Vijesti
12. 12. 2021.

Mladi nisu više samo predlagatelji, nego i stvaratelji politika! U HDZ-u nisu samo budućnost, nego i - sadašnjost!

(PHOTO) Opći sabor Mladeži HDZ-a. Andrej Plenković: Primjenom načela modernog suverenizma, koristeći nikad jači međunarodni položaj RH, ostvarujemo nove strateške ciljeve - i Pelješki most i Schengen i borbene avione! Maksimilijan Šimrak: 150.000 mladih dobilo je povrat poreza, imamo nikad veću satnicu za studentski rad i nikad snažnije mjere za zapošljavanje. Sva ta postignuća plod su naše sinergije s Vladom RH! Mislav Herman: MHDZ je okrenuta suočavanju sa suvremenim izazovima, no uvijek će imati čvrsti oslonac u baštini dr. Tuđmana i našim tradicionalnim vrijednostima.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice putom videoveze održala je iz Zagreba svoj XVI. Opći sabor, na kojem su se sudionicima obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, novoizabrani (u dvogodišnjem mandatu) predsjednik MHDZ-a Maksimilijan Šimrak i prvi čovjek Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. med. Mislav Herman.

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Ponovit ću pitanje - Ima li što suverenističkije od Pelješkog mosta, Schengena & Rafalea?!?

Uvijek vodeći računa o našim vrijednostima demokršćanstva, narodnjaštva, domoljublja i državotvornosti, kao stranka desnog centra moramo u ovim izmijenjenim, suvremenim okolnostima prepoznati nove trendove i odgovoriti na nove izazove.

Moderni suverenizam

Primjenom upravo načela modernog suverenizma - koristeći nikad jači međunarodni položaj i nikad veći utjecaj RH - ostvarujemo nove strateške ciljeve i realiziramo ključne projekte. Tako ćemo prije ljetne sezone iduće godine, i to uz pomoć EU sredstava, dovršiti izgradnju Pelješkog mosta i pustiti ga u promet - što je suverenistički projekt trajnog spajanja našega državnog teritorija.

Ima li što suverenističkije od Pelješkog mosta, Schengena & Rafalea?!

Na korak do ulaska u Schengen

U sadržajnom političkom tjednu iza nas Vijeće EU ministara unutarnjih poslova jednoglasno je donijelo odluku da je Hrvatska spremna za punu primjenu šengenske pravne stečevine, čime smo došli na korak do ispunjenja i 2. strateškog cilja koji si je u ovom mandatu zadala naša Vlada - ulaska u Schengen!

Eurozona, Rafalei & 25 milijardi eura

Unatoč COVID krizi, ispunjavamo sve uvjete, vrlo zahtjevne, i za pristupanje eurozoni. Očekujemo da ćemo uvesti euro već 2023. godine! Nabavom borbenih aviona Rafale - što je 4. strateško postignuće koje će ostati kao najvrjednija ostavština ove Vlade - dugoročno ćemo osnažiti pobjedničku Hrvatsku vojsku do razine kakvu nikada do sada nije imala!

Strateškim partnerstvom s Francuskom jačamo geopolitičku važnost Hrvatske, a nabavom Rafalea podižemo vojnu sposobnost na dosad neviđenu razinu!

 Dodajmo i da smo za idućih 10 godina iz EU-a osigurali povijesnih 25 milijardi eura. Uz investicije i reforme koje provodimo, ta rekordna sredstva bit će zamašnjak snažnog razvoja Hrvatske na svim područjima!

Nećemo ustuknuti pred profiterima!

Naravno, kao zajednički prioritet ostaju nam nastavak borbe protiv pandemije, zaštita života i zdravlja naših građana, povećanje broja cijepljenih i povratak normalnijem životu. A i to ćemo uspjeti - nećemo ustuknuti pred profiterima koji se radi jeftinih politikantskih poena poigravaju s tuđim životima!

ŠIMRAK: Mladi su više nego ikada prije uključeni u procese odlučivanja!

Zahvaljujući poreznoj reformi, oko 150.000 mladih Hrvata dobilo je povrat poreza! Imamo nikad veću satnicu za studentski rad, nikad snažnije mjere za (samo)zapošljavanje, rekordno veliki broj stipendija!

„Odgovorno za mlade“

Sva ta postignuća, a mogao bih ih još puno nabrojati, plod su sinergije Vlade RH, predvođene premijerom Plenkovićem, i naših prijedloga, detaljno razrađenih u Programu MHDZ-a „Odgovorno za mlade“ za parlamentarne izbore 2020. godine, koji je integralni dio Programa HDZ-a „Sigurna Hrvatska“ za mandatno razdoblje do 2024. godine.

