Vijesti
27. 6. 2022.

Jedno za drugim, nižu se postignuća naše Vlade. Na dobrobit hrvatskih građana nastavljamo ispunjavati zacrtane ciljeve!

(PHOTO) Predsjednik Andrej Plenković s nacionalnim vodstvom HDZ-a: Iskazali smo zadovoljstvo činjenicom da Hrvatska ima najveći broj zaposlenih od samostalnosti te odlukom Europskog vijeća o našem ulasku u eurozonu, nakon čega je Moody's najavio da će podići kreditni rejting RH za dvije razine, na najvišu u povijesti! U srpnju otvaramo Pelješki most, a najesen očekujemo završnu odluku i o Schengenu. Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković: U dosadašnjem dijelu 2022. hrvatskim autocestama prošlo je dva milijuna vozila više nego u istom razdoblju 2019. - stoga su opravdane najave kako bi turistička sezona mogla biti čak i bolja nego te rekordne godine!

Na 2. sjednici Predsjedništva HDZ-a (u proširenom sastavu) izraženo je zadovoljstvo mnogobrojnim postignućima Vlade RH. Prije svega, odlukom Europskog vijeća, najvišega političkog tijela Europske unije, koje je odobrilo ulazak Hrvatske u europodručje.

Europsko vijeće, najviše političko tijelo EU-a, podržalo ulazak Hrvatske u eurozonu!

Najviši kreditni rejting Lijepe Naše

Nakon toga - izvijestio je na sjednici predsjednik HDZ-a i Vlade RH - svjetska agencija Moody's odmah je najavila da će podići kreditni rejting Lijepe Naše za čak dvije razine, na najvišu u povijesti!

- I to je dobar primjer benefita koje uvođenje eura donosi hrvatskim građanima i gospodarstvu.

Najava Moody'sa o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske za čak dvije razine potvrđuje važnost ulaska u eurozonu!

Pelješki most - trajna stečevina hrvatskog naroda

Ovo je godina isporuke! - naglasio je Andrej Plenković:

- Osim što bismo, prema svim najavama, mogli imati sjajnu, rekordnu turističku sezonu, u srpnju ćemo pustiti u promet Pelješki most i teritorijalno spojiti Hrvatsku, što će ostati trajna stečevina hrvatskog naroda!

I u suvremenim okolnostima ostvarujemo ključne nacionalne ciljeve. Pred nama su ulazak u Schengen i eurozonu, otvorenje Pelješkog mosta & dolazak Rafalea!

Na pragu ulaska i u Schengen

Najesen pak očekujemo - zaključio je predsjednik Plenković u svome uobičajenome uvodnom obraćanju na sastancima nacionalnog vodstva HDZ-a - završnu odluku o ostvarenju još jednoga strateškog cilja - članstva u Schengenu:

- Vrijedi podsjetiti i da Hrvatska ima najveći broj zaposlenih od samostalnosti! Na dobrobit građana nastavljamo ispunjavati ciljeve koji su zacrtani programom HDZ-a i Vlade RH! 

Rekordna zaposlenost! A ako se nastavi dosadašnji sjajni trend, i turistička godina mogla bi biti - povijesna!

BUTKOVIĆ: Pred nama je vjerojatno povijesna turistička sezona!

Nacionalni potpredsjednik HDZ-a te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izvijestio je pak da je u dosadašnjem dijelu 2022. hrvatskim autocestama prošlo je dva milijuna vozila više nego u istom razdoblju rekordne turističke 2019. godine!

- Ostvareno je i 8% više prihoda, stoga su opravdane najave kako bi ova ljetna sezona mogla biti čak i bolja nego te povijesne 2019. godine. Tome će svoj doprinos dati i otvorenje Pelješkog mosta u drugoj polovici srpnja!

Dobre vijesti i s gradilišta na Vc koridoru

S obzirom da je na sjednicu pristigao ravno iz Osječko-baranjske županije, gdje je obišao gradilište međunarodnog Vc koridora, imao je još dobrih vijesti:

- Nakon prošlogodišnjeg otvaranja Mosta Svilaj, do kraja listopada izgradit ćemo dionicu do Belog Manastira. Radovi idu jako dobro.

Ovaj most povezuje RH i BiH, ali se međusobno povjerenje može graditi samo ako su tri konstitutivna naroda uistinu ravnopravna!

Za 2024. planiramo dovršiti svih 88 kilometara koridora Vc kroz Republiku Hrvatsku - također je najavio Butković.

Ministar Butković u Osijeku sudjelovao na konferenciji projekta izgradnje podvožnjaka te obilasku gradilišta Vc koridora

MILIĆ - PREDSTOJNIK UREDA PHDZ-a!

Na sjednici je glasnogovornik Banskih dvora (i član Predsjedništva Odbora za medije i komunikacije HDZ-a) Marko Milić imenovan predstojnikom Ureda Predsjednika HDZ-a.

Čestitamo!

A A A