Vijesti
26. 9. 2022.

Da smo mi učinili ono što čini SDP, proglasili bi nas tiranima!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a: Peđa Grbin je izbrisao partijsku organizaciju u Zagrebu jer se nije slagala s odlukama „mudrog rukovodstva SDP-a“ - koje strahuje od samostalnog nastupa na parlamentarnim izborima. Da smo to napravili mi u HDZ-u, bili bismo despoti, autokrati, bili bismo otprilike kao Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome - ništa. Posrnuli SDP uspaničeno želi koaliciju s ostalim lijevim opcijama, lovi se za slamku spasa.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog  vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Novo pojeftinjenje goriva

Izvijestio sam kolegice i kolege o telefonskoj sjednici Vlade RH, na kojoj su ponovno - za 10-ak lipa po litri - smanjene cijene i dizela i benzina. Cijena plavog dizela ostala je zamrznuta. Nastavljamo štititi hrvatske građane i gospodarstvo.

Od sutra smanjenje cijena benzinskog i dizelskog goriva

Korisni posjet SAD-u

Osvrnuli smo se i na moj prošlotjedni 4-dnevni posjet SAD-u, od susreta s Hrvatima u New Yorku i Pittsburgu, preko predavanja na Harvardu i niza bilaterala, do govora na Općoj skupštini UN-a. Sve smo aktivnosti ocijenili korisnima za međunarodni položaj RH.

Moramo ostati ujedinjeni u potpori Ukrajini i osudi ruske agresije! Pozivam visokog predstavnika za BiH da izmijeni nepravedni izborni zakon!

Još jedan vrlo intenzivan tjedan!

Što se tiče događaja pred nama, u srijedu imamo aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru i odlazak u BiH na predizborni skup kandidata Hrvatskog narodnog sabora BiH, u četvrtak sjednicu Vlade i potpisivanje Sporazuma o partnerstvu s Europskom komisijom, kojim će Hrvatska dobiti dodatnih 9 milijardi eura EU sredstava za daljnji rast i razvoj, u petak summit skupine Euromed 9 u Španjolskoj... Još jedan vrlo intenzivan tjedan!

O 9 milijardi eura za razvoj Hrvatske, ublažavanju posljedica energetske krize & zaštiti pilota i istine o Domovinskom ratu

Razrješenje ravnatelja VSOA-e

Nakon povratka iz SAD-a, proučio sam izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o izvanrednom nadzoru u Vojno sigurnosno-obavještajnoj agenciji i potom pozvao na sastanak ravnatelja VSOA-e general bojnika Ivicu Kindera. Na tu su ga dužnost, podsjetimo, prije sedam godina izabrali bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i ondašnji premijer Zoran Milanović, a prije tri godine smo mu predsjednica i ja kao premijer produžili povjerenje.

Prema informacijama s kojima raspolažem, ne vidim njegovu izravnu odgovornost, no usuglasili smo se da će biti razriješen s obzirom na uočene nezakonitosti i nepravilnosti kod niza djelatnika službe koju vodi. Kako VSOA ne bi ostala bez čelnika - jer general Kinder nema zamjenika - razrješenje će stupiti na snagu kada se dogovorimo o njegovoj zamjeni. O novom ravnatelju VSOA-e mora postojati suglasje predsjednika države i predsjednika Vlade RH, a imenujemo ga na prijedlog ministra obrane. Riješit ćemo to.

Bili bismo despoti, autokrati, tirani...

SDP? Pregovori sa strankama ljevice o nastupu na parlamentarnim izborima? Dovoljno je pročitati intervjue Viktora Gotovca koji je izbačen jer se nije slagao s odlukama mudrog rukovodstva SDP-a. Love se za slamke spasa i nastoje, nakon što su se raspolovili u Hrvatskom saboru, nasloniti na neke druge koji su možda malo popularniji od njih.

Od SDP-a nas više ništa ne čudi. Kako smo u COVID krizi spriječili njihov naum o 400.000 otkaza, tako će se i sada naša Vlada odlučno suočiti sa svim izazovima

Sad su još eliminirali partijsko vodstvo u Zagrebu. Da smo to napravili mi u HDZ-u, bili bismo despoti, autokrati, tirani... Bili bismo otprilike kao Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome - ništa.    

NAPOMENA: Plenkovićeve odgovore na pitanja o šteti koju Milanović nanosi Hrvatima u BiH i njegovim vulgarnim uvredama na račun visokog predstavnika međunarodne zajednice donosimo u zasebnom članku.

A A A