Vijesti
20. 5. 2022.

Dok RH ima najveći broj zaposlenih u povijesti & uz pomoć EU-a postaje strateška zemlja za opskrbu energentima, Milanović nas želi sukobiti sa zapadnim saveznicima!

PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Milanović nam nanosi štetu podržavajući interese Kremlja. Nasrće na NATO i EU, na SAD, Francusku, Njemačku… kad se cijeli civilizirani svijet solidarizirao s Ukrajinom. Ucjenama ne može pomoći Hrvatima u BiH. Može - odmoći. Jedino je pitanje radi li za Ruse samo kao korisna budala ili je dobio 'radni nalog'. Uostalom, protivio se širenju NATO-a puno prije nego što je smislio da u to ubaci izborni zakon u BiH. Za Hrvate u BiH dosad nije napravio ništa. Prije je u crvenom šuškavcu agitirao za Komšića, a kao premijera nisu ga zanimali. Iako su im tada otimana prava, ni na jednom Europskom vijeću nije pitao za njih. Njegova je agenda zlorabiti teški položaj Hrvata u BiH kako bi naštetio Vladi i HDZ-u. Pakost, jal i proruski stavovi.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a odgovorio je na još jedan Kremljenkov izgred, na novu Milanovićevu salvu mržnje prema Zapadu. Pakost, jal i proruski stavovi.

Donosimo ključne poruke iz izjave Andreja Plenkovića na konferenciji za medije u Banskim dvorima i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

Rekordna zaposlenost

Hrvatska ima više od 1.6 milijuna zaposlenika - najviše u povijesti! Zadržali smo i investicijski kreditni rejting, također najviši u povijesti. I u okolnostima globalne krize nalazimo načine kako pomoći našim građanima i gospodarstvu. Stekli smo takvu reputaciju u međunarodnim financijskim krugovima da usprkos svemu čvrsto napredujemo prema članstvu u eurozoni. Finalne odluke o ulasku očekujemo u lipnju i srpnju.

Unatoč globalnoj krizi, u Hrvatskoj nastavak gospodarskog rasta, ali i daljnje smanjivanje javnog duga - uz ubrzano povlačenje EU sredstava!

Energetska neovisnost Hrvatske

I iznimno ambiciozni plan Europske komisije „RePowerEU“ o energetskoj sigurnosti EU-a i izlasku iz ovisnosti o ruskim fosilnim gorivima, vrijedan 300 milijardi eura, otvara veliku šansu Lijepoj Našoj - da postane ključna država za opskrbu srednje i istočne Europe plinom i naftom! Da postane strateška zemlja kada je riječ o diversifikaciji opskrbnih pravaca.

300 milijardi € vrijedan plan „RePower EU“ uključuje ulaganja u proširenje LNG terminala & plinovoda i naftovoda u Hrvatskoj!

Europskim sredstvima trebali bismo proširiti kapacitete LNG terminala te naših plinovoda (Plinacro) i naftovoda (JANAF), a ujedno ćemo njima ubrzati i svoj prelazak na obnovljive izvore energije, pospješiti zelenu tranziciju.

Kremljenko uvijek za ruske interese

I dok mi sve to radimo i istodobno vodimo računa o interesima i ugledu RH te kontinuirano gradimo njen međunarodni rejting, Milanović nanosi štetu Hrvatskoj podržavajući ruske interese. Njegove su akcije usmjerene protiv naših zapadnih saveznika i partnera, protiv NATO-a i EU-a, protiv SAD-a, Francuske, Njemačke, Ujedinjene Kraljevine… i to u trenutku kada se cijeli civilizirani svijet solidarizirao s Ukrajinom.

Odobrena nam je prva rata iz Programa „EU sljedeće generacije“ - 5.27 milijardi kuna!

Korisna budala ili „radni nalog“ iz Moskve

Svojim ucjenama u korist Kremlja, svojom prijetnjom blokade finskog i švedskog članstva u NATO-u ne može pomoći Hrvatima u BiH, može im samo - odmoći. Ako neke hrvatske stranke u BiH naivno vjeruju da će im Milanovićeva politika pomoći, nažalost, nisu u pravu. Ne radi se to tako - da se moramo posvađati baš sa svakim i dospjeti u izolaciju.

