Vijesti
16. 3. 2022.

Prokremljanske izjave? Na svoju žalost, Milanović nije nadležan za to tko će, kada i kako letjeti u hrvatskom zračnom prostoru

Andrej Plenković iz Madrida: Zajednički letovi francuskih aviona s našim MIG-ovima snažna su poruka solidarnosti nakon što je na Zagreb pao dron. Saveznici su pokazali da su uz nas. * Komično je Milanovićevo podmetanje o "cigari i konjaku na nosaču aviona". Očito se vodi vlastitim praksama jer ja ne pušim, ne pijem alkohol. Nastojim najbolje što znam raditi svoj posao - brinuti o rastu BDP-a, sigurnosti i zaštiti standarda. * Iako ima ovlasti u vanjskoj politici, ne znam koji je to međunarodni kontakt on obavio ovih dana, a da je koristan za sigurnost naše zemlje. Odbacujem jeftine tvrdnje nekog tko s dolaskom Rafalea i američkih F-16 nema baš ništa.

Na upit novinara tijekom zajedničke konferencije za medije s premijerom Kraljevine Španjolske  Pedrom Sánchezom predsjednik Vlade RH i HDZ-a osvrnuo se na nove prostote i „bisere“ Štetočine s Pantovčaka.

Donosimo ključne naglaske iz odgovora Andreja Plenkovića:

Saveznici pokazali da su uz nas

Zajednički letovi francuskih borbenih zrakoplova Rafale s našim MIG-ovima snažna su poruka solidarnosti i partnerstva s Hrvatskom nakon što je na Zagreb pao dron. Saveznici su pokazali da su uz nas.

Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti hrvatskog neba, Štetočina s Pantovčaka tjera naše saveznike?!

Vojne vježbe sa saveznicima odvijaju se prema planu koji usvaja Vlada RH, a koji je prihvatio Zoran Milanović. Predsjednik Republike nije nadležan odlučivati tko će, kada i kako letjeti u hrvatskom zračnom prostoru. Nadležna je - Vlada.

Jeftin. Smiješan. Deplasiran.

Odbacujem jeftine tvrdnje nekog tko s dolaskom Rafalea i američkih aviona F-16 nema baš ništa. Smiješna je, apsolutno deplasirana njegova insinuacija da je moja konferencija za medije u Banskim dvorima povezana s trenutkom preleta aviona nad Zagrebom.

Istraga je pokazala da je besposadna letjelica bila naoružana - Treba utvrditi kako je i zašto ona došla u Hrvatsku!

Jučer sam stao pred novinare s jedinim ciljem da razjasnim da glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nije raspolagao s novijim informacijama o naoružanoj letjelici, da maknem konfuziju iz etera, da ne zbunjujemo hrvatske građane.

„Vrhovniku“ se priviđa

Podjednako je komično i Milanovićevo podmetanje o "cigari i konjaku na nosaču aviona". Očito se vodi vlastitim praksama jer ja ne pušim, ne pijem alkohol, a kamoli da to radim na nosaču „Charlesu de Gaulleu“ u ovim izazovnim okolnostima. Nastojim najbolje što znam raditi svoj posao - brinuti o sigurnosti hrvatskih građana, zaštiti standarda, radnim mjestima i gospodarskom rastu.

Preletima Rafalea šaljemo poruku sigurnosti našim građanima, ali i poruku solidarnosti & strateškog partnerstva

Ni prstom nije mrdnuo

Iako ima ovlasti u vanjskoj politici, ne znam koji je to Milanović međunarodni kontakt obavio zadnjih dana, a da je relevantan, koristan za sigurnost naše zemlje. Za razliku od njega, mi smo razgovarali sa svim partnerima u EU-u, glavnim tajnikom NATO-a, francuskim predsjednikom Macronom u Versaillesu, državnim tajnikom SAD-a, ovdje danas s premijerom Sánchezom…

U Hrvatskoj imate one koji rade & one koji podmeću nogu i mrze

Milanovićevi mališani & mališanke

Mnogi u oporbi, prije samo tri tjedna, odbijali su podržati Deklaraciju o Ukrajini u Hrvatskom saboru. Mislili su da se moraju konzultirati s Milanovićem čak i dok je svakodnevno sipao prokremljanske izjave. Drago mi je da su se nakon 24. veljače prosvijetlili te stali na pravu stranu povijesti.

Nebuloze o „ruskom igraču“ najglasnije iznose oni koji su donedavno, u maniri pravih rusofila, najžešće osporavali našu dosljednu politiku spram Ukrajine

Snažna gesta trojice premijera

Odlazak slovenskog premijera Janeza Janše, poljskog Mateusza Morawieckog i češkog Petra Fiale u Kijev jaka je poruka solidarnosti. Svaka inicijativa koja može pridonijeti miru i zaustaviti ubijanje ukrajinskih civila više je nego dobrodošla. S obzirom na naše bolno iskustvo srpske agresije, posebno razumijemo koliko je važno da se nasilje zaustavi.

Slike užasa rata bude nam bolna sjećanja na velikosrpsku agresiju. Stoga se hrvatski narod posebno solidarizira s našim prijateljima u Ukrajini

A A A