Vijesti
7. 4. 2023.

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

Grbin je potkradao na naknadama za odvojeni život, a u Rijeci kradu EU novac. Tako bi grmjeli Benčić, Grmoja i Penava da su uhićeni HDZ-ovci. No kad je u pitanju partija, prave se grbavi. KATIČIĆ: SDP ne traži ostavke i izvanredne izbore. MOST ne tvrdi da je 'Grbin morao znati', a Možemo da je 'Obersnel morao stajati iza svega'. OSTROGOVIĆ: Uspjesi Vlade trn su im u oku, no kad treba progovoriti o ovoj otimačini - muk! Jer su svi uhićeni povezani sa SDP-om. HABIJAN: Sad su im usta puna presumpcije nevinosti, no kad se radilo o drugima, onda su htjeli i hapsiti i istraživati i tužiti i presuđivati. Tražili su sječe glava, no sad ni tzv. desnica ne vrišti da afera 'vodi do vrha SDP-a', do Grbina ili Ahmetović.

KRUNOSLAV KATIČIĆ (glavni tajnik HDZ-a): Oporba se odjednom pravi nevješta

Grbin, zanimljivo, ne traži ostavku riječkog gradonačelnika i prijevremene izbore.

Ne pravi se nevješt, međutim, samo vrh SDP-a, nego i ostalih oporbenih stranaka. Grmoja ne tvrdi da je “Grbin morao znati”; Benčić ne kaže da se ovo “nije moglo napraviti bez znanja Obersnela i vodstva SDP-a”, a Penava da je “SDP oteo građanima Rijeku”. Itd.

Zoran primjer licemjerja i dvostrukih kriterija.

MOST/SDP revolucionari iznenađeni & razočarani: Dobronić naglasio da je presumpcija nevinosti temeljno ljudsko pravo i načelo pravne države!

JOSIP OSTROGOVIĆ (predsj. riječkog HDZ-a): Hoće li Grbin zatražiti gradonačelnikovu ostavku?

Raspad u SDP-u dobio je novi zaplet! Jalovoj oporbi uspjesi i rezultati naše Vlade trn su u oku, no kada treba progovoriti o njihovoj otimačini europskog novca - ni traga im ni glasa!

Uhićenjem prve suradnice bivšeg gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, njezinog savjetnika i aktualne direktorice gradske tvrtke „Čistoća“ zbog možebitne pronevjere novca pokazalo se sve licemjerstvo SDP-a. Sve navedene osobe, naime, povezane su s SDP-om, ali s Iblerova trga ovaj put - muk!

Oporba i tuži i presuđuje, uzima si za pravo određivati tko bi trebao, a tko ne u zatvor. To nije pravna država. To je totalitarni koncept!

Zanimljivo je da se svaki put kada izbije afera koja ima veze s njima vrh SDP-a poziva na presumpciju nevinosti. No da je situacija obrnuta, da nije riječ o SDP-ovim kadrovima, Grbin bi već tražio ostavke riječkog gradonačelnika, a oporba na nacionalnoj razini skupa bi tražila izvanredne izbore u Rijeci!

DAMIR HABIJAN (saborski zastupnik): Zašutjela je tzv. desnica. Ne optužuje SDP za riječku aferu?!

Oporba je na primjeru malverzacija s novcem EU fondova u Rijeci pokazala svu raskoš svog licemjerja i dvostrukih kriterija. Dobro je da hrvatska javnost to vidi. Da se ponašamo poput oporbe, ustvrdili bismo da su Grbin, Ahmetović i Obersnel „morali znati za kriminalne radnje“, da afera „vodi do samog partijskog vrha“, posebice jer je SDP oduvijek na vlasti u Rijeci.

Hoće li oporba i riječ izustiti o uhićenju bliskih suradnika župana Marka Jelića? Ili o novoj aferi sisačke gradonačelnice? Naravno da - neće!

Od Grbina ili Benčić - ali ni od Grmoje i Penave - nismo mogli čuti da traže ostavku riječkog gradonačelnika. Nismo čuli ni da napadaju DORH ili Uskok zato što je postupak pokrenuo europski javni tužitelj. Šutnja i muk o slučaju.

Za druge ne vrijedi presumpcija nevinosti

Odjednom su im usta puna presumpcije nevinosti, ali kada su u pitanju bili drugi, onda su htjeli, mimo vladavine prava, i istraživati i uhićivati i tužiti i osuđivati. Tada za njih nije bilo presumpcije nevinosti.

Nitko na tzv. desnici ne tvrdi, kao što su prije činili u slučaju drugih, da riječka afera „vodi do vodstva SDP-a“, do Grbina ili Ahmetović? Ne tvrde čak ni da je Obersnel „morao znati“ - premda su uhićene njegove najbliže suradnice.

Nikola Grmoja, prijatelj masovnog ubojice, u dogovoru s Peđom Grbinom nasrće čak i na EPPO jer ne ispunjava njihove naredbe!

Razlika između HDZ-a i oporbe

I to je ta razlika između HDZ-a i oporbe: mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen, a tko oslobođen, ne generaliziramo. Korupcija ima svoje ime i prezime. Mi poštujemo presumpciju nevinosti i neovisnost pravosudnih tijela - koja treba pustiti da bez političkih pritisaka rade svoj posao. Posao za koji su nadležna u pravnoj državi.

Ovo s Milanovićem postalo je opasno: truje društvo, sramoti Hrvatsku, gubi samokontrolu, hapsio bi neistomišljenike. Uživao bi da je šef zatvora!

(Ilustracije: 24 sata, Novi list & Jutarnji list)

A A A