Vijesti
31. 5. 2022.

Koliko god se zbog interesa Kremlja Milanović tome protivio, Hrvatska neće propustiti priliku da postane energetsko čvorište!

PVRH Andrej Plenković iz Bruxellesa: Smeta mu - zacijelo i iz ljubomore, jala i pakosti - to što će RH znatno povećati kapacitete i LNG terminala na Krku i plinovoda i naftovoda te time kapitalizirati svoj zemljopisni položaj. Milanović već mjesecima ide na ruku ruskom agresoru, to više ne može biti slučajno! Nanosi veliku štetu Hrvatskoj, sramoti nas pred civiliziranim svijetom. Zašto želi da Rusija i dalje prodajom energenata financira agresiju u kojoj svakodnevno gine golemi broj ukrajinskih civila i vojnika, to neka sam objasni javnosti.

Očekivano, Kremljenko Milanović pati, pobjesnio je zato što su čelnici država članica EU-a - zahvaljujući Hrvatskoj i najavljenom proširenju kapaciteta Janafovih naftovoda - na sastanku Europskog vijeća postigli dogovor o zabrani uvoza ruske nafte.

Priliku koja joj se nudi Hrvatska neće propustiti! Postat ćemo ključna točka za opskrbu srednje Europe naftom & plinom!

Kremljenko protiv sankcija Rusiji

Karijes s Pantovčaka otvoreno se suprotstavio novom, usuglašenom, paketu sankcija protiv Ruske Federacije. Kao da slušamo nekoga ruskog dužnosnika… Zadatak je zadatak.

Milanoviću je iz Bruxellesa odgovorio predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković. Donosimo ključne naglaske:

Milanović nas sramoti pred civiliziranim svijetom

Svojim stavovima kojima kontinuirano, već mjesecima, ide na ruku ruskom agresoru. To više ne može biti slučajno. Milanović nanosi veliku štetu Hrvatskoj. Sramoti nas pred civiliziranim svijetom.

Još jedna proruska teza

Potpuno je promašena i njegova današnja proruska teza da europske sankcije 'ne funkcioniraju'. Sankcije itekako funkcioniraju - inače ne bi Kremlj njihovo ukidanje postavljao kao prvi uvjet na početku svakog razgovora. A zašto Milanović želi da Rusija i dalje prodajom energenata financira agresiju u kojoj svakodnevno gine golemi broj ukrajinskih civila i vojnika, to neka sam objasni javnosti.

Dok RH ima najveći broj zaposlenih u povijesti & uz pomoć EU-a postaje strateška zemlja za opskrbu energentima, Milanović nas želi sukobiti sa zapadnim saveznicima!

Na pravoj smo strani povijesti i prava!

Sankcije su i moralno pitanje. Svaka država mora znati da su njeni odabiri ujedno i moralni odabiri. Odabiri naše Vlade potpuno su jasni - na pravoj smo strani povijesti i prava! Novim, šestim paketom sankcija EU je još jednom iskazala jedinstvo. 

Sitni zavidnik

Osim toga, Milanoviću smeta - zacijelo i iz ljubomore, jala i pakosti - to što će Hrvatska u ovim izmijenjenim geopolitičkim i geoekonomskim okolnostima prerasti u strateško energetsko čvorište za srednju Europu - za opskrbu Mađarske, Slovenije, Slovačke, BiH...

300 milijardi € vrijedan plan „RePower EU“ uključuje ulaganja u proširenje LNG terminala & plinovoda i naftovoda u Hrvatskoj!

Smeta mu to što će RH znatno povećati kapacitete LNG terminala na Krku i plinovoda i naftovoda te time kapitalizirati svoj zemljopisni položaj.

Neće proći!

No koliko god se on tome protivio, Hrvatska neće propustiti priliku koja joj se ukazala! Koristimo ovaj trenutak ne samo za zaštitu nacionalnih interesa, nego i za preuzimanje veće regionalne uloge.

Milanovićevi su stavovi nesumnjivo proruski. Na njega se u međunarodnoj zajednici gleda s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i s podsmijehom

A A A