Vijesti
9. 7. 2022.

U godini isporuke pristupamo Schengenu, uvodimo euro, otvaramo Pelješki most & osiguravamo brz oporavak i gospodarski rast!

DUBROVNIK. Nakon sudjelovanja na Dubrovnik Forumu, predsjednik Andrej Plenković sastao se s HDZ-om Dubrovačko-neretvanske županije. Istaknuo je da Vlada ostvaruje zadane strateške ciljeve: od vanjske politike do gospodarskih uspjeha i realizacije projekata. „Što smo obećali, to smo i ispunili!“ - poručio je, dodavši još da je Hrvatska započela pregovore o članstvu u OECD-u te da je uskoro i prema trećoj agenciji očekuje najveći kreditni rejting u povijesti!

Uz predsjednika Vlade i HDZ-a, na sastanku su bili i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik našeg Kluba zastupnika i potpredsjednik stranke Branko Bačić.

Dvije dublje EU integracije

Plenković je istaknuo da će formalna odluka o članstvu u europodručju biti donesena 12. srpnja, a da odluke o Schengenu očekujemo na jesen:

- U svladavanju brojnih kriza, osiguravamo brz oporavak i štitimo interese hrvatskih građana i gospodarstva, a ove godine očekujemo još jednu rekordnu turističku sezonu! Uz eurozonu i Schengen, dvije dublje EU integracije, Hrvatska je započela i pregovore o članstvu u Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj, što će dugoročno pomoći našem gospodarstvu.

GODINA ISPORUKE: Sve spremno za uvođenje eura, ispunjeni kriteriji za Schengen & najviši kreditni rejting u povijesti!

Započeli pregovori o pristupanju Hrvatske OECD-u - Ispunjavamo još jedan vanjskopolitički cilj koji će dugoročno osnažiti naše gospodarstvo!

Otvaranje Pelješkog mosta

Kazao je da ovog mjeseca ispunjavamo stoljetni san o povezanosti hrvatskog teritorija:

- Posebno se radujemo skorašnjem otvaranju Pelješkog mosta, koji će trajno povezati jug Hrvatske s ostatkom Lijepe Naše!

SVE PREMA PLANU: Pelješki most bit će otvoren 26. srpnja!

Nastavak realizacije projekata

Nakon sastanka sa županijskim HDZ-om, predsjednik Plenković sastao i s gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem:

- Vlada će i dalje biti partner u realizaciji ključnih projekata Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

A A A