Vijesti
31. 10. 2022.

Sa sjednice Predsjedništva: Snažniji međunarodni položaj Hrvatske, dogovor sa sindikatima & zaštita standarda hrvatskih građana!

(VIDEO) Mario Kapulica: Analizirali smo sve bitne događaje od proteklog tjedna te razgovarali o onome što nam predstoji. Efekti konferencije Krimske platforme održane u Zagrebu važni su za položaj Hrvatske u međunarodnoj politici. Postignut je i dogovor sa sindikatima, gdje smo iznašli rješenje kako da, u skladu s mogućnostima državnog proračuna, povećamo plaće. Našoj je stranci u fokusu rad na zaštiti i poboljšanju standarda hrvatskih ljudi.

Nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, izjavu za medije dao je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ i saborski zastupnik Mario Kapulica:

- Uoči sjednice položili smo vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju i odali počast preminulim hrvatskim braniteljima, koji su najzaslužniji za samostalnu Republiku Hrvatsku. Isto su to učinile i naše organizacije u ostalim županijama.

Vijenci i svijeće na Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Fokusirani na standard hrvatskih građana

Istaknuo je da se na sjednici u Središnjici HDZ-a razgovaralo o svim bitnim događajima od proteklog tjedna te o aktivnostima koje predstoje:

- Efekti konferencije Krimske platforme održane u Zagrebu važni su za položaj Hrvatske u međunarodnoj politici. Postignut je i dogovor sa sindikatima, gdje smo iznašli rješenje kako da, u skladu s mogućnostima državnog proračuna, povećamo plaće. Našoj je stranci u fokusu rad na zaštiti i poboljšanju standarda hrvatskih ljudi.

Postignut dogovor Vlade RH & sindikata javnih i državnih službi!

Na pitanje o izmjenama izbornih jedinica, kazao je da o tome nije bilo riječi na današnjoj sjednici:

- Naravno da će se razgovori o tome voditi, no mi to pitanje zasigurno nećemo politizirati. Poslušat ćemo što će o tome reći stručna javnost i donositi odluke u interesu hrvatske države.

Božinović: Policija radi sve kako bi održala sigurnost zemlje

Na pitanja novinara odgovarao je i međunarodni tajnik stranke, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Upitan o huliganskom obračunu u Zagrebu, kazao je da je potrebna društvena osuda te da svi koji imaju riječ s težinom u javnom prostoru to ne brane i ne traže neko opravdanje:

- Riječ je o pojedincima koji nisu predstavnici navijačkih skupina, klubova, hrvatskog nogometa ili sporta. Huliganizam fenomen s kojim se trebamo nositi i koji trebamo sprječavati.

Na pitanje o porastu broja ilegalnih migranata, Božinović je istaknuo da policija radi sve kako bi održala sigurnost zemlje:

- Za razliku od nekih drugih zemalja, suočavanje s problemom migranata u Hrvatskoj prolazi vrlo civilizirano.

A A A