Vijesti
17. 12. 2022.

Odbijanje da pomognu Ukrajini pratit će ih dugo, dugo! Morat će živjeti s teškom stigmom!

PVRH Andrej Plenković: Oporba je pala na ispitu morala, povijesti i solidarnosti! Glasovanje o EU misiji velika je razdjelnica između onih koji odgovorno štite nacionalne interese te, s druge strane, političkih patuljaka i kukavica. PPVRH Tomo Medved: Oni koji su odbili pomoći žrtvi neće moći izbjeći sud povijesti! Zastupnici iz gradova koji su bili najveće žrtve velikosrpske agresije trebali bi najbolje razumjeti kroz koje patnje danas prolaze Ukrajinci - kao što smo nekoć prolazili mi Hrvati. General Miljenko Filipović: Za Penavu Mariupolj nije žrtva, a ruska invazija nije agresija. Sada mu smetaju ukrajinski branitelji, ali mu više NE smetaju Lex Perković, noćni prepad s ćirilicom i Milanovićeve tvrdnje da su u Domovinski rat išli samo siromašni i glupi!

Ne sliježu se dojmovi o epskom posrnuću oporbe i sramoti koju je sama sebi nanijela odbivši da Hrvatska pomogne Ukrajini, žrtvi svirepe agresije. 

Donosimo reakcije predsjednika naše Vlade i naše stranke Andreja Plenković, PPVRH/ministra hrvatskih branitelja i zamjenika predsjednika HDZ-a generala Tome Medveda te generala Miljenka Filipovića, predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

S udrugama iz Domovinskog rata

Sva trojica naših čelnika sudjelovala su na prijemu Vlade RH za predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, održanom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Premijer Plenković naglasio je da su hrvatski branitelji i Domovinski rat temelj suvremene hrvatske države:

- To se nikada ne može i ne smije zaboraviti! Donijeli smo niz pripadnih zakona, ispravili mnoge nepravde iz nekih ranijih vremena i popunili pravne praznine, a tako ćemo i nastaviti - s trajnom zahvalnosti i poštovanjem prema onima koji su dali najviše za našu slobodu.

Plenković: Vlada želi ispuniti svoje obaveze prema onima koji su za hrvatsku državu i slobodu dali najviše

PLENKOVIĆ: RH već više od tri desetljeća nije u SFRJ, pa da bude nesvrstana ili neutralna

Glasovanje o zajedničkoj EU misiji vojne pomoći Ukrajini velika je razdjelnica između onih koji odgovorno štite nacionalne interese te, s druge strane, političkih patuljaka i kukavica.

Sa svojim bijegom iz sabornice i neizjašnjavanjem o potpori žrtvi ruske agresije morat će dugo živjeti. I to s teškom stigmom! Pali su na ispitu solidarnosti, morala i povijesti.

Hoće li se oporba i dalje zakopavati u živi pijesak slijepo se povodeći za Milanovićevim lažima?

Hrvatska ne može ostati bešćutna

Hrvatska koja i sama bila žrtva brutalne agresije, koja zna što je to braniti se od brojnijeg neprijatelja, ne može ostati bešćutna dok se prijateljskoj i međunarodno priznatoj državi okupiraju teritoriji, dok se ubijaju i protjeruju ukrajinski civili, žene, djeca, starci.

Uostalom, RH već više od tri desetljeća nije u SFRJ, pa da bude nesvrstana ili neutralna. RH je članica Europske unije i NATO-a, a takva međunarodna pozicija podrazumijeva ne samo prava, nego i određene obaveze. Odbijanje da pomognu Ukrajini, ponavljam, pratit će ih dugo, dugo!

MEDVED: Nastavit ćemo pomagati Ukrajini, snažno kao i dosad, u skladu sa zakonima i Ustavom

Dok cijeli civilizirani zapadni svijet jedinstveno pruža potporu Ukrajini, gotovo je nestvarno da dio zastupnika ne prepoznaje važnost EU misije vojne pomoći, posebice oni iz gradova koji su bili najveće žrtve velikosrpske agresije. Oni bi najbolje trebali razumjeti kroz koje patnje danas prolazi ukrajinski narod.

Kako je moguće da se odjednom zaboravi na sve što smo kao narod proživljavali i koliko nam je tada bila dragocjena i najmanja pomoć!? Kako je moguće da danas neki odbijaju da RH kao odgovorna članica NATO-a i EU-a pruži pomoć zemlji koja je također žrtva svirepe agresije!?

74% građana EU-a odobrava mjere podrške Ukrajini! „Na oporbi je odgovornost hoćemo li ili nećemo pomoći žrtvi brutalne agresije!“

Zauvijek će ostati zapisani u povijesti beščašća!

Hrvatska ne može i neće biti nesvrstana, Hrvatska itekako ima što ponuditi kolegama iz ukrajinske vojske, ukrajinskim braniteljima, a model našeg sudjelovanja u EUMAM-u predložio je upravo Glavni stožer Hrvatske vojske, generali i časnici koji su iznijeli Domovinski rat.

Vlada RH nastavit će pomagati ukrajinskom narodu, snažno kao i dosad, u skladu sa zakonima i Ustavom, a oni koji su bili protiv neće moći izbjeći sud povijesti.

FILIPOVIĆ: Ne mogu shvatiti da je najglasniji protiv pomoći baš gradonačelnik Vukovara

Ne mogu nikako shvatiti ljude koji su u velikosrpskoj agresiji prošli goleme patnje i strahote, a danas odbijaju pomoći prijateljskom ukrajinskom narodu - koji je i sam žrtva svirepe agresije. Nemaju ni trunke suosjećanja, solidarnosti i humanosti.

Ne mogu shvatiti da je najglasniji protiv potpore Ukrajini baš gradonačelnik Vukovara, simbola hrvatske žrtve i stradanja u Domovinskom ratu.

Za Penavu Mariupolj očito nije žrtva, za Penavu očito ruska invazija nije agresija. Sada mu smetaju ukrajinski branitelji, ali mu više NE smetaju ni Lex Perković ni Milanović, ni njegov noćni prepad s ćirilicom ni njegove donedavne tvrdnje da su u Domovinski rat išli samo siromašni i glupi.

Zar će opet, kao s Lex Perković, teško narušiti kredibilitet Hrvatske?

Bespogovorno slijede Milanovića u antieuropskoj politici

Ne smeta to više ni hrvatskim braniteljima Željku, Miri, Stipi… Bili su heroji, a postali su poslušnici toga istog Milanovića, kojeg bespogovorno slijede u rusofilskoj i antieuropskoj politici, u rušenju zapadnih demokratskih i civilizacijskih vrijednosti, upravo onih vrijednosti za koje smo se mi hrvatski branitelji borili pred brojnijim agresorom.

STRAŠNO!

A A A