Vijesti
15. 11. 2022.

Dok se SDP raspada, a Grbin propada, Hrvatska raste! Na žalost destruktivaca, naša je Vlada uspješna, a izbori će biti - redoviti!

(VIDEO) „AKTUALAC“. PVRH Andrej Plenković: Za razliku od udružene oporbe, koja svako jutro zaziva pad Vlade, mi održavamo političku stabilnost. Da nema nje, ne bi bilo ni rasta BDP-a, ni većih plaća i mirovina, ni rekordne zaposlenosti, ni zaštitnih mjera od 26 milijardi kuna, ni eurozone i Schengena, ni sjajne turističke sezone… * Grbin, izbacili ste pola partije, dvojicu šefova zagrebačkog SDP-a, u Saboru su Socijaldemokrati brojniji od vas, a imate obraza dijeliti lekcije o demokraciji!? 2016. porazili smo Milanovića i Vas, 2020. Bernardića i Vas, i to s „košarkaških“ 25 razlike, a pobijedit ćemo Vas i na redovitim izborima 2024. godine! * Penava, tko je doveo Ruse u Agrokor i u čijem mandatu? Pitajte SDP. Jesam li ja išao u Moskvu po kredite koje nisam mogao vraćati ili je to radio bivši vlasnik?

13. sjednica Hrvatskog sabora započela je aktualnim prijepodnevom. Članovi naše Vlade, predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem, čvrsto su, oštro i argumentirano odgovarali na pitanja oporbenih zastupnika, jalovih i ujedinjenih u manjku sadržaja, a višku destruktivnosti i malicioznosti.

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora Peđi Grbinu (SDP 1), Davorku Vidoviću (SDP 2) i Ivanu Penavi (DP):

SDP-ov despot dijeli lekcije o demokraciji & ekonomiji

Zastupniče Grbin, izbacili ste pola svoje partije, Socijaldemokrate kojih u Saboru ima više nego vas, dvojicu predsjednika zagrebačkog SDP-a... i onda imate obraza dijeliti lekcije o demokraciji!?

Usuđujete se pričati i o ekonomiji, a zatekla nas je „spaljena zemlja“ nakon SDP-ove, Milanovićeve Vlade!? U odnosu na vaš mandat, prosječnu neto plaću podigli smo za 2.055 kuna - sad iznosi 7.697 kuna. A vi ste je u četiri godine uspjeli povećati za parsto kuna!

Unatoč i usprkos globalnoj krizi, Hrvatska ima gospodarski rast od 6%, što nas svrstava u Top 4 Europske unije. Ima za SDP nezamislivih 1.632.000 osiguranika, stopa zaposlenosti gotovo je 69%, a naša je Vlada povećala „minimalac“ na 4.320 kuna, ispunivši već sada ono što smo obećali do kraja mandata.

Uistinu ohrabruje da smo među 5 država s najvišom stopom gospodarskog rasta u Europskoj uniji!

Za šest tjedana Hrvatska ulazi u europodručje i Schengenski prostor. To Vama, koji navodno živite u Puli, i nije tako loše. Zamislite što će to značiti za istarski turizam! Godine 2016. porazili smo Milanovića i Vas, 2020. Bernardića i Vas - i to s „košarkaških“ 25 razlike - a pobijedit ćemo Vas i na redovitim izborima 2024. godine!

Članstvo u europodručju i Schengenskom prostoru - veliki reputacijski iskorak prema ulagačima!

Do parlamentarnih izbora ima još dosta, dosta vremena

Zastupniče Vidović, kada dođe vrijeme, iznijet ćemo prijedlog izmjene izbornih jedinica. Do parlamentarnih izbora ima još dosta, dosta vremena.

CROBAROMETAR: HDZ raste unatoč svim oporbenim nasrtajima, a SDP i „NE Možemo“ nastavljaju - tonuti!

Za razliku od agende udružene oporbe, koja svako jutro zaziva pad Vlade RH i prijevremene izbore, mi održavamo političku stabilnost u zemlji. Da nema nje, ne bi bilo ni gospodarskog rasta, ni povećanja plaća i mirovina, ni rekordne zaposlenosti, ni paketa zaštitnih mjera vrijednih 26 milijardi kuna, ni socijalne sigurnosti, ni članstva Hrvatske u eurozoni i Schengenu, ni sjajne turističke sezone…

Besplatni obrok u svim osnovnim školama u Hrvatskoj & novo povećanje minimalne plaće!

Oporba prilično zaostaje za HDZ-om, pa joj stoga poručujem da se već sada počne pripremati za izbore. No oni će se održati onda kada su i predviđeni - 2024. godine!

Pitajte SDP & Todorića za Ruse u Agrokoru!

Zastupniče Penava, sve što ste, kao bivši HDZ-ovac, napravili u Vukovaru, bilo je zahvaljujući našoj Vladi. U srčanim ste intervjuima naglašavali da za Vukovar nema bolje Vlade! No sad ste, eto, postali to što jeste.

Što se tiče podmetanja o Agrokoru, ponovit ću da je ta kompanija bila pred potpunim slomom, sa 7 milijardi eura duga. I naravno da smo reagirali - zbog 60.000 radnika, zbog hrvatske poljoprivrede i OPG-ova, zbog dobavljača… Spriječili smo kolaps cijelog gospodarstva, a to je restrukturiranje ocijenjeno kao jedno od najboljih u svijetu!

Fondovi će morati puno toga objasniti. Zanimljivo je da baš Milanović, koji zastupa ruske stavove, uporno laže da je Vlada izručila Agrokor Rusima

Prošlo je pet godina, tvrtka se iz gliba digla nazad na tržišnu osnovu, smanjila je dug na 1.1 milijardi eura. A tko je doveo Ruse u Agrokor? Jesam li ja išao u Moskvu po kredite koje nisam mogao vraćati ili je to radio bivši vlasnik? Tko je doveo te Ruse u Hrvatsku, u mandatu čije Vlade? Pitajte SDP.

A A A