Vijesti
19. 10. 2022.

Milanović ustrajno štiti interese Kremlja. Glavna je zvijezda u Putinovim medijima, a izoliran u demokratskom svijetu

PVRH Andrej Plenković: Zgrožen sam Milanovićem i njegovim trabantima koji sve više razotkrivaju svoje kremljanske stavove. Strani instruktori dolazili su uvježbavati hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata, a i naši su vojnici išli na obuku u druge zemlje. Zar su to zaboravili ovi proruski političari? Hrvati, koji su i sami bili žrtva svirepe agresije, najbolje razumiju kroz što prolaze Ukrajinci. MVEP Gordan Grlić Radman: Cijeli civilizirani svijet na strani je Ukrajine, Milanović je ostao usamljen. Njegove su izjave - sulude. Čim progovori, nanosi štetu Hrvatskoj. Trebao bi nas prestati sramotiti.

Kremljenko k'o Kremljenko, mahnita, psuje i vrijeđa čim su ugroženi interesi njegovih ruskih pokrovitelja. Na sreću, svi na civiliziranom Zapadu i u demokratskom svijetu znaju tko je on. I više ga ne tretiraju kao ozbiljnu osobu, nego kao Putinova potrčka.

Na novi Milanovićev ispad u korist kremljanskog režima reagirali su i predsjednik Andrej Plenković (na sjednici Vlade RH) i šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman (na konferenciji za medije).

Donosimo ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Bili smo i bit ćemo i dalje na pravoj strani povijesti, pravde i morala!

Zgrožen sam Milanovićem i njegovim trabantima koji u Hrvatskom saboru sve više i više razotkrivaju svoje kremljanske stavove. Strani instruktori dolazili su uvježbavati hrvatske vojnike tijekom Domovinskog rata, a i naši su vojnici išli na obuku u druge zemlje. Zar su to zaboravili ovi proruski nastupajući političari?

Koliko god se zbog interesa Kremlja Milanović tome protivio, Hrvatska neće propustiti priliku da postane energetsko čvorište!

Širi napori na europskoj razini

Hrvatska mogućom obukom ukrajinskih vojnika ne „ulazi u rat“, ne radi se ni o kakvom „dolasku rata u Hrvatsku“ - kako to podvaljuje Milanović - nego o konzistentnoj politici koja kroz misiju pomoći (European Union Military Assistance Mission Ukraine) prati šire napore na razini cijele Europske unije.

Ministri vanjskih poslova članica EU-a, njih 21, iskazali su načelnu spremnost da njihove države sudjeluju u uvježbavanju ukrajinskih vojnika.

Raskrinkani Milanovićevi & Putinovi fanovi

Bili smo i bit ćemo i dalje na pravoj strani povijesti, pravde i morala! Uostalom, Hrvatska već mjesecima vojno podržava Ukrajinu, uza sve ostale vrste pomoći, i to je potpuno u skladu s postupcima Vlade RH od početka ruske agresije. No očito nije u skladu s razmišljanjima Milanovićevih poklonika, tih raznoraznih bojkotera i kritizera.

Raskrinkan kao pripadnik sekte koja veliča Putina, Raspušenko se znoji kao prisilno mobilizirani Rus prije slanja u okruženi Herson!

To je ta razlika između onih koji pridonose nikad snažnijem međunarodnom položaju Hrvatske i onih koji nanose štetu našoj zemlji.

Sa zadovoljstvom smo domaćini Krimske platforme

I u obraćanju zastupnicima Vrhovne rade iskazali smo solidarnost s ukrajinskim narodom i dali punu podršku njegovoj borbi za slobodu i teritorijalnu cjelovitost. Hrvatski narod, koji i sam bio žrtva svirepe agresije, najbolje razumije kroz kakve patnje prolaze Ukrajinci.

Andrej Plenković zastupnicima Vrhovne rade: Čvrsto stojimo uz vas, na strani pravde i istine! Slava Ukrajini!

Stoga ćemo sa zadovoljstvom biti domaćini prvom Parlamentarnom samitu Krimske platforme idućeg tjedna u Zagrebu, na kojem će sudjelovati i predsjednik Vrhovne rade Ruslan Stefanchuk i predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi.

GRLIĆ RADMAN: Nitko nema pravo dezinformacijama uznemiravati javnost i plašiti je „ratom“

Milanović je u ruskim režimskim medijima postao glavna zvijezda. Ustrajno štiti interese Kremlja. S druge strane, izoliran je na Zapadu. Ostao je usamljen. Cijeli demokratski svijet na strani je Ukrajine, a Milanovićeve su izjave - sulude. Čim progovori, nanosi štetu Hrvatskoj.

Milanović uporno radi za Kremlj, no sad se dosjetio to činiti pod krinkom 'zaštite' Hrvata u BiH - koje je sam izdao!

Milanović obmanjuje u korist Kremlja

Nitko nema pravo dezinformacijama obmanjivati javnost, pa ni predsjednik RH. Nitko je nema pravo uznemiravati i plašiti „ratom“. Države članice EU-a usuglasile su novu razinu pomoći Ukrajini, među ostalim i obuku oko 15.000 njenih vojnika u čitavoj Europskoj uniji, ali će se tek idućih tjedana raspravljati o modalitetima i operativnim koracima.

Ne radi se ni o kakvom „ratu“, nego o međunarodnoj misiji i dosljednoj pomoći koju je Hrvatska, zajedno s partnerima i saveznicima, i dosad pružala Ukrajini. Milanović bi nas trebao prestati sramotiti pred civiliziranim svijetom.

A A A