Vijesti
16. 12. 2022.

Sramota će im zauvijek ostati upisana u povijesti! No to je njihov problem, neka žive s tom ljagom i svojim moralnim posrnućem...

Nažalost, veći dio oporbe žrtvovao je Ukrajinu i stao na stranu nedemokratskog ruskog režima. Svejedno je jesu li to učinili iz ljubavi prema Putinu, straha od Milanovića ili iz kompleksa i mržnje prema Vladi RH i HDZ-u. Ionako im je teza o „protuzakonitosti“, za koju se nepobitno dokazalo da je lažna, bila od početka tek izlika. Na kraju je nedostajalo četiri glasa za zajedničku EU misiju vojne pomoći Ukrajini, žrtvi svirepe agresije - kao što je nekoć bila i Hrvatska. Donosimo reakcije predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i prvog čovjeka Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića.

Uoči glasovanja u Hrvatskom saboru, predsjednik Andrej Plenković istaknuo je na sjednici Vlade RH da je podrška EUMAM-u pitanje hoćeš li stati ili nećeš na pravu stranu povijesti i morala, pitanje pripadaš li ili ne pripadaš demokratskom, civiliziranom zapadnom svijetu:

- To nije izjašnjavanje o Vladi RH, to nipošto nije izbor između parlamentarne većine i oporbe, to je izbor između Ukrajine i Putinova režima. Ruska agresija izravna je prijetnja europskoj sigurnosti, a Hrvatska kao članica EU-a i NATO-a niti je neutralna, niti je nesvrstana. Pozivam zastupnike da dobro promisle, o ovome drugog glasovanja neće biti.

Plenković: Glasanje o EUMAM-u nije trenutak za politizaciju, odgovornost i teret će imati oni koji ne budu za

Nastavit ćemo pomagati Ukrajinu!

Veći dio oporbenih zastupnika, međutim, odlučio je ili glasovati protiv misije ili politikantski pobjeći iz sabornice. Ta sramota ostat će im zauvijek upisana u povijesti! No to je njihov problem...

Zar će opet, kao s Lex Perković, teško narušiti kredibilitet Hrvatske?

Vlada RH i HDZ nastavit će voditi principijelnu, jasnu, dosljednu politiku pomoći Ukrajini. Politiku koja je u skladu s nacionalnim interesima.

GORDAN JANDROKOVIĆ: Pod čijim je pritiskom popustila savjest zastupnika DP-a?

Na njima će ostati povijesna ljaga, neka s tom ljagom žive. Neka žive s tim svojim moralnim porazom, s tim epskim posrnućem.

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića & mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu

Kukavičko skrivanje iza Milanovićevih laži

Jasni protivnici pomoći Ukrajini, ali i oni koji se nisu imali hrabrosti uključiti u glasovanje, pokazali su ne samo politički amaterizam, nego i neetičnost i neljudskost. Odbili su, otvoreno ili kukavički se skrivajući iza Milanovićeve lažne teze o „neustavnosti“, podržati pravednu borbu ukrajinskog naroda za slobodu i neovisnost. Tako su u biti stali na stranu ruskog režima.

Hoće li se oporba i dalje zakopavati u živi pijesak slijepo se povodeći za Milanovićevim lažima?

Penava uz Radničku frontu

SDP je ponovno nekritički i nepromišljeno slijedio Milanovića, a zastupnici Domovinskog pokreta izveli su moralni salto mortale. Do petka su najavljivali da će glasovati po savjesti, sami nam dolazili i isticali da će podržati EUMAM, no savjest im je odjednom popustila. Pod čijim su pritiskom promijenili „mišljenje“ te se doveli u ovu sramotnu poziciju? To biste njih trebali pitati.

BRANKO BAČIĆ: Ponosan sam što sam stao uz žrtvu, slobodu i dobro, a ne uz agresora i zlo!

Oči Ukrajine bile su uprte u Hrvatski sabor, stoga ću citirati Martina Luthera Kinga: „Nećemo pamtiti riječi svojih neprijatelja, nego šutnju svojih prijatelja“. To je najbolja poruka onima koji su danas šutjeli i pobjegli od izjašnjavanja na opće zadovoljstvo ruskih režimskih medija.

Za razliku od njih, ponosan sam što sam, zajedno s još 96-ero zastupnika, stao uz žrtvu, slobodu i dobro, a ne uz agresora i zlo! Nisu me svojim odbijanjem da Hrvatska pomogne Ukrajini iznenadili ni SDP ni Zeleno-lijevo blok, ali me je razočarala tzv. desnica.

Busali se hrabrošću, a sakrili u mišju rupu

Busaju se u prsa domoljubljem i hrabrošću, a danas su se sakrili u mišju rupu kada je trebalo pružiti potporu prijateljskom narodu koji je izložen svirepoj agresiji - kao što je ne tako davno i Hrvatska bila žrtva! A upravo su se ti i takvi zaklinjali da je Sabor vrhovno mjesto odlučivanja, da je iznad njega samo Bog. No danas su pokazali da je netko drugi iznad njih, javnost vrlo dobro zna tko.

Izmotavajući se, dio oporbe stoji na strani Kremlja! Zašto su MOST & SDP bili protiv LNG terminala?

Bez obzira na sve njih, naša Vlada nastavit će i vojno pomagati Ukrajinu, u skladu sa zakonima, Ustavom i povjerenjem koje smo dobili od građana.

A A A