Vijesti
23. 7. 2022.

Na pola smo mandata 2. Vlade: Štitimo građane u krizi i ostvarujemo strateške ciljeve Hrvatske!

U brojnim krizama koje su pogodile Europu i svijet, reagirali smo pravodobnim mjerama & čvrsto stali iza hrvatskih građana i gospodarstva. Tako ćemo činiti i dalje! U godini isporuke ostvarujemo brojne strateške ciljeve! Otvaramo Pelješki most koji će trajno povezati hrvatski teritorij. Pristupamo Schengenskom prostoru i europodručju, što su prepoznale i agencije podigavši kreditni rejting Hrvatske na do sada najvišu razinu!

Oporavak gospodarstva

Povlačimo znatna EU sredstva kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Hrvatska je među onim zemljama koje su najučinkovitije u ispunjavanju svih potrebnih reformi i kriterija za provedbu NPOO-a.

Na šestomjesečnoj bazi stizat će tranše od 700 milijuna eura i tako nam omogućiti realizaciju razvojnih projekata u cilju potpunog oporavka hrvatskog gospodarstva nakon pandemije Covida-19.

Odobrena nam je prva rata iz Programa „EU sljedeće generacije“ - 5.27 milijardi kuna!

Pregovori za članstvo u OECD-u

Započeli smo i pregovore za članstvo u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), što će dugoročno osnažiti naše gospodarstvo!

Proces pristupanja pomoći će našoj zemlji da nastavi ostvarivati vlastite prioritete i provoditi reforme za boljitak hrvatskog društva. Dobit ćemo priliku za razmjenu najboljih praksi s najrazvijenijim državama svijeta na nizu područja, od gospodarstva do zaštite okoliša.

Započeli pregovori o pristupanju Hrvatske OECD-u - Ispunjavamo još jedan vanjskopolitički cilj koji će dugoročno osnažiti naše gospodarstvo!

Hrvatska - energetsko čvorište

Ulažemo u proširenje kapaciteta LNG terminala, u plinovode i naftovode. Tako činimo Hrvatsku regionalnim energetskim čvorištem, i to u razdoblju krize energenata uslijed ruske agresije na Ukrajinu.

Uz LNG terminal i ulaganja kroz plan „RePower EU“, Hrvatska će postati energetsko čvorište za srednju Europu!

Uz potporu hrvatskih građana, nastavljamo činiti sve za boljitak Hrvatske!

A A A