Do ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH nećemo doći Milanovićevim egzibicionizmom & njegovim proruskim cirkusom

Uostalom, protivio se proširenju NATO-a puno prije nego što je smislio da u to ubaci problem izbornog zakona u BiH. Pitanje je jedino ide li on na ruku Rusiji samo kao korisna budala ili je za to dobio „radni nalog“. Njegova proruska stajališta, bit ću blag, izazivaju čuđenje na međunarodnoj sceni.

Komšićev fan u crvenom šuškavcu

Milanović za Hrvate u BiH dosad nije napravio ama ništa, a prije ga ili nisu zanimali ili je u kampanjama odlazio u Sarajevo u crvenom šuškavcu i zdušno agitirao za Komšića, navijao da drugi narod Hrvatima u BiH nameće političke predstavnike. Milanović kao premijer ni na jednom sastanku Europskog vijeća nije postavio pitanje o Hrvatima u BiH - iako su im se tada otimala prava. On nema nikakav kredibilitet.

Milanović bi volio vladati po načelu - država, to sam ja! Ukinuo bi svaku instituciju s čijom se odlukom ne slaže, a hapsio svakog tko mu se ne divi!

Milanović svjesno žrtvuje Hrvate u BiH

S druge strane, mi "izdajnici" vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku, jedinu politiku s kojom se može popraviti položaj Hrvata u BiH. Učinili smo gigantske korake u emancipiranju pitanja neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH na međunarodnoj razini. Na inicijativu naše Vlade ravnopravnost konstitutivnih naroda uvrštena je u Strateški kompas EU-a, Europsko vijeće u svojim zaključcima poziva na pravedne izmjene izbornog zakona, a njegov predsjednik Charles Michel dolazi u dvodnevni posjet BiH.

Potreban je dodatni angažman EU-a kako bi se postigao konsenzus o izmjenama izbornog zakona u BiH

A što je Milanović napravio? Ništa! Njegova je agenda zlorabiti, pokušati iskoristiti teški položaj Hrvata u BiH kako bi naštetio Vladi RH i HDZ-u, ali i HDZ-u BiH. Kako bi došlo do raslojavanja u Hrvatskom narodnom saboru BiH. On uopće nema namjeru pomoći Hrvatima u BiH. Sve što se događa dobro prema Hrvatima u BiH dolazi od aktera u međunarodnoj zajednici koji se ne angažiraju zbog Milanovića, nego unatoč i usprkos njemu.

Huška, vrijeđa, laže, prostači, želi hapsiti

Nije normalno da predsjednik Republike huška DORH i policiju na saborske zastupnike i ministre, da zahtijeva njihova „utamničenja“. S obzirom na recentne kaznene postupke, mislim da ne moram dokazivati da ne utječem na pravosudna tijela. Očito je riječ o dvostrukim mjerilima.

Ruski čovjek s Pantovčaka nastavlja s huškanjem, vrijeđanjem i lažima - Tome treba stati na kraj!

Nisam zvao glavnu državnu odvjetnicu i to odšutio, pokušao prikriti, nego sam joj najavio da ću to javno reći - radi kredibiliteta svih institucija i nedopustivog Milanovićeva ponašanja. I opet bih to učinio. A to što sad Milanović brije o nekakvom „opozivu“, to može objesiti mačku o rep.

Trebao bi se zapitati što radi, vratiti se u ustavnopravne okvire. Riječ je o pakosti i jalu. Zadaća predsjednika ne može biti destabilizacija vlasti, pozivanje na građanski neposluh i rušenje institucija koje su propisane Ustavom. Bitno je da javnost vidi radi li tko sukladno svojim ovlastima i u najboljem interesu Hrvatske, hrvatskih građana i hrvatskog naroda koji živi izvan RH.

Čvrsto ćemo odgovoriti Srbiji

Neprihvatljiv nam je zakon kojim Srbija širi jurisdikciju izvan svog teritorija. Imamo načine kako da na to odgovorimo, no pričekajmo da dobijemo službenu obavijest o optužnici koja je u Beogradu podignuta protiv četvorice hrvatskih pilota zbog tobožnjeg ratnog zločina u Oluja. Kada dođe, odgovorit ćemo čvrsto, ozbiljno, štiteći nacionalne interese, hrvatske vojnike, branitelje i zapovjednike - isto kao što smo učinili prije 10-ak mjeseci u slučaju zapovjednika u operaciji Bljesak.

Odbili smo zamolnicu Tužiteljstva BiH. Štitimo nacionalne interese & legitimitet Bljeska i pravednoga Domovinskog rata!

A A A