Vijesti
2. 12. 2022.

Hoće li se oporba i dalje zakopavati u živi pijesak slijepo se povodeći za Milanovićevim lažima?

(VIDEO) Plenković: Dokazali smo da je priča o 'neustavnosti' izmišljena, da je i dosad ministar obrane slao predsjedniku RH upite o misijama. Jednom mu je pisao čak i zamjenik ministra, i to u mandatu SDP-a! Oporba ima još dva tjedna da stane na pravu stranu povijesti. Kapulica: Putin i računa da će s vremenom pojedini parlamenti okrenuti leđa Ukrajini. A Milanović tumači da joj treba obustaviti pomoć 'kako bi rat što prije završio'. Kako bi Kijev što prije pokleknuo. Cappelli: Kako danas, tako su i prije tražili izlike. Iznalazili su opravdanja da NE donesemo Deklaraciju o Ukrajini. Habijan: Neki se još boje Milanovića. Najviše mi je žao MOST-a, oni se ne usuđuju čak ni sudjelovati u saborskoj raspravi.

Javnost je i dalje zaokupljena blamažama koje si priređuju mnogi oporbeni zastupnici, ne samo Milanovićevi mališani iz MOST-a, držanjem ljestvi Štetočini s Pantovčaka.

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića & mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu

U ovom članku donosimo komentare predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića (izjava za medije), potpredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Marija Kapulice i predsjednika Odbora za vanjske poslove Garija Cappellija (rasprava u Hrvatskom saboru) te zastupnika Damira Habijana (gostovanje na N1).

PLENKOVIĆ: Ili Milanovićeve laži ili pomoć Ukrajini!

Pratili ste saborsku raspravu, predočili smo javnosti dokaze da je i dosad ministar obrane slao predsjedniku RH dopise o misijama vojne potpore. Čak smo našli primjer da je predsjedniku države pisao zamjenik ministra, i to u mandatu upravo SDP-ove, Milanovićeve Vlade!

Potvrdilo se da je priča o 'pogrešnoj proceduri' ili 'neustavnosti' potpuno - promašena. Izmišljena.

Oporba neće uspjeti prikriti činjenicu da se Milanović protivi našoj potpori Ukrajini. To nije „pravno pitanje“, nego njegov politički stav!

Umjesto da se i dalje zakopavaju u živi pijesak povodeći se za Milanovićevim lažima, oporbeni zastupnici imaju priliku donijeti odluku da Hrvatska pomogne Ukrajini. Imaju još dva tjedna da stanu na pravu stranu povijesti i pravde. A ako su protiv pomoći, onda neka to jasno kažu!

I još nešto: nisu civilni dio MORH-a, politika ili HDZ osmislili način na koji bi HV trebao sudjelovati u zajedničkoj EU misiji, nego je takvu vrstu angažmana ponudio Glavni stožer Oružanih snaga RH.

KAPULICA: Milanović - lider oporbe protiv Ukrajine

VIDEO

Ruski režim upravo i računa da će se, s vremenom, u zapadnim demokracijama naći parlamenata koji će ukrajinskom narodu - pod ovim ili onim izgovorom - okrenuti leđa. Zato Putin i ne odustaje od agresije!

I u nas, nažalost, ima protivnika potpore Ukrajini. Njihov je lider Milanović - koji međunarodnoj zajednici tumači da se treba obustaviti pomoć žrtvi agresije 'kako bi rat što prije završio'. Kako bi Kijev što prije pokleknuo. I to je jedini razlog zašto u Hrvatskom saboru raspravljamo o ovoj temi, a 'pravni prijepori' tek su izmišljotine i izlike!

I preleti saveznika smetali su Milanoviću

Dok je francuski humanist Alain Finkielkraut kritizirao vlast u svojoj državi jer nije dovoljno pomagala Hrvatsku kao žrtvu velikosrpske agresije, naši 'humanisti' iz oporbe traže suprotno: da se NE pomaže Ukrajini. Pritom daju bianco potporu Milanoviću - danas u njegovom suprotstavljanju zajedničkoj EU misiji, jučer ulasku novih država u NATO, prekjučer preletima savezničkih zrakoplova nad Hrvatskom.

Prokremljanske izjave? Na svoju žalost, Milanović nije nadležan za to tko će, kada i kako letjeti u hrvatskom zračnom prostoru

CAPPELLI: Pozivali su se čak i na Hladni rat!?!

Kako danas slušamo izlike o 'protuustavnosti', tako su i prije oporbeni zastupnici vrlo 'maštovito' iznalazili opravdanja da se NE donese Deklaracija o Ukrajini: govorili su da je riječ o 'nastavku Hladnog rata', 'sukobu SAD-a i Rusije', 'pričekajmo', 'pitajmo druge', 'zar baš moramo biti među prvima?'...

I jučer i danas traže se izlike samo kako se ni pomoglo ukrajinskom narodu.

https://www.hdz.hr/article/3102/prokremljanske-izjave-na-svoju-zalost-milanovic-nije-nadlezan-za-to-tko-ce-kada-i-kako-letjeti-u-hrvatskom-zracnom-prostoru

TKO SE BOJI ZOKE JOŠ, TRI ZA GROŠ

Habijan je napomenuo da je većina oporbe morala odustati od lažne teze o 'krivoj proceduri', no dio nje još nije odustao od Milanovića, od njegovog odbijanja da Hrvatska pomogne Ukrajini:

- Još ga se boje. Najviše mi je žao Nikole Grmoje i ostalih MOST-ovih zastupnika, oni se ne usuđuju čak ni sudjelovati u saborskoj raspravi o tako važnom pitanju.

O todorićevskoj oporbi & otužnom Grmuljatoru

A A A