Vijesti
11. 11. 2022.

Ovo je godina strateških uspjeha & isporuke rezultata naših napora i odgovorne politike proteklih godina!

Dan Vukovarsko-srijemske županije. PVRH Andrej Plenković: Pelješkim mostom spojili smo državni teritorij, ulaskom u Schengen i eurozonu dovršavamo europske integracije, a nabavom Rafalea podižemo obrambene sposobnosti. Ti golemi uspjesi ostat će trajna baština ove Vlade RH. Reforme i mjere koje provodimo donose korist svim građanima. Nakon očuvanja 700.000 radnih mjesta u COVID krizi, ove smo godine s dva paketa mjera, vrijedna 26 milijardi kuna, zaštitili standard građana i nacionalnu ekonomiju u globalnoj krizi. Kroz Projekt Slavonija dosad su samo u VSŽ investirane četiri milijarde kuna.

U svom govoru na svečanoj sjednici Županijske skupštine, održanoj u Županji u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik Vlade RH i HDZ-a poručio je da je Slavonija izrazito važna za Hrvatsku, i to zbog svojih vrijednih ljudi, zbog poljoprivrede, drvne industrije te razvoja malog i srednjeg poduzetništva, ali i iz geoprometnih razloga.

Važna je - dodao je Andrej Plenković - i zbog zaštite hrvatske i europske granice.

Donosimo ostale naglaske iz njegovog govora:

Ostvarujemo kapitalne ciljeve!

Ovo je godina isporuke rezultata naših napora i odgovorne politike proteklih godina, ostvarujemo strateške, kapitalne ciljeve Hrvatske!

Pelješkim mostom spojili smo državni teritorij, ulaskom u Schengen i europodručje dovršavamo europske integracije, a nabavom Rafalea podižemo obrambene sposobnosti. Ti golemi uspjesi ostat će trajna baština ove Vlade RH.

Europski parlament golemom većinom glasova odlučio - Hrvatska ulazi u Schengenski prostor!

Porast zaposlenosti & plaća

Reforme i mjere koje provodimo donose korist svim građanima. Povećavamo zaposlenost, povećavamo plaće.

Prosječnu neto plaću podigli smo na 7.679 kuna. No na tome ne kanimo stati, zadali smo si novi cilj - 8.200 kuna do kraja mandata!

Nakon očuvanja 700.000 radnih mjesta u COVID krizi - radi čega smo za isplatu plaća u 2.500 poduzeća u VSŽ-u izdvojili 250 milijuna kuna - ove smo godine s dva paketa mjera, ukupno vrijedna 26 milijardi kuna, zaštitili standard hrvatskih građana i nacionalnu ekonomiju u ovoj globalnoj energetskoj krizi.

Rekordna europska sredstva

Zahvaljujući pak rekordnim europskim sredstvima za koja smo se izborili, ulaže se diljem Lijepe Naše.

Potpisan Sporazum o partnerstvu s Europskom komisijom - 9 milijardi € bespovratnih EU sredstava za razvoj Lijepe Naše!

Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem dosad su samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji investirane četiri milijarde kuna, a kroz novi Višegodišnji financijski okvir, Instrument „EU iduće generacije“ te Nacionalni plan oporavka i otpornosti imamo prigodu dalje realizirati razvojno-socijalne projekte i raditi na dobrobit istoka Hrvatske.

Čestitam vam u ime Vlade RH i u svoje osobno ime Dan županije!

ZAUVIJEK ZAHVALNI HRVATSKIM BRANITELJIMA

Uoči sjednice, premijer Plenković položio je vijenac i zapalio svijeću kod Spomen-obilježja poginulim HR braniteljima županjske Posavine:

- Zauvijek ćemo ostati zahvalni našim braniteljima, koji su dali najviše za slobodu hrvatskog naroda i Domovine, koja je danas demokratska i snažno međunarodno profilirana država. Još jednom se s najdubljim pijetetom klanjamo njihovoj žrtvi.

A A A