Vijesti
15. 2. 2023.

Hoće li oporba i riječ izustiti o uhićenju bliskih suradnika župana Marka Jelića? Ili o novoj aferi sisačke gradonačelnice? Naravno da - neće!

Poduzetnik Mehinović, obiteljski prijatelj i osoba od najvećeg povjerenja Kristine Ikić Baniček, našao se u središtu kriminalnog skandala. Grbin se, međutim, pravi grbav. Licemjerno šute i Grmoja i Benčić, i Penava i Peović. Od oporbe glasa čuti nije ni o uhićenom murterskom načelniku Turčinovu i ortaku mu Pešiću. Potpuni muk. Kao da se nije dogodilo. Ni riječi o korupciji i kriminalu. I to iz jednog jedinog i jednostavnog razloga: obojica su bila na „nezavisnoj listi“ aktualnog šibensko-kninskog župana. Da se radi o HDZ-ovcima, oporba bi imala desetke konferencija za medije i stotine replika tijekom saborske rasprave!

USKOK sumnjiči suspendiranog policijskog načelnika u Sisku Marijana Detelića da je od sebi podređenog policajca zatražio da izbriše poruke iz mobitela koji je oduzet poduzetniku Ervinu Mehinoviću, a kojeg se istražuje zbog pronevjere.

Otkrivamo tko je moćni poduzetnik zbog kojeg je pao šef policije, imamo i njihove poruke!

Postavila ga za predsjednika NK Segeste

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak Tomislav Kralj istaknuo je da je upravo SDP-ova gradonačelnica Ikić Baniček postavila dotičnog Mehinovića za predsjednika NK Segeste, da se s njim često naslikava, ispija kave, putuje u inozemstvo…

- Ako su njezine kućne prijatelje htjeli zaštititi brisanjem poruka, javnost postavlja pitanje kako se tek postupa kada se radi o samoj Ikić Baniček! A dugačak je popis njezinih afera: namještanje milijunskih poslova SDP-ovoj udruzi Kopa Beach, muljaže oko Ledene dvorane i gradskog proračuna, mailovi o tome tko će biti direktor Sisačkog vodovoda prije nego što je izabran…

Siščani se stoga pitaju je li Ikić Baniček nedodirljiva?! - dodao je Kralj.

Isključiva, socijalno neosjetljiva Ikić Baniček vrijeđa osobe s invaliditetom, dokazano laže & sprda se s državnim institucijama!

Zamislimo da se radi o HDZ-ovcima…

Slučaj drugi.

Zamislimo da su danas, zbog sumnje o namještanju natječaja za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu, skupa uhićeni HDZ-ov općinski načelnik i poduzetnik koji je član HDZ-a? I da su obojica bila na našoj izbornoj listi za županijsku skupštinu? A da je taj isti načelnik, prije toga, uhvaćen kako u bordelu pegla službenu karticu, troši općinski novac?

Pa o tome bi oporba imala desetke izvanrednih konferencija za medije i stotine replika tijekom saborske rasprave! Tvrdili bi da je HDZ „oteo državu“, da je za ove gospodarske malverzacije „moralo znati vodstvo stranke“, da je HDZ „premrežio zemlju kriminalom“. Itd.

Penava je za Aferu Zmijanović „morao znati“! Hoće li podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u?

Licemjer do licemjera

Od oporbe danas, međutim, potpuni muk. Ni riječi o uhićenju. Kao da se nije dogodilo. Ni riječi o korupciji i kriminalu. I to iz jednoga jedinog i jednostavnog razloga: uhićeni načelnik Općine Murter Toni Turčinov i poduzetnik Tomislav Pešić bliski su suradnici aktualnoga šibensko-kninskog župana Marka Jelića. Na zadnjim lokalnim izborima bili su i na njegovoj nezavisnoj listi.

Grbin se pravi grbav. Mudro šute i Grmoja i Benčić i Penava. Njihove stranke, gle čuda, u koaliciji su s Jelićem u Županijskoj skupštini. Toliko o oporbenim pravednicima!

Nikola Grmoja, prijatelj masovnog ubojice, u dogovoru s Peđom Grbinom nasrće čak i na EPPO jer ne ispunjava njihove naredbe!

S kriminalcima u borbu protiv kriminala

“Kriminal i klijentelizam pojeli su sukus naše države, ali i regionalnih i lokalnih samouprava. To je razlog zbog kojeg su se ljudi odselili” - grmio je Marko Jelić u predizbornoj kampanji.

Zato se i okružio kadrovima kao što Turčinov i Pešić.

A A A