Vijesti
18. 4. 2023.

Izbori su tek za godinu i 2-3 mjeseca, no u plačljivoj su oporbi toliko nesigurni u sebe da se već sad udružuju & traže malo medijske pažnje

Andrej Plenković: Forsiraju priču o izbornim jedinicama i kako bi skrenuli fokus sa 'Sortirnice'. Inače su im puna usta 'borbe protiv korupcije', no kad se radi o SDP-u, onda ni da zucnu. Oporba će imati puno, puno prilika raspravljati: u roku ćemo uputiti prijedlog u javno savjetovanje, potom će ići na saborske odbore, pa u 1. i 2. čitanje. Uspješno smo se suočili s krizama, a oporba tome ni najmanje nije pridonijela. Pogotovo ne SDP, koji je tvrdio da će u COVID-u '400.000 Hrvata izgubiti posao'. No Vlada RH spasila je 800.000 radnih mjesta, održala socijalnu koheziju. Za razliku od njih, bavimo se važnim pitanjima: zaštitnim mjerama, subvencioniranjem energenata, rastom BDP-a, rekordnim EU sredstvima, Stonskom obilaznicom…

Iz Zadra, gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Zadarske županije, predsjednik Vlade RH i HDZ-a komentirao je novi igrokaz oporbe - udružene od obožavatelja Milke Planinc do samoproglašenih „najvećih Hrvata na svijetu“, od rigidne ljevice do tzv. desnice.

Iz Zadra: Nadolazeća turistička sezona, pogotovo nakon ulaska u Schengen i eurozonu, bit će još bolja nego rekordne 2019. godine!

Oporba u strahu i nervozi

Andrej Plenković je istaknuo da će se parlamentarni izbori održati tek za godinu i dva-tri mjeseca, no „u plačljivoj su oporbi toliko nesigurni u sebe da se već sada moraju udruživati“:

- Na pričama o izbornim jedinicama i mogućim koalicijama traže malo medijske pozornosti - kada već ništa drugo ne mogu ponuditi hrvatskim građanima.

Ni slovca o riječkoj vlasti ili Obersnelu

Izbornim jedinicama se bave i kako bi skrenuli pažnju s Afere „Sortirnica“ - također je izdvojio Plenković:

- Inače su im puna usta 'borbe protiv korupcije', no kad se radi o SDP-ovim kadrovima, onda potpuni - muk. Ni da zucnu, elegantno prešućuju temu. Ni slovca o riječkoj gradskoj upravi, o najbližim suradnicama Vojka Obersnela. A da je ovaj iz Međimurja kojim slučajem bio član HDZ-a, i dandanas bi vrištali!

Afera „Sortirnica“ kao da ne postoji za „pravedničku“ oporbu. Pa naravno, radi se o SDP-u!

Neka se u oporbi ne sekiraju

Neka se u oporbi ne sekiraju - napomenuo je - Vlada će u roku predložiti izmjene izbornih jedinica i uputiti ih u javno savjetovanje:

- Potom će prijedlog ići na nadležne saborske odbore, pa u prvo, pa u drugo čitanje u Hrvatskom saboru. Oporba - koja nije pridonijela nijednom uspjehu Hrvatske - imat će puno, puno prilika sudjelovati u raspravi…

Građani vide tko je tko

„A prisjetimo se, kad sam ih nakon parlamentarnih izbora 2020. zvao u Banske dvore, ne u podrum u Slovenskoj, da se konzultiramo o krupnim pitanjima razvoja Hrvatske, ti isti su - odbili. To je ta ekipa o kojoj govorimo“ - podsjetio je predsjednik Plenković:

- Naša se Vlada uspješno suočila s globalnim krizama i mnogobrojnim izvanjskim izazovima, a oporba tome nije ni najmanje pridonijela. Pogotovo nije SDP, koji je „najavljivao“ da će u pandemiji „400.000 Hrvata izgubiti posao“. Suprotno tome, Vlada je osigurala plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru i spasila 130.000 poduzeća, održala socijalnu koheziju i očuvala radna mjesta, spriječila ugrožavanje egzistencije hrvatskih obitelji.

Kreditni rejting, sjajne turističke brojke, snažni rast BDP-a, proširenje LNG terminala, zahuktala obnova… Imamo razloga za zadovoljstvo!

 „Za razliku od oporbe, mi se bavimo istinski važnim pitanjima: paketima zaštitnih mjera, vrijednih 6.8 milijardi eura, ulaskom u eurozonu i Schengen, subvencioniranjem energenata, gospodarskim rastom, rekordnim europskim sredstvima, Stonskom obilaznicom…“ - zaključio je predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković.

OPET NI RIJEČI O SDP-ovoj AFERI

Dodajmo da su se na današnjem sastanku oporbenih zastupničkih klubova, održanom na inicijativu SDP-a i NE Možemo, opet mogle čuti teške riječi, a infantilne floskule o „autokraciji“, „otimanju države“, 'tihoj diktaturi“…

Peović ili Petrov, Grbin ili Litre, Benčić ili Dretar, svejedno, svi ti veliki „pravednici i pravednice“ opet ni da zucnu, naravno, o Aferi „Sortirnica“.

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

A A A