Vijesti
5. 11. 2022.

Nakon kreditnih obveza, Vlada RH na sebe preuzela i sva ulaganja u opremanje nove bjelovarske bolnice

PVRH Andrej Plenković: Objedinjeni hitni prijem omogućuje povećanje prihvata broja pacijenata za 30%. No problem je to što je bivši bjelovarsko-bilogorski župan za izgradnju uzeo dva kredita teška više od 200 milijuna kuna, pa je država morala preuzeti financiranje anuiteta kako bi rasteretila županijski proračun. Postigli smo danas dogovor da ćemo, mimo isplate od 17 milijuna godišnje za kredit, izraditi model za dovršetak uređenja i opremanja bolnice. Vlada RH uvrstit će potrebna sredstva u Državni proračun za 2023. i riješiti to pitanje na zadovoljstvo svih. Župan Marko Marušić: Hvala premijeru Plenkoviću, ovime je spašen zdravstveni sustav u BBŽ-u!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a obišao je, zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem, novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, u koju je dosad uloženo 272 milijuna kuna.

Već preseljen dio odjela stare bolnice

Nakon obilaska, Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo činjenicom što se dio odjela stare paviljonske bolnice već preselio u novu zgradu, čime su osigurani kvalitetniji uvjeti i pacijentima i medicinskom osoblju:

- Novi Objedinjeni hitni prijem omogućuje povećanje prihvata broja pacijenata za 30%. Podsjećam da je bivši bjelovarsko-bilogorski župan za izgradnju uzeo dva kredita teška više od 200 milijuna kuna, pa je Vlada morala na sebe preuzeti financiranje tih obaveza kako bi rasteretila županijski proračun.

S čvrstim osloncem u vrijednostima Domovinskog rata, okrenuti smo budućnosti i suočavanju sa suvremenim izazovima!

Vjerujem da će to cijeniti više od sto tisuća građana koji gravitiraju prema ovoj bolnici - dodao je hrvatski premijer.

Dovršetak uređenja i opremanja

Ujedno je otkrio da je na današnjem sastanku sa županom Markom Marušićem, gradonačelnikom Dariom Hrebakom i vodstvom OB-a Bjelovar postignut dogovor da će Vlada, mimo isplate godišnjeg anuiteta od 17 milijuna kuna za kredit, financijski podržati i dovršetak uređenja i opremanja bolnice:

- Uvrstit ćemo potrebna sredstva u Državni proračun za 2023. i riješiti to pitanje na zadovoljstvo svih. Nova bolnička zgrada treba biti u cijelosti uređena, u potpunosti dostupna pacijentima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

BBŽ u Vladi ima prijatelja i partnera u svim projektima za bolji život građana - Brza cesta do Bjelovara bit će dovršena 2024. godine!

Župan Marko Marušić zahvalio je Vladi i premijeru Plenkoviću na pomoći i razumijevanju:

- Tim je, ne samo za ovu godinu, spašen zdravstveni sustav Bjelovarsko-bilogorske županije. Veseli me to što ćemo opremiti bolnicu, a sve u svrhu kvalitetnije zdravstvene zaštite naših sugrađana.

KVALITETNA SURADNJA S KATOLIČKOM CRKVOM

Prije obilaska nove bolnice, predsjednik Andrej Plenković sastao se u Biskupskom ordinarijatu s bjelovarsko-križevačkim biskupom mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom:

- Zajednički su nam prioriteti obnova sakralnih objekata nakon potresa te sigurna i pristupačna opskrba energentima. Obišli smo i katedralu svete Terezije Avilske koja je u visokoj fazi obnove, izgleda doista krasno. Predani u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom, nastavljamo kvalitetnu suradnju i dijalog s Katoličkom Crkvom.

Izvrsna suradnja s Vatikanom, obostrana predanost ravnopravnosti Hrvata u BiH & prekid ruske agresije!

U svojstvu predsjednika naše stranke, Plenković je u Bjelovaru sudjelovao i na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a.

Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih ljudi na tolikim odgovornim dužnostima!

A A A