Vijesti
25. 2. 2023.

Nijedan se strateški projekt, pa tako ni u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, nije ostvario bez HDZ-a!

(PHOTO) 33. rođendan HDZ-a u Gradu Rijeci. Andrej Plenković: Izborni program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u - djelo! Zato i danas, u 7. godini mandata naše Vlade, uživamo premoćno povjerenje sugrađana! Prisjetite se, SDP je u pandemiji zloguko najavljivao da će 400.000 Hrvata izgubiti posao, da će poduzeća „padati poput domina“. Milanović i njegovi jataci bili su i protiv Pelješkog mosta i LNG terminala, mislili su da će Putin u par dana pokoriti Ukrajinu! Zar će nam ti i takvi dijeliti lekcije?! Svima poručujem, ma koliko god im to smetalo - Hrvatska će nastaviti i vojno pomagati prijateljsku i savezničku Ukrajinu! A mališane ćemo na izborima opet uvjerljivo - pobijediti!

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića na obilježavanju 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradu Rijeci, održanom u Kongresnoj dvorani „Agram“:

HDZ - jamac stabilnosti i razvoja

Da nismo imali političku stabilnost, ne bi se mogli realizirati projekti LNG terminala, druge cijevi Tunela Učka, Bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka, ceste D-403... Nijedan se strateški projekt, pa ni ovdje u Primorsko-goranskoj županiji, nije ostvario bez HDZ-a!

Nijedna Vlada kao ova naša, HDZ-ova, nije toliko ulagala u Primorsko-goransku županiju & Istru!

Nezapamćeni paketi za zaštitu standarda i gospodarstva, samo lani vrijedni 3,6 milijardi eura, subvencije na struju, plin, goriva... U globalnoj krizi prouzročenoj ruskom agresijom na Ukrajinu spriječili smo socijalnu frakturu, pomogli svim segmentima društva. Nema nikog tko nije obuhvaćen našim mjerama!

Neradna nedjelja! Veliki interes za narodne obveznice - u prva 24 sata već uloženo 220 milijuna eura!

Prije toga, i u pandemiji smo spriječili val otkaza i stečajeva, isplatili plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru i time spasili 120.000 poduzeća - za koja je SDP tvrdio da će „padati poput domina“. Prisjetite se, zloguko su najavljivali i da će uslijed koronakrize 400.000 Hrvata izgubiti posao. A ti i takvi nam se danas usuđuju dijeliti lekcije, ti koji su bili i protiv Pelješkog mosta i LNG terminala!

Sigurna Hrvatska

Sve ovo potvrđuje da svoj Izborni program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u - djelo! Zato i danas, u 8. kalendarskoj godini mandata naše Vlade, uživamo premoćno povjerenje hrvatskih građana.

HDZ je na prošlim parlamentarnim izborima pokazao da ima veliki potencijal i u zapadnom dijelu Hrvatske, pa smo tako u 8. izbornoj jedinici prvi put dobili četiri saborska zastupnika.

Tresla se brda, rodio se - Grmoja! A još gore je prošao posrnuli Grbin

Putinofili se gadno preračunali

Naravno da ću se, na njenu godišnjicu, osvrnuti i na rusku invaziju, ali i na one koji su u Hrvatskom saboru uskratili pomoć Ukrajini. Vidimo da se Putin gadno preračunao: mislio je da će u par dana pokoriti Ukrajinu, ući u Kijev i instalirati marionetsku vladu. Nije računao, međutim, na odlučnost i hrabrost ukrajinskog naroda u borbi za slobodu. Onaj koji brani svoje ne može izgubiti ni od vojno nadmoćnog neprijatelja!

Zajedno s Ukrajinom do njezine - pobjede! Želimo da Ukrajinci što prije ostvare svoju slobodu!

Putin nije računao ni da će demokratski Zapad - na žalost i Milanovića i njegovih mališana - zadržati jedinstvo u podršci Ukrajini. Nije računao, također na Milanovićevu žalost, ni da će Europska unija uskoro uvesti 10. paket sankcija protiv kremljanskog režima.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

Idemo po 3. uzastopni mandat!

Svima njima poručujem, ma koliko god im to smetalo - Hrvatska će nastaviti i vojno pomagati prijateljsku i savezničku Ukrajinu!

A mališane ćemo na izborima opet uvjerljivo - pobijediti!

Ponosni na vlastita postignuća, za godinu i pol odvažno, odlučno & angažirano idemo po novu pobjedu - za 3. uzastopni, povijesni mandat!

OSTALI GOVORNICI: O ULAGANJIMA, DESTRUKTIVNOJ OPORBI, TUĐMANU & BRANITELJIMA, IZBORIMA...

U članku donosimo i kraće izvatke iz obraćanja potpredsjednika Vlade RH i zamjenika predsjednika HDZ-a Tome Medveda, prvog čovjeka HDZ-a Primorsko-goranske županije te potpredsjednika Vlade i HDZ-a Olega Butkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Rijeke Josipa Ostrogovića.

MEDVED: Čuvajte zajedništvo, to je naša snaga!

33 godine poslije, s ponosom tvrdim da smo ispunili sve ciljeve. Pozicionirani smo ondje gdje nas je vidio i dr. Franjo Tuđman. Odlučni smo, spremni i dalje preuzimati odgovornost za upravljanje Hrvatskom.

Ova je Vlada RH izgradila odnose s braniteljima na najvišoj razini. To je naša obveza - branitelji su naše nadahnuće. Cilj nam je da svako dijete kojem je otac dao doprinos u Domovinskom ratu može s ponosom istaknuti tu činjenicu. Čuvajte naše zajedništvo - jer to je naša najveća snaga!

BUTKOVIĆ: 2023. - godina isporuke u Rijeci

Čast je i privilegija danas biti biti član HDZ-a jer se sve važno u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ostvarilo zahvaljujući HDZ-u i Vladi premijera Andreja Plenkovića. 3. maj je bio pred propašću, no spasili smo ga. Spasili smo i Uljanik u Puli.

Godina 2022. bila je godina isporuke u Hrvatskoj - kada je riječ o kapitalnim projektima - a 2023. bit će godina isporuke u Rijeci: završit će se nova bolnica, izgradit će se cesta D-403!

JANDROKOVIĆ: Oporba se svodi na uvrede, bijes i zavist

Ulaskom u Schengen i eurozonu vratili smo se napokon kući, Europi kojoj smo uvijek i pripadali. Imamo snažnu, ozbiljnu i odgovornu vlast. A tko su nam suparnici? Ljudi koji ne nude alternativu. Njihova politika svodi se na uvrede, netrpeljivost, bijes i zavist jer nisu na HDZ-ovu mjestu.

S druge strane, mi smo stranka koja gradi. Koja ne ruši. To se pokazalo kroz povijest u ove 33 godine. Demokršćanstvo, narodnjaštvo i domoljublje temelji su na kojima ćemo i dalje graditi Hrvatsku!

Penavi više ne smetaju ni ćirilica ni Lex Perković! Hoće li podnijeti ostavku nakon blamaže koju je sam sebi priredio?

OSTROGOVIĆ: Nijedna Vlada nije toliko napravila za Rijeku kao ova naša!

Nijedna Vlada nije za Rijeku napravila koliko je napravila Vlada premijera Plenkovića! Izgrađen je LNG terminal usprkos otporu lokalnih vlasti, izgrađena je cestovna infrastruktura, Zagrebačka obala, sveučilišna bolnica na Trsatu, izgradit će se nova ACI-jeva marina, koja će okrenuti naš grad prema moru...

A A A