i prijateljstva. SAD itekako hoće pomoći - o čemu sam i razgovarao s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom.

Trojica premijera u Kijevu

Snažno pozdravljam posjet Kijevu premijera Češke Petra Fiale, Poljske Mateusza Morawieckog i Slovenije Janeza Janše. Iskrena je to, jasna poruka solidarnosti s Ukrajinom - žrtvom brutalne ruske agresije.

Danas smo svi Ukrajinci! Slava Ukrajini! O sudbini Kijeva ovisi budućnost Europe!

Zamjena zastarjele sovjetske tehnologije

U odnosu na prijašnje Vlade znatno smo podigli ulaganja u modernizaciju Hrvatske vojske i jačanje obrambenih sposobnosti, zamjenjujemo zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom, nabavljamo avione Rafale, oklopna vozila Bradley, helikoptere Black Hawk… a u budućnosti ćemo ulagati još više!

ŽELI LI MILANOVIĆ DA RUŠIMO SAVEZNIČKE AVIONE?

Naš zastupnik Mario Kapulica, inače i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, u govoru je u ime Kluba HDZ-a naglasio da je Milanović je svojom „zabranom“ zatvorio dio zraćnog prostora RH savezničkim borbenim avionima te izuzeo dio našeg teritorija iz zajedničkog djelovanja članica NATO-a:

- Zašto mu smeta ruka suradnje i pomoći u zaštiti neba te solidarnost koje su nam pružili strateški partneri SAD i Francuska nakon pada letjelice? Želi li proizvesti sukobe između Hrvatske i NATO-a? Prema toj „zabrani“, kojom je „reagirao“ na kretanje hrvatskih MIG-ova i francuskih Rafalea u sklopu odobrene vojne vježbe i obuke, ispada kako bi naša protuzračna obrana trebala rušiti savezničke avione koje smo sami pozvali, koji polijeću s nosača „Charles de Gaulle“ - čiji je ulazak u RH također odobrio Milanović!?!

„Zabrana“ nije zakonita

Na sreću, njegova „zabrana“ nije zakonita - zaključio je Kapulica.

A zašto nije zakonita, pogledate i poslušajte u priloženom videu:

A A A