Vijesti
30. 4. 2022.

Novi ministri istog dana dobili povjerenje Hrvatskog sabora, prisegnuli, preuzeli dužnost & gostovali u središnjim TV dnevnicima

(VIDEO) ČESTITAMO! Davor Filipović preuzeo je resor gospodarstva i održivog razvoja, a Marin Piletić rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posrnula oporba uspjela je skupiti samo 50 (49) glasova. Treba li se ona, ovako nemoćna, napokon rekonstruirati? Predsjednik Andrej Plenković: Čestitam novoizabranim ministrima te im želim puno uspjeha, a dosadašnjim kolegama zahvaljujem na doprinosu radu naše Vlade. Zanimljivo, trećina oporbenih zastupnika NIJE glasovala protiv njih. Čini se da parlamentarna manjina baš i nije homogena. Ili je 'samo' neozbiljna.

SJAJ & BIJEDA OPORBE

Hrvatski sabor ukazao je povjerenje novim ministrima sa 77 glasova ZA, čime je parlamentarna većina, predvođena HDZ-om, ponovno demonstrirala stabilnost, ozbiljnost i čvrstoću. S druge strane, neozbiljna i nemoćna oporba bila je - kao i obično - glasna sve dok na red nije došlo glasovanje. Uspjela je skupiti samo 50 (49) glasova protiv.

Treba li se posrnula, nemoćna oporba napokon rekonstruirati?

PRISEŽEM! TAKO MI POMOGAO SVETI JOSIP!

Ministri Davor Filipović i Marin Piletić odmah su tog petka u sabornici i prisegnuli, popraćeni pljeskom snažnim pljeskom.

PLENKOVIĆ: Oporba se zanosi tlapnjama, kao da sama počinje vjerovati u vlastite laži

PVRH/PHDZ Andrej Plenković čestitao je novoizabranim ministrima te im zaželio puno uspjeha u radu, a dosadašnjim članovima Vlade RH Tomislavu Ćoriću i Josipu Aladroviću zahvalio na doprinosu.

Na pitanje novinara, 'očešao' se o jalovu, nesposobnu, destruktivnu, jadnu oporbu:

- Zanimljivo, trećina oporbenih zastupnika NIJE glasovala protiv novih ministara. Čini se da parlamentarna manjina baš i nije homogena. Ili je 'samo' neozbiljna. Novi ministri znaju da će to biti već gotovo mjesec dana, i na ovom se primjeru pokazalo koliko se oporba zanosi tlapnjama i spinovima, a ne stvarnošću. Kao da sama počinje vjerovati u vlastite laži.

Najdugovječniji hrvatski premijer u povijesti

I to što sam danas postao hrvatski premijer s najdužim 'stažom' u povijesti - nastavio je Plenković - ponešto govori o kvaliteti oporbe i 'povjerenju' koje ona uživa među hrvatskim ljudima:

- Naš drugi mandat u Banskim dvorima ocjenjivat će birači na redovitim izborima. Onaj prvi očito su smatrali - uspješnim. I u 6. godini mandata HDZ-ov je rejting dominantan, imamo blizu 30%, čime se malo koja stranka u EU-u može pohvaliti. Mi radimo na dobrobit Hrvatske punim srcem i najbolje što znamo, a to ćemo činiti i dalje sve dok uživamo potporu građana.

CROBAROMETAR: HDZ raste - jači smo od čitave ljevice skupa!

Do kraja ovog saborskog saziva bit će još podosta izazova, no Hrvatska je danas, vjerujem, bolja zemlja nego što je bila prije nego što smo preuzeli odgovornost za nju - zaključio je predsjednik naše stranke i naše Vlade.

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI

Sabornica se tako reći još nije bila ni ispraznila, a novi ministri već su preuzeli dužnost!

Dosadašnji ministri poželjeli su novima puno sreće i uspjeha u budućem radu te poručili da su sigurni da sustav ostavljaju u dobrim rukama. Uz zajedničku preporuku: problema uvijek ima i zacijelo će ih biti, ali najvažnije je imati jasnu viziju i ne gubiti strpljenje.

Donosimo ključne poruke novih ministara nakon što su preuzeli 'ključeve' svojih resora:

PILETIĆ: Skidam kapu dosadašnjem ministru!

Preuzimam resor u kojem su, u ovom mandatu, napravljeni znatni iskoraci: mjere za očuvanje radnih mjesta, kojima je Vlada RH osigurala plaće za 800.000 zaposlenika u privatnom sektoru i spasila 126.000 tvrtki, porast i prosječne i minimalne plaće, uspostava iskrenog socijalnog dijaloga sa sindikatima i umirovljeničkim udrugama, povećanje opsega mirovinskih prava, naknada udomiteljima, zajamčene minimalne naknade… Skidam kapu dosadašnjem ministru Josipu Aladroviću!

36.000 zaposlenih više nego godinu prije, NPOO natječaji vrijedni 1.61 milijardi & veliki uspjeh hrvatske policije

Spreman na sve izazove!

Smjernice mog rada jasno su zadane Vladinim programom: dovršetak reforme sustava socijalne skrbi, poboljšavanje trendova na tržištu rada, daljnji rast plaća, mirovina i zaposlenosti, jačanje socijalne uključenosti, sigurnosti i solidarnosti... Spreman sam na sve izazove!

U našem mandatu prosječna neto plaća porasla za 1.810 kuna, a u 7 godina prije za svega - 374! Nastavljamo s gospodarskim rastom & smanjivanjem javnog duga

FILIPOVIĆ: Učinit ću sve da pridonesem daljnjim uspjesima Vlade RH

Zahvaljujem premijeru Plenkoviću i Hrvatskom saboru na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da pridonesem daljnjim uspjesima Vlade RH. Moja vrata su uvijek otvorena svima koji žele raditi na dobrobit građana i nacionalne ekonomije.

Od svoje godišnje potrošnje plina, RH čak 57% namiruje preko LNG terminala. Više nismo energetski ovisni o autokratskom ruskom režimu!

Dosadašnjem ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću čestitam na svim postignućima - odlučno ću nastaviti provedbu započetih projekata i programa u cilju energetske neovisnosti Hrvatske, zaštite životnog standarda, osnaživanja gospodarstva te zelene i digitalne tranzicije.

TO NISU OBEĆANJA, TO JE PROGRAM VLADE RH!

Na kraju vrlo sadržajnog i vrlo uspješnog radnog dana novi su ministri gostovali u središnjim informativnim emisijama nacionalnih televizija.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nastupio je u Dnevniku HTV-a …

… a ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u RTL-u Danas.

Za kraj, ponovimo pitanje: Treba li se posrnula, nemoćna oporba napokon rekonstruirati?

A A A