Vijesti
13. 6. 2022.

S 2.328 na 4.000 kuna podižemo naknade za dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju

PVRH Andrej Plenković s predstavnicama Udruge „Sjena“ i Građanske inicijative roditelja djece s teškoćama u razvoju: „Da, povećat ćemo naknade - razumijemo probleme i solidarni smo prema najranjivijim skupinama u našem društvu. Vlada RH planira da 1. siječnja 2023. na snagu stupi, nakon što prođe saborsku proceduru, izmijenjeni Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama“. Hrvatski premijer sudjelovao je i na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih. „U brzo mijenjajućem svijetu mladi trebaju biti pokretači digitalne i zelene tranzicije!“.

„Važeći Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama ide u cjelovitu izmjenu te će se usuglasiti s direktivom u kojoj se usklađuju obiteljski i poslovni život, a sve to planiramo zaključno s početkom iduće godine“ - najavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon sastanka u Banskim dvorima.

Novo, drugo povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada u mandatu naše Vlade!

Razumijevanje za probleme roditelja

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić izvijestila je da se, osim o povećanju naknade za dopust roditelja djece s težim smetnjama u razvoju (do osme godine), razgovaralo o još nizu pitanja koja muče roditelje:

- To su uglavnom međuresorna pitanja, zato ćemo za dva tjedna održati sastanak s više ministarstava.

Predsjednica Udruge „Sjena“ Suzana Rešetar zahvalila je premijeru Andreju Plenkoviću na razumijevanju za probleme roditelja djece s teškoćama u razvoju i na najavi da će se poboljšati njihov status.

GODIŠNJA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH

Nakon sastanka s roditeljima u banskim dvorima, PVRH Andrej Plenković sudjelovao je u Hrvatskom saboru na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih. Napomenuo je da u brzo mijenjajućem svijetu mladi trebaju biti predvodnici u rješenjima za digitalnu i zelenu tranziciju:

- Brzo će doći vrijeme kada ćete vi mladi i vaša generacija preuzeti odgovornost za Hrvatsku! Stoga morate biti ambiciozni, ali i objektivni, biti vrijedni, učiti, raditi, prilagođavati se, pozorni pratiti globalne trendove i što nam donosi 4. industrijska revolucija.

Uspješne mjere za mlade i mlade obitelji

Izdvojio je da je Vlada RH provela niz uspješnih mjera za mlade i mlade obitelji: porezne olakšice, ulaganja u studentski standard, strukovne i STEM stipendije, poticaji za (samo)zapošljavanje, subvencionirani stambeni krediti, izgradnja ili modernizacija 500 vrtića diljem zemlje…

Mladi nisu više samo predlagatelji, nego i stvaratelji politika! U HDZ-u nisu samo budućnost, nego i - sadašnjost!

Nastavit ćemo s investiranjem u uključivanje mladih na tržište rada i u kvalitetnije obrazovanje - zaključio je hrvatski premijer.

Više na:

Plenković mladima: Budite pokretači digitalne i zelene tranzicije

A A A