Mladež HDZ-a: Odlučno nudimo rješenja za izazove pred nama - ZA sigurnu budućnost mladih u Hrvatskoj!

Generacijska obnova hrvatske politike

U prošle tri godine, za vrijeme mog prethodnika Ivana Vidiša, aktivno smo i odgovorno oblikovali mjere za mlade ne samo kao predlagatelji, nego i kao stvaratelji politika. Hvala, Ivane, na predanom radu i svim uspjesima koji su postignuti unatoč iznimno izazovnim COVID okolnostima, hvala, predsjedniče Plenkoviću, jer smo mi mladi - zahvaljujući generacijskoj obnovi hrvatske politike koju HDZ provodi - više nego ikad prije uključeni u procese odlučivanja!

Standard mladih ne popravlja se populizmom, već konkretnim mjerama koje daju rezultate

Iskrena suradnja & partnerstvo

S uporištem upravo u Programu „Odgovorno za mlade“ nastavljamo ovim dokazanim putom - putom iskrene suradnje i partnerstva s nacionalnim vodstvom HDZ-a i našom Vladom na dobrobit svih mladih u Hrvatskoj!

HERMAN: MLADEŽ = nove ideje, nepresušna energija, odvažnost, odlučnost i strast!

Mnogi se kunu u mlade, da na njima „svijet ostaje“, da su „naša budućnost“, ali im je to - za razliku od nas - najčešće samo parola, fraza koju ne primjenjuju u stvarnom životu i politici. I sastav naše Vlade, u kojoj je niz ministara potekao upravo iz MHDZ-a, i broj mladih zastupnika u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, zorno svjedoče da su u HDZ-u mladi ne samo budućnost, nego i - sadašnjost!

Na tome zahvaljujem predsjedniku Plenkoviću, jer MLADEŽ = nove ideje, nepresušna energija, odvažnost, odlučnost i strast! To su odlike mladih ljudi. I sam sam prve stranačke korake odradio upravo u MHDZ-u, a znate kako se kaže - prva ljubav zaborava nema!

Baština dr. Tuđmana & naše tradicionalne vrijednosti

I mladi i mi nešto manje mladi okrenuti smo budućnosti, suočavanju sa suvremenim izazovima, no uvijek ćemo imati čvrsti oslonac u baštini dr. Franje Tuđmana i našim tradicionalnim vrijednostima:

1./ ljubav prema Domovini; 2./ ljubav prema obitelji i ljudima; 3./ ljubav i zahvalnost spram hrvatskih branitelja, bez čije žrtve i hrabrosti ne bi bilo slobode u kojoj danas živimo; 4./ ljubav prema pripadnosti kršćanstvu i kršćanskome civilizacijskom krugu - kojima smo od davnina ukorijenjeni u europske vrijednosti, puno prije nego je RH postala članicom EU-a.

Donedavno predvodnik zagrebačke Mladeži

I za kraj, još jednom čestitam novom nacionalnom vodstvu MHDZ-a, ne skrivajući ponos jer je njezin novi predsjednik Maksimilijan Šimrak donedavno bio predvodnik zagrebačke Mladeži!

NOVI SAZIVI NACIONALNOG & NADZORNOG ODBORA

Opći sabor MHDZ-a okupio je u Zagrebu - uz pridržavanje epidemioloških mjera - stotinjak članova, uz još oko 400 njih koji su sudjelovali putom video linka. Zajedno su izabrali novi saziv Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Podsjetimo, u studenom je Mladež HDZ-a prvi put održala izbore po načelu “jedan član - jedan glas”, na kojima su izabrani: predsjednik Maksimilijan Šimrak; zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić; potpredsjednici Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović i Josip Gojak; članovi Predsjedništva Jakov Stanić, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković, Marko Brnjić i Mateja Čutura.

Maksimilijan Šimrak - novi predsjednik Mladeži HDZ-a: Usmjereni smo na kvalitetu života mladih & njihovo još snažnije uključivanje u društvo!

VISOKI UZVANICI & MLADEŽI IZ BiH, VOJVODINE I SLOVENIJE

Na Općem saboru MHDZ-a sudjelovali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici HDZ-a Branko Bačić i Zdravka Bušić, glavni tajnik naše stranke Krunoslav Katičić, prvi čovjek Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica te prijašnji predsjednici Mladeži Ivan Vidiš, Josip Bilaver i Margareta Mađerić - uz goste iz sestrinske organizacije Mladeži HDZ-a BiH, Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini te Mladeži Slovenske demokratske mladine.

Zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

A